fredag, september 18, 2009

Glamorøs fredag og dag 5

God morgen!
Dag 5 i denne "bruk dine fine ting"-uka har samme tema som forrige gang - min ting i dag er nemlig tid. Det passer jo bra på Glamorøs Fredag! Sove litt lenger, en rolig frokost med te og Morgenbladet og NRK Klassisk på radioen - som samlet gir meg styrke til å gå i et slitsomt møte med byråkrater på verste vogonere-nivå. Som forhåpentligvis ikke varer altfor lenge. Men så, etterpå, blir det normal fredag og morsomt igjen, med perler i ørene og Vetiver Oriental i nakken.


Jobbehelg for både meg og min kjæreste, men lørdagsjobbing er bare gøy (kort arbeidsdag). Og ellers: Lese, ta det med ro, bli ordentlig frisk.


Ha en fin dag alle sammen!

30 kommentarer:

Anonym sa...

I dag er det virkelig glamorøs fredag: ring og øredobber med froskeprinsen er i bruk. Arvet penger etter farmor og kjøpte nydelige smykker, som jeg hadde sett på i ett år. Stor sølvring og øredobber med emaljerte frosker, som har gullkrone på hodet med en perle i midten. Finner man ikke drømmeprinsen må man kjøpe ham selv!

Ønsker hele "familien" her inne en riktig fin fredag og en deilig høsthelg!

Lille My

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Jeg har ikke fått vært med så mye denne uken, siden jeg knapt har vært hjemme (og pakket bagen før jeg dro). Men litt har det blitt, blant annet husket jeg å pakke ned mitt fine røde silkeskjerf med hvite prikker på, og det ble brukt på mandag.

I dag har jeg funnet frem en gammel brosje etter farmor, den er rund, med en blank sort sten i midten og små krystaller rundt. Og på fingeren sitter en ganske kraftig ring i hvitt gull, med perle og to diamanter - også arvegods, etter farfars søster.

For øvrig er det sort med litt blomster, og Fifth Avenue bak øret. Og på turen tidligere i uken skeiet jeg ut og fikk med meg hjem en Chanel leppestift og neglelakk i fargen Lotus Rouge, så munnen min er frisk rødrosa.

Lang arbeidsdag i dag, så når jeg setter med på Gjøvikbanen ikveld kommer jeg nok til å sove godt. Og hjemme venter Kjære med middag og vin :)

Resten av helgen går nok med til litt huslige sysler, med litt fint vær blir det nok en tur ut også.

God helg til alle!

Alt godt sa...

God morgen!

Eg har ikkje hengt med på "bruk ting du er glad i"-utfordringa di tidlegare i veka, men i dag tok eg fram ei lys masai-bukse som eg ikkje har brukt på lenge, og som eg likar veldig godt. Den passa framleis, det var også oppløftande. Til den har eg ein singlet i same farge, og ei strikka lang jakke i ubleika lin. Dagens duft er Karl Lagerfeld Kapsule Floriental.

Dagen i dag blir vonaleg roleg. I morgon skal eg ut på snifferunde saman med ein glamorøs advokat eg kjenner, og søndag skal eg avgarde nedover vestfoldkysten saman med ein venn og ho han er forlova med - vi skal sjekke ut kjøkkenfasilitetane der dei skal gifte seg neste sommar. Eg er med som meny- og logistikkonsulent. Ha ei fin helg, og ei særleg helsing til bibliotekaren!

k sa...

Nydelig sol strømmet inn vinduet her vest, det skjer ikke hver dag...så det var lettere å stå opp enn vanlig. Jeg har hatt min første uke med hår& dusj-stæsj helt fritt for parabener, SLS og silikon-det meste er også økologisk/eco-sertifisert. Håret mitt har gått fra fall til krøller, det har ikke frizz engang!, men er faktisk litt blankt. Huden er deilig myk- føles veldig glamourøst dette! Dagens "frem fra glemselen" er et dåpssmykke jeg ikke har brukt på mange år, parfymen er Tresor. God helg alle sammen!

Anonym sa...

Sit med frukostbordet i nattkjole og cardigan og skriv oppgåve over ein kopp kaffi. Skal på universitetet og levere den seinare i dag og etter det er det enda litt lesing før eg skal trene litt kl 17 med påfølgande sushi-laging med venninner på kvelden. Ser og fram til etterlengta "Nytt på nytt" i kveld! Harald Stanghelle er ein av gjestene, så det blir nok mykje valhumor!

