søndag, juli 12, 2009

Kenzo eau de fleur de Magnolia

Denne parfymen fikk jeg av min mann til bursdagen min i forrige uke. Den er en av fjorårets tre "Eau de Fleur" fra Kenzo, hvor alle parfymene består av blomster plukket fra japanske trær. Det vil komme én ny hvert år. Med min forkjærlighet for magnolia var det ikke noen bombe at jeg ble begeistret for denne... Den er en slags magnolia-sitrus-blanding, frisk og fin til sommerbruk, men mye mer unik enn mange andre sitrusdufter. Etter sitrus-starten åpenbarer den fine transparente magnoliaduften seg, og etterhvert utover dagen kommer en svak treaktig note fram. Den er ikke i samme familie som de typiske hvite blomsterduftene (f.eks. tuberose og gardenia), slik som magnoliadufter vanligvis er. En vinner, helt klart. Nydelig flaske også, mer kurvete enn hva bildet viser. 

3 kommentarer:

Student og mamma27 sa...

Hei!
hvordan har du lært så mye om parfymer?? blir imponert over kunnskapen din, jeg ;) finnes det parfyme-lukte-kurs, slik som vinsmaking, tesmaking etc..? hadde vært gøy isåfall! lært om toppnoter, bunnoter o.l. så nettopp filmen "Parfymen", og ble inspirert, hehe;)

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Det ligger mye info på nettet på div. parfymesider. Ofte har jeg totalt andre assosiasjoner enn hva som står i notene, men det blir jo veldig internt og intetsigende for andre å lese i såfall :) Det er interessant at du nevner vinsmaking - egentlig er jo ikke parfymer og vin så langt fra hverandre når det gjelder måter å omtale duft/smak på. Mange synes det er galskap å ha mange parfymer og å være glad i denslags, mens de selv bruker 100 ganger mer penger på f.eks. sko. Jeg personlig er ikke interessert i vin i det hele tatt, men ser absolutt en klar parallell til parfyme allikevel. Og jeg ser på parfyme som en slags kunstart - der f.eks. malerkunst, skulptur og arkitektur er kunst for øynene, musikk er kunst for ørene, er parfyme kunst for nesa :) (Og alt dette er kunst for hjernen også, det begrenser seg naturligvis ikke til en enkelt sans - det var bare for å ha noe å sammenligne lett overfladisk med).

Så jeg har ikke lært noe et spesielt sted, jeg har bare alltid vært interessert i gode dufter, fra jeg var liten og forsøkte å lage roseparfyme selv ved å legge noen få roseblader i en servant fylt til randen med vann :D Optimist.

Student og mamma 27 sa...

Hei! takk for fyldig og interessant svar (litt sent å takke da, men hadde glemt at jeg la igjen kommentar her helt til jeg for noen dager siden lukta på kenzo-parfymen i et parfymeri..)

kunnskap om parfymer har du jo iallefall, morsomt at mye av det er "selvlært" da!

Populære innlegg