fredag, august 28, 2009

Glamorøs fredag



God morgen på denne sommerens siste glamorøse fredag! Skyet og 17-18 grader - vi kan jo håpe på en indian summer med 25 grader i september som gir muligheter for hageselskaper, men jeg vil ikke sette penger på det. Derfor går jeg for avslappet glamour i ekte Coco Chanel-ånd i dag, for å markere at sommeren er på hell og den fine høsten er rett rundt hjørnet. Rouge Noir på neglene, langt perlekjede og antrekk i svart-hvitt, samt No.5 som en delikat sky rundt meg (obs! kun én liten spray i nakken).

To filmpremierer i kveld, samt middag med Glamourgemalen, og for dere som ikke vet hva dere skal finne på i kveld: Cinema Paradiso som utekino på Sankthanshaugen!

Ha en fin dag, alle sammen!

35 kommentarer:

glamouringeniøren sa...

Her i nord er det Indian Summer, helt sprøtt rett og slett. Knallsol og lovnader om 18 grader i dag :) Så jeg feirer det med å dufte sommer, Estee Lauder Bronze Goddess. Neglene er bare og øynene rammet inn med min favoritt kajal, Clinique Chocolate Lustre.

Ellers startet glamorøs fredag allerede i går. Etter jobb var det trening, tur med hunden, så en skikkelig rundvask, ny tur med hunden, en etterlengtet dusj og så Ben&Jerry is i sofaen på kvelden. Deilig å kunne sitte og nyte mitt verk :)

I helga blir det tur i skog og mark og lange deilige middager. Jeg har plukket mitt livs aller første kantareller, og nå er jeg litt hekta ;) Det blir også en kafetur med langveisfarende vennine i morgen. Åh, kunne ikke klokka bare ha vært fire allerede nå...

Ha ei strålende helg alle sammen, Indian Summer eller ei :)

Alt godt sa...

MIn dag er ikkje så glamorøs, eg held senga på grunn av heftig snue som gjer at dei ikkje vil ha meg på jobb i desse grisetider.

Det gjer at antrekket er litt slumsete, makeupen ligg ubrukt i skuffen og dagen blir tilbrakt med stor tekopp og bok i senga.

Eit lite hint av glamour er det likevel: Ein liten spray med Karl Lagerfeld Kapsule Floriental på handledda. Dette er den einaste parfymen eg har funne med fiol blant notane som eg kan gå med.

Kjem eg meg på beina igjen i morgon blir det ein fantastisk glamorøs femtiårsdagsfest på Litteraturhuset, og søndag har eg planar om ein sopptur. Må sjekke terrenget mitt. ;-) Ha ei god helg, alle saman! (Eg set forresten pengane mine på indian summer i neste veke. )

Anonym sa...

en litt grå og trist fredag, synes jeg, men det skal bli deilig med helg. I dag blir det kaffedate, klatring og utekino (elsker det!) og i morgen middag med gode venner. Også har jeg et lønnlig håp om å få rydda og vaska litt i løpet av søndag.

Glamouren er utelukkende ivaretatt av Chanel Chance i dag, siden aktiviteten krever en noe avslappet stil. Og nå? Kaffe!

God helg :)

bergfrue sa...

Fredagsglamouren begynte tidlig her: Har overnatta under åpen himmel, våkna kl fem og hørte dagen gry mellom skog og fjell. O lykke!

Glamfrøkna sa...

En rapport fra verdens lykkeligeste glamfrøken i dag! I går ble jeg lykkelig eier av en flott hest. Dagen tilbringer jeg i ridebukse uten et spor sminke eller annet. Men føler meg like glam som selveste Audrey allikevel, jeg stråler jo av lykke;)

Helgen tilbringes da i stallen eller på tur i skogen med min vakre samboer og hunden vår. Så er det vel et 50 årslag jeg skal innom også!

God helg alle rundt omkring vårt langstrakte land.

HildeSofie sa...

Riktig god morgen!
Jeg våknet til solskinn her på Toten, men registrerer at det mye omtalte gråværet har kommet hit også nå.
Men inne er det fredagsglamour på hjemmekontoret, med Rasberry Red på leppene, julegave-armbånd rundt håndleddet, nye øredobber i sort og sølv og nytt skjerf som matcher ørepynten. Parfymen er Fifth Avenue, og i koppen (som er fin og rød med hvite prikker) er det Moroccan Mint.