Resten av helga går med til jobbing og lesing, men det er heilt ok. Sjølv om det ikkje er så glamorøst å jobbe ein laudagskveld, snur steminga når lønna kjem inn på konto!

Har diverre ikkje klart å hive meg med på vekas "bruk fine og bortgløymde ting"-kampanje. Men kan meddele at nattkjolen gir ei absolutt kjensle av gamal Hollywood-glamour. Spesiellt når den ikkje blir tatt i bruk så ofte!

Håpar alle får ein fin-fin dag!

Anonym sa...

Tilleggskommentar frå Anonym i nattkjole:

Kom forresten på at eg drøymte i natt at eg var i ein secondhand-butikk kor dei selde gamle Chanelvesker og fine smykker og klokker!! Det var så mykje fint at eg ikkje klarte å bestemme meg. Diverre veit eg ikkje om eg kom ut av butikken med ei veske eller fin brosje, -eller ingenting. Det var uansett den mest glamorøse draumen eg har hatt på lenge!

Kaisa sa...

God glamorøs fredag!
Her er det elgete glamour i kjole i grått jerseystoff med elghoder på, som ble ferdig sydd i natt. Grå strømper og grå joggesko, brunt flettebelte under bysten og orange skjerf i halsen.
Dagens frem fra glemselen er en fin vintage underkjole og smykkesett med øredobber og ring jeg har fått av min kjære.

Vi skal på kick-off med jobben (jobber samme sted), så dermed er det litt mer glamour enn på en vanlig fredag. I morgen er det faglig oppdatering, team building og fest, og på søndag blir det nok slækking når vi kommer hjem. Satser på at været holder seg!

S sa...

Her nord er det snø på fjelltoppene, så vi ser tydelig at vinteren er i anmarsj. Benyttet anledningen til å ta frem en omslagsjakke i ull - ramlet ut tidligere i uka, men fikk det til i dag. Og fordi det også er glamorøs fredag tok jeg på smykke og armbånd i sølv, med lilla sten. Har sovet for lite denne uka, så det skal jeg ta igjen i helga. I tillegg ferdigstille rommet som nå er så godt som ferdig oppusset; er utrolig fornøyd med fargevalget.

Ha en fin fredag, og ei hyggelig helg!

Anonym sa...

I dag lufter jeg det hyggelige gullsmykke med amethyst som barnas farfar har gitt meg. Har skifergrå skjorte med "blondehals".
Bak i nakken dufter det svakt Coco Chanel.
I ettermiddag venter pakket bil og fjelltur med min datter og en venninne. Det er meldt strålende vært, og mine kjære fjellsko venter
i gangen hjemme. God helg!
Mvh Astrid

koristen sa...

Grå jeans, svart topp og utenpå toppen en ny rosalilla golfjakke.

Idag vil jeg bruke ORD som er for lite brukt, og det fine bestemorordet "golfjakke" er en god start ;-)

I kveld er det klubb med jentene, resten av helgen skogturer, rydding av balkong, masse klesvask og forhåpentligvis masse lesing. God helg til alle, og især til Glamourbibliotekaren.

glamouringeniøren sa...

Snø langt ned i fjellsidene vil jeg si vi har her i nord ja :) I den anledning er dagens "glemte ting" Vera&William singleten som i anledning 3 grader ute har fått komme frem igjen. Har ellers et litt vågalt nyinnkjøp på meg, nemlig en vest i kaninpels. Deilig og myk og ikke minst varm og god. Innenfor den har jeg en brun ull-bestefarsgenser og så svarte jeans. Ja og så har jeg jo en ny frisyre på toppen, klipte av sikkert 10 cm i går. Deilig!

Planlegger å kjøpe sushi på veien hjem i dag, åpne en flaske vin og ta det helt piano. Resten av helga håper jeg blir noe ala; fjelltur, sconesbaking, kaffedrikking, boklesing, september-magasin-lesing, dvd-titting, tente lys og god mat og drikke.

Som vanlig lengter jeg noe forferdelig til at klokka skal bli fire!

