tirsdag, juli 21, 2009

Hjelp fra fremmede / Ian McEwan ; oversatt fra engelsk av Geir Uthaug . - Oslo : Gyldendal , 2007 . - 164 s.


Et kjærestepar er på ferie i Venezia, de kjeder seg kanskje litt, har ikke så mye å prate om lenger, irriterer seg litt over hverandre. Da kommer de i prat med en mann som viser dem rundt i andre deler av byen enn de typiske turisttråkkene, og som inviterer dem hjem til sitt hus. Dette blir et avbrudd i kjedsomheten som i utgangspunktet gjør ferien bedre for paret, men etterhvert viser det seg at mannen og hans noe undertrykte kone slett ikke har helt gode hensikter. Underlig, uhyggelig og makaber! Denne boka er en av McEwans bidrag på listen "1001 books you must read before you die".

9 kommentarer:

HildeSofie sa...

Takk for tipset, er bokløs iløpet av et par dager :)

*løpe og kjøpe*

lene sa...

..og det var grunnen til at jeg leste denne boka, og de andre av ham på 1001-lista. jeg sov dårlig i flere uker etterpå, jeg. uff :(

Jenny B sa...

Den låter spännande och intressant! Bra att du inte avslöjade för mycket. Jag gillar Ian McEwans böcker, så den här får jag ta och leta upp och läsa.

koristen sa...

Ser spennende og interessant ut ja, men vet ikke om jeg tør...

Mammadamen sa...

Takk for tips. Jeg er stor Ian McEwan-fan. Denne høres nesten litt ut som Ved Chesil beach, men enda bedre. 164 sider bør dessuten være mulig også for en småbarnsmor!

Helene sa...

Veldig bra blogg :) Hvor kjøper du film til diana f+ kameraet ditt?

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Den er verdt å lese! Jeg ble ikke søvnløs selv, så ikke vær redd, korist! :)

Helene: Takk! :) Jeg har kjøpt 120-film både på lomography.com og i diverse fotobutikker i Oslo. Aker foto har, blant annet.

Colargol sa...

ohh, filmatiseringen av denne så jeg på NRK for mange år siden med selveste Helen Mirren og Christopher Walken som ekteparet. Filmen var veldig bra. Med Venezias smug og Walken som "perfekt" psykopat...

Ida-Anette sa...

Jeg elsker Ian McEwan, og dette syns jeg er en av hans aller beste. Veldig ekkel stemning i den, som går igjen i forfatterskapet. Jeg har allerede rukket å lese 6 bøker av ham i sommer :) Nå er det bare to jeg ikke har lest. Fint at du skriver om han så enda flere kan lese bøkene hans!

Populære innlegg