Snart er det tid for litt fredagsfrokost, og lesing av dagens aviser, før jeg går løs på dagens oppgaver. Jeg tror jeg kommer til å like hjemmekontor veldig godt :)

Helgen byr på avslapping, hyggelig sammenkomst med deler av Kjæres familie, litt mer testing av gårsdagens overraskelse: Wii (Jeg har ikke spilt tv-spill på jeg vet ikke hvor lenge, og det var utrolig moro!), og en snartur til Oslo til søndag for et møte og kafébesøk.

Ha en strålende fredag og helg alle sammen!

Mari sa...

Å, den som hadde visst det litt før! Jeg så Chaplin der for noen år siden, stemningsfullt. Film blir det ikke i dag, men likevel glamorøst å komme til mørkt bibliotek før alle andre, pusle med katalognøtter, høre på Glamourbibliotekarens spilleliste og så få kaffe med "etternølerne". Før var det alltid meg som kom sist.

Christine sa...

Selvom dagen startet med å betale masse regninger, føles den ganske så glamourøs alikevel!
Har på meg et nytt kort jeansskjørt fra Chloe, svart singlet og øredobbene med stjerner og hjerter i sølv fra By Me, og en liten dash Estee Lauders White Linen Pink Coral. Sistnevnte er veldig "sommer", selvom det ikke er sommer utenfor vinduet her i Oslo i dag så føles det fint.
Helgen går med til bursdagslag hos gode naboer, en tur eller to til skogs etter sopp, og ellers bare roe ned etter en laaang uke.
God helg til alle!

glamourlegen sa...

Sløtt og triten og småskral denne fredagen, ikkeno ytre glamour på gang enda. Koser meg med kaffe og åpne vinduer ut mot hovedstaden, iført kosebukse, kjærestegenser og skjerf. Arbeidshelg venter, æsj, men går sikkert bra bare jeg kommer i gang.

I dag har jeg fri, og skal møte gode venninner til lunsj.

God fredag, og god helg!

frk Frydefull sa...

Grå og trist dag, men oi, så oppstemt i humøret! Kontordag, men skal treffe noen veldig spennende mennesker i løpet av dagen ***superhemmelig***
Dessuten skal den faste champagnegjengen møtes over bobler etter endt arbeidsuke i kveld. Dagens duft er fra Clean og antrekket er egentlig i overkant avslappet til meg å være. Loose bukser fra NoaNoa og safaritunika … Grønn te i koppen og lassevis med jobb …

Oslopiken sa...

God fredagsmorgen!
På tross av litt tung oppstart på jobb etter deilig og lang ferie, har denne uken vært full av glamorøsiteter: filmpremierer i Haugesund (aiaiai, "The young Victoria" - den skal jeg se mange ganger!) og bursdag på onsdag. I dag er glamouren litt på halv tolv foreløpig, syklet til jobben med to nesten flate dekk i veldig fuktig og halvvarmt Oslo-vær, og har ikke rukket en eneste tekopp ennå. Må endres på snart. I helgen skal det feires bursdag igjen, og hvis ånden kommer over meg - kanskje en liten treningstur i marka?
Nydelig helg til alle glamorøse!

S sa...

Føler meg vel mer komfortabel enn glamourøs med baggy bukser, en blå enkel genser og litt Beat bak øret. Dagen har så langt vært fin, og det blir ikke like travelt på jobb som jeg først hadde forestilt meg.

Helga byr på maling av diverse interiør, og kommer vi i mål til søndag kan vi flytte om på noen rom slik planen er. Selv om det er slitsomt med slike litt større prosjekter i huset i tillegg til full jobb og tre barn, så kjennes det godt å være i gang.

God helg til alle!

Glamourbibliotekaren sa...

Glamouringeniør: Mm, det er virkelig en sommerduft!

Alt godt: God bedring!

Slikejenter: Ja, utekino er fint!

Bergfrue: Wow! Så vidunderlig det måtte være!! åh, nå lengter jeg til fjells..

Glamfrøkna: Gratulerer med hest! :)

HildeSofie: Ha en fin hjemmekontordag!

Mari: Gratulerer som a-menneske! ;)

Christine: God helg til deg også!

Glamourlegen: Lykke til med jobbehelga!

Frk Frydefull: Oi, spennende!

Oslopiken: haha, sykling på flate dekk :D All verdens tegnefilmer flimrer foran mine øyne nå :D

S: Slitsomt er det; det gjelder å ha MÅLET i hodet hele tiden :)

lene sa...