Ha ei flott helg alle sammen!

Glamorarabisten sa...

Jammen godt jeg tok turen innom her igjen, trengte litt inspirasjon på morgenkvisten. Dagens glamour fra lesesalen på HF må være den økologiske sjokoladen som ligger til motivasjon i skapet og skal nytes til ettermiddagskaffen og pensum, og silkeskjerfet jeg arvet fra mamma og har tatt i bruk, nettopp for å bruke de fine tingene mine og ikke la de støve ned =)

Ha en super dag i det fine høstværet!

AstridVU sa...

Aaaaah, så godt det er å lese bloggen din igjen! Har hatt en overfylt Google Reader og ikke tatt meg tid til noen ting, men nå skal jeg få med meg dine små drypp av ro, velvære og harmoni - minst en gang om dagen! TAKK! Ha en strålende helg og bli skikkelig frisk!

Siri sa...

Det kjennes høstlig glamorøst å begynne å lage havregrøt til frokost igjen, og å drikke morgenkaffe laget på bønner fra Intelligentsia i L.A, er must for kaffedrikkere på USA-tur (de har kaffebarer/utsalg i Chicago og New York i tillegg til L.A.). Hvis man setter pris på Tim Wendelboe i Oslo (og det gjør man jo!), setter man helt sikkert pris på Intelligentsia, vi snakker kaffenerding på høyt nivå :)

Henrikka sa...

Konfirmasjonsgave fra tidlig 80-tall er dagens fine "frem-fra-glemselen"-ting: søte, hengende øredobber i sølv. Og fredagsglamouren er ivaretatt med høye, sorte pumps og smalt skjørt. God fredag og helg til alle!

Elisabeth B sa...

Hurra - to ting på en gang :) Min 'gamle' ting eller gjenbrukssak denne uka består av to ting, hvorav bare den ene egentlig er synlig. Jeg oppdaga nemlig en uåpna bodylotion fra BodyShop da jeg flytta, og i dag tok jeg hull på den. Den andre er gode gamle ullsokker fra GAP; de ser ut som vanlige sokker med fancy mønster og alt, men inneholder ull og er derfor myyye varmere enn vanlige sokker. Det kommer godt med!

Glamouren består forvrig også av min nye parfymefavoritt; The au Vert fra Bvlgari, leppestift fra MAC og mascara fra Max Factor. I tillegg koser jeg meg godt innpakket i figursydd lang boblejakke (heter det jakke når den når til halvveis nedpå låret?) innkjøpt i Helsinki for et par år siden.

Da betyr ikke regnet så mye, egentlig, og lav temperatur gir bare økt kose-seg-faktor :) Spesielt når man har gjenfunnet krydderte fra Tyskland med bare organiske krydderblader og saker i.

God helg, Glamourbibliotekaren og gjester!

Jenny B sa...

Idag har jag ganska oglamourösa kläder; grå tröja och rosa slitna jeans, men jag har hittat ett fint långt halsband med små glaspärlor i en massa olika färger, och det är jätteroligt att använda det igen!

wine-fueled narcissism sa...

Jeg er dobbelt så snufsete og tett som jeg var i går, så denne jobbhelgen kommer til å bli tung. Buhu. Men, jeg spiste en svært glamourøs frokost her jeg ligger under pleddet. Med bla. en stor skål stenfrie druer og jordbær med hjemmelaget VANILJEkesam og litt revet manjarisjokolade.

Og, kan jeg driste meg til å be om litt hjelp her inne?

Dere skjønner, det er en filmscene jeg sliter så fælt med å finne tilbake til. I scenen, som finner sted på en nydelig hvit strand med sort stjernestrødd himmel (i verdensrommet tror jeg), snakker vår astronaut-heltinne med sin avdøde far.

Det er alt jeg husker. Svært takknemmelig for all hjelp. Det er så slitsomt å ikke komme på noe man prøver og huske. Google hjelper meg heller ikke.

:)

glamouringeniøren sa...

Er ikke det filmen med Jodie Foster som heter Contact?

ps: ja jeg har pushet film på den lokale videosjappa i alt for mange år når jeg var yngre :)

Mammadamen sa...

I dag startet jeg min glamorøse fredag med kaffe og scones fra verdens koseligste kaffebar i Kirkeveien ved Frogner Stadion. Anbefales!