Idag starta jeg dagen litt sakte med deilig frokost og god tid, det er luksus for meg. Etter litt hjemmekontor skal jeg til det "ordentlige" kontoret på et møte, og i kveld skal jeg hente langveisfarende venninne på flytoget, hurra! Vi skal slappe av og kose oss og kanskje stikke innom House of Oslo en liten tur..

Tenk å overnatte under åpen himmel, det hørtes deilig ut!

God helg alle sammen )

Koristen sa...

Så fint bilde av tankefull Audrey. Jeg har også Chanel No 5 idag, Sensual elixir-varianten, bak øret. Søt knallrosa bluse som fremhever sommerbrun hud, diskret sminke og litt gull. Helgen blir rolig, besøk i kolonihage imorgen, omkalfatring av håpløst soverom søndag. Ellers fred og ro og kos med dyr jeg er barnevakt for. God helg til alle!

vertinnen sa...

Startet dagen med tårevåt barnehageavskjed og nå er det tid for fredagsvasken på denne flotte fridagen. Sola titter også frem. Glamour? Har ikke sett noe til den i dag. I helgen skal jeg kose meg masse med sønnen min!!

Glamourbibliotekaren sa...

Lene: Åja, House of Oslo, der har jeg også noen ærender!

Koristen: Å passe dyr er koselig :)

Anne: Vel, jeg vil nå si du har ramset opp den ene glamourfaktoren etter den andre her - fridag, helgevask, sol - og sønnekos! :)

Katrine sa...

Ja! Første fredag i permisjon; nå skal jeg ikke på jobb igjen før etter påske! Hadde bestilt time hos min faste frisør for lenge siden, men de ringte derfra i går fordi hun er blitt syk, så da ringte jeg -ganske glambib-inspirert- til Organics i Theresesgate, og de hadde jaggu ledig time idag. Så dit skal jeg nå:-)
I morgen kommer en god venninne flyttende hjem fra utlandet, og vi skal rett på "hyttetur" med venninnene, og satser på en varm sensommerkveld ved sjøen med vin og skravling til lyse morgen.

God helg alle!

Epicureatricen sa...

Denne dagen ble med et mega-glamorøs da jeg fikk tilbud om drømmejobben! Hurra!! I den annledning har jeg pyntet meg med sigarettbukser, silketunika og Clinique Happy, men det blir snart tatt av når jeg skal hjelpe en kammerat med å flytte. Resten av helgen står på en tur i sommerhus og litt feiring av de gode nyhetene.

Glamorous Scientist sa...

London-kjole med store blomster i rødt og grønt, frisørtime, og middag hos pappa er glamourfaktorene mine i dag. Ikke verst, men kom akkurat på at jeg faktisk har glemt å ta på mitt favoritt accessoir: øredobber! Jaja.

Første hjemmehelg på lenge står for døren, det blir maling av hus, sopp- og bærplukking, og husvask. Alt i strålende vær her i nord!

God helg!

Elisabeth (B) sa...

Her i englelandet har vi 18-20 grader i mitt nabolag, mye sol, litt skyer, hele tida litt vind (som ikke er kald, heldigvis). Litt sent oppe i dag, så ikke mye glamour riktig enda, men ... senere i dag blir det blå og hvit sommerkjole når jeg skal spise lunsj i hagen med ei venninne! Glamouren berges også av nylakkerte jeansblå tånegler, Spider Lily fra Crabtree&Evelyn på halsen og Elizabeth Arden (CZJ) på leppene. I kveld skal jeg på teaterforestilling i det fri, noe jeg gleder meg til, og i helga blir det mye tid ute i det fri. Hurra!

Glamourlektoren sa...

God, glamorøs fredags formiddag! Svart og hvitt antrekk her også, Mark Jacobs og friske kinn og godt humør etter deilig morgentur i tåket, vakkert landskap. Har snakket med sauer og hester på min vei og nydt frisk augustluft med en touch av høst i seg. I helgen blir det 50-årsselskap på meg, også - mitt første :) Har en etterlengtet fridag og skal nå nyte en kopp te og Morgenbladet før jeg må til pers og shoppe litt klær. Ikke så glad i det, men new deal etter påske med masse turer gjør at festgarderoben må byttes ut med noe mindre..!

MillaCamilla sa...

God formiddag. Sommerens siste feriedag og tildels glamorøs. Mandag morgen venter jobben igjen etter 4 uker fri. Er ikledd slitt forklekjole og tights da noe skyet vær. Skal pakke for utflukthelg til Hvaler før mannen kommer hjem fra vakt. I kveld blir det avslapning på hytta, i morgen kveld kommer et vennepar og det er klart for høstens første gresskarsuppe-vi får se hvordan den blir i år. God helg til alle.