Og så har jeg lagt frem min fine kjole med tulipaner og katter som jeg skal ta på meg når jeg kommer hjem i dag. Hurra for helg!

Birgit sa...

Jeg lar meg inspirere av deg og har planer om å bruke min nydelige Dior vintage clutch i løpet av helgen... God Helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Wine-fueled: Mine kilder sier også "Contact".

MillaCamilla sa...

Idag har vært en fantastisk dag og vil fortsette med det. Vi har vært på UL og fått vite at alt er bra med barnet vårt og feiret med å spise lunch på Cafe Gram i Oslo (fantastisk sted). Nå skal jeg ut å luke i våre to blomsterbed og sette løker som jeg håper blir flotte blomster til våren. Sola skinner og jeg er strålende fornøyd! God helg til alle!

Seema sa...

Idag blir jeg med paa "fine ting som ikke brukes saa ofte"! Jeg har paa meg langbukse, genser, et lite silkeskjerf og en tynn jakke - og saa mye klaer har jeg ikke brukt siden mai! Hoesten er kommet til soer-Frankrike, og det er faktisk litt koselig aa gaa i bukse og genser igjen. I tillegg ble fredagen aeret ved aa spise byens beste croissant'er til frokost. Voila. :) God helg til alle!

fru winther sa...

Skikkelig slapp-glamorøs fredag, for NESTE fredag er jeg i Amsterdam og skal dingle langs kanaler og sitte på utekafèer....*drømme*. Myk, militærgrønn strikkekjole i ull (ull-uke), no.5 i halsen, kjempesøte stofftrukne øredobber laget av Ingrid Riddervold (sjekk gjerne ut bloggen hennes: http://jippijei.blogg.no )og lilla ullstrømper på beina.Nyklipt hår og smil om munn. I helga samler jeg deler av familien for real høstmiddag med vin og sjokoladekake, ellers blir det litt "Mad men" og kvalitetstid med mann og hund. God helg, gjengen!

Studenten sa...

Studenten har hatt en relativt uglamorøs fredag hittil, lurer på om jeg brygger på noe..men har tatt på en pen singlet som jeg ikke bruker så ofte, med kult mønster og bra passform, er snart ferdig med dagens studieøkt og ser frem til å tilbringe kvelden i ro og mak med mannen.

Åjo, jeg har forresten skikkelig glamourøst hår i dag - for første gang på lenge (ble klippet vel kort før sommeren, så har pleiet det og latt det vokse). Nå ligger det i store filmstjernebølger over skuldrene, og panneluggen ligger litt løst bakover i en spenne. Håret pleier som regel å krølle seg i alle retninger og gjøre akkurat som det selv vil nemlig..

God helg!

wine-fueled narcissism sa...

Contact! Ja! Tusen takk. :D

glamourlegen sa...

God fredag, ja!

Lang vakt på jobb i dag, er der faktisk fortsatt og skal jobbe endeløs natt i morgen, så helgen er avlyst. Men. Den flytende eyelineren som fikk luftet seg i går (jfr. resirkuleringsprosjektet) fikk jammen henge med i dag også, i tillegg til lite dryss med Erika F. Antrekk: hvitt. Nok om det. Kommer sterkere tilbake en annen dag!

God helg alle sammen!

Glamoursosiologen sa...

Her om dagen rotet jeg innerst i smykkeskrinet og fant jeg et armbånd med små blå sodalittperler og litt makramè som jeg fikk av pappa da han kom hjem fra et eller annet utland for mange år siden, så det har jeg brukt i dag. Hadde helt glemt at jeg hadde det, og nå er det akkurat som nytt - hurra!
Nå er det seint-seint og på tide å stupe til køys for timer siden. Huff.
God natt og ha en fin lørdag!

Frøkna sa...

Litt sen rapport, men jeg hadde en utmerket glamourfredag med ny kjole i norsk design, brune perleøredobber fra Søndagsmarkedet på Blå, parfyme Gucci 2, lyse favorittpumps i vintage-look og masse komplimenter fra kollegaer dagen gjennom... har dessverre ikke rukket å gjennomføre uken som planlagt, men skal prøve å ta fram fine ting litt oftere fremover. Iallefall på fredager!

Populære innlegg