Kaisa sa...

God glamorøs fredag!
Har en ny blå sommerkjole med hvite blomster langs halsåpningen i dag, under hvit cardigan med broderte blomster, og over brune strømper og hvite ballerinas. Sommeren holder litt til! (Dessuten kommer denne til å være en genial glamorøs hjemme-kose-kjole når den blir for kald til å bruke ute.)
Litt sminke og litt roseparfyme, så er glamouren i boks.
Helga involverer lesing til en test og middag hos svigers. Kanskje jeg også får gått på et bakgårdssalg eller loppemarked, har peilet meg inn på et bakgårdssalg på Grünerløkka og loppis på Sagene.

Anonym sa...

Etter ei veke på sofaen med svineinfluensa byrjar kroppen å komme tilbake til normalen igjen. Det er veldig veldig glamorøst!

Sit heime med tende lys og mengder med te, og prøver å få unna litt arbeid som har hopa seg opp.

Seinare i dag skal eg inn til byen for å treffe min kjære som skal ha ny frakk! Kvelden blir tilbragt heime på sofaen med bøker og film. I morgon blir det gjerne innflytningsfest, men underteikna kjem nok til å vere ein roleg festdeltakar då ho ikkje vil erte på seg feberen igjen.

Elles skal eg foreta ei nøye utvelging av parfyme og i tillegg setje på ein bolledeig då luktesansen er tilbake! Rett og slett veldig stas.

Ynskjer alle ei frisk og nydeleg helg!

Fornuftig forsker sa...

Ikke mye glamour her heller, selv om sønnen og jeg allerede har vært på kafe (planleggingsdag i barnehagen). Jeg holder det derfor litt enkelt. Men bevares, det finnes jo alltid litt glamour å ta med seg - kjøper man gaver, kan man f.eks prøve en parfyme selv også. Dessverre husker jeg ikke hva den heter, men den dufter iris og rose og jeg skal nok komme tilbake med et navn. Italiensk og selges på helsekost-butikk - i flott flaske med gullkork, et uventet glamourinnslag i en ellers nøktern butikk. Har veldig lyst til å kjøpe den etter neste lønning! Helgen bringer først fredagspils med kolleger og så bursdagsfest hos venninne, så det enkle og praktiske antrekket skal nok byttes ut etterhvert. Først må jeg imidlertid overleve dagen med en som snart er tre år og som kjeder seg veldig når barnehagen er stengt.

Barefoot girl sa...

Sol og varme i Stockholm, lokket frem hvit bomullsommerkjole, cape-jakke i hundetannsmønster med stor svart-hvitrutet blomst, mormors dobble rad av immiterte perler runt halsen och sommergrønne kilehæler fra Keds på føttene. Alt innkjøpt på forrige USA-tur for å feire at det snart blir en ny! Høy glamour- og godt humør-faktor med andre ord, selv om arbeidmengden er nesten uoverkommelig.

Fruen sa...

Jeg hadde jo helt glemt glamourøs fredag i dag! Men jeg reddet stumpene med å lage mye bedre te enn jeg pleier på jobb (celestial seasoning - eple og kanel mmmmm), tente duftlys og spille bare ekstra fine spillelister fra Spotify: "Gode gamle" og "Søte Amelie-aktige" - begge listene inneholder blant annet mange godbiter jeg har blitt oppmerksom på via Glamourbibliotekarens ipod (takk!).

Planer for helga: Hyttetur! Villbringebær (joda, de finnes enda), sopp og kanskje bittelitt tyttebær til ære for Min Gode Mann. I tillegg til quizbøker fra biblioteket, gode bøker til ettertanke og mye god mat OG drikke. Ble ikke så verst Glam-fredag likevel det der! :-D

Glamourbibliotekaren sa...

Katrine: Håper det ble en bra frisøropplevelse! :)

Epicureatricen: Oi! Grattis!! :D

Glamorous Scientist: Høres fint ut! :)

Elisabeth B: Mm, lunsj i hagen..

Glamourlektoren: Da er det sikkert litt mer motiverende å shoppe :)

MillaCamilla: God hyttetur! :)

Kaisa: Oioi, loppis på Sagene, takk for tipset!

Anonym: Ble du den første glamourbloggleseren med svineinfluensa tro? Godt å ha luktesansen tilbake! :)

Fornuftig forsker: Se der ja, man finner små glamorøse lyspunkt rett som det er :)

Barefoot Girl: Lykke til med uoverkommelig arbeidsmengde! :)

Fruen: Åh, hyttetur, er det der jeg tror det er? vandring over planker i myra og så opp i skråningen og til høyre?

Katrine sa...

Glambib: Dessverre:-(
Man kunne jo tro at frisøren ville være litt ydmyk og forsiktig i sin utøvelse av faget når jeg forteller om alle “nye” frisører jeg prøver som går rett i samme fella, og tror de kan få håret mitt til å gjøre noe annet enn det vil, og legger til at grunnen til at jeg er hos henne er at min faste frisør er sykmeldt…

Men nei, hun klarte ikke å la være å klippe opp "for å gi litt volum", selv om jeg ba om hele lengder og forklarte hvorfor oppklipping ikke funker.
Så nå sitter jeg her med det som i praksis blir en uglamorøs, litt for kort og ukledelig kjerringklipp som krever masse styling og føning; og dermed hverken passer håret mitt eller meg eller den nye babytilværelsen.
Lufta gikk litt ut av den fredagsglamorøse ballongen nå, gitt. *sukk*

Studenten sa...

Roen senker seg over Studenten, som har hatt en hektisk uke. Så nå synes jeg det faktisk er ganske glamourøst å sitte inne og høre på regnet, det virkelig øser ned, og trommer så herlig på taket.

Selv er jeg behagelig kledd for hjemmekveld alene mens mannen er ute med kolleger. "Mjukisbyksor" og hvit topp er pyntet med gammelrosa strikket sjal med fløyelskant og jeg har fantastiske strikkelabber på føttene, fått av en tante, akkurat som farmoren min lagde når jeg var liten (de er jo for små nå dessverre), og varme og gode :)

Bare en time eller to til med studier så kan jeg legge dem bort for en stund, og bare nyyte fredagskvelden og starten på helg.

God helg!

Glamouroversetteren sa...

Å - ikke si det da!
At sommeren er over, mener jeg.
Jeg vil helst ikke innse at det er slutt før oktober. September er nemlig min favorittmåned, og det skal være sommer (OK, sensommer) til etter fødselsdagen min den 22. Uansett temperatur. Jeg har nemlig noen sånne praktiske inndelinger i hodet som gjør det enkelt å vite hvilken årstid det er. Helt temperaturuavhengig.
Vinter: desember t.o.m. påske (uansett når den inntreffer).Vår: fra påske til 17.mai. Sommer: 17.mai - 1. oktober. Høst=oktober. November står liksom utenfor og er bare november med grisevær og stearinlys. Veldig greit og enkelt når man skal kle på seg. Ikke noe juks, eller tyvstart på høstmoten her i gården. Smart, eller hur? ;))

Så derfor er det fortsatt sensommerglamour her hos meg: svarte, semskede sko med masse hull i og åpen tå, matchende svart neglelakk fra Chanel. Dertil svarte 3/4-leggings, lys gråmelert tunika og Magnolia-sølvsmykke i halsen. En dash Allure i nakken til avslutning.

Helgen forventes gå med til tømming av kjøkkenskap. Her skal nemlig renoveres; dvs. rives og bygges og herjes i noen uker framover. Masse take-away venter, sukk. Forhåpentlig blir resultatet verdt å vente på.

God helg alle sammen.

koldfru sa...

Først vasket jeg hus. Så badet jeg hunden og dusjet meg selv.Deretter iførte jeg meg vide,myke bukser, en lang singlett med blonder og en bluse med enda mer blonder, samt et langt perlekjede, sprayet no.5 i halsen og gikk på jobb .Har frihelg med planer om å treffe venninne på kafé i helgen, ellers skal jeg tegne etpar nye utkast til nytt kjøkken. God helg!

k sa...

Min glamourøse fredag har bestått i dasse rundt i de samme klærne som igår, og med nesa i en pensumbok. Veldig avslappende og deilig, ute synger fuglene og bølgene skvulper mot fjellet = musikkk til arbeidet. Parfyme hadde jeg helt glemt så nå har jeg tatt på litt Shalimar på håndleddende og skal sniffe på den resten av kvelden, blir mer og mer glad i den duften! God helg alle sammen, og spesielt til glamoubibliotekaren :-)

Fruen sa...

Glam.bibl. : Nei, mi eiga! Flakk, ferje, 1/2 time i buss eller bil, grusvei, traktorvei, sti, myr - og så er du der, nede ved vannet:-)

Populære innlegg