mandag, september 21, 2009

Poivre Piquant


Jeg sniffet lengtende på denne første gang i Paris i 2006 (men kjøpte Comme des Garcons Avignon som planlagt), så igjen i SoHo i New York i 2007 (men da var det L'Artisan Piment Brulant som ble med hjem, også etter planen), og da Heaven Scent åpnet i Oslo i fjor sommer, investerte jeg endelig. Jeg liker å prøve en duft flere ganger og tenke en stund før jeg kjøper den. Man bør ideelt teste til ulike tider på døgnet og i flere årstider(Givenchys Ange Ou Demon har jeg for eksempel tenkt på siden den kom, men først i går - etter å ha prøvd den kanskje ti ganger de siste par åra - slo jeg den fra meg en gang for alle. Fin, men ikke min). Så selv om jeg har mange parfymer, betyr det ikke at jeg kjøper hva som helst. Spontanshopping er en sjeldenhet. Believe me!

Tilbake til Poivre Piquant. Det er, som navnet tilsier, en pepperduft. Pepper er hovednoten, knust pepper vil jeg si, og ellers er det både lakris og honning i den. For meg går pepperduften litt gradvis over i røkelse, og jeg tenker ofte på Poivre Piquant som den "lyse" lillesøsteren til Passage d'Enfer, min favoritt fra L'Artisan.

Den er fin å bruke året rundt, men jeg har en tendens til å glemme den litt til fordel for nevnte Passage d'Enfer. Det er kanskje derfor jeg ikke har skrevet om den hittil; jeg har rett og slett glemt den. Men den er jo absolutt minneverdig i seg selv, så nå skal den fram i lyset igjen.

5 kommentarer:

Jenny B sa...

Det är verkligen en riktigt fin doft! Jag har den också och den passar till många tillfällen. Peppardoften är lätt och fräsch, och inte så konstig som det kan låta. Jag hoppas att fler vill leta upp och våga sig på den här parfymen!

Alt godt sa...

Denne er lekker, eg ga den til den glamorøse advokaten i gåve, og var vettskremd då ho vrengde den open og tok den på seg. Eg hadde fått med meg ei lita prøve slik at ho kunne teste den og finne ut om ho likte den før ho opna den, men ho gjekk rett på. Og det var perfekt match, ho likte den kjempegodt. Flaks! Eg har den i lita flaske, frå det vesle settet med tre krydra dufter, denne, Piment brulant og Safran troublant.

wine-fueled narcissism sa...

Jeg tror ikke jeg har prøvd denne, men jeg er på utkikk etter en ny fresh duft, så den skal jeg sjekke ut. :)

Nora sa...

Hah, den der har jeg ønsket meg i et år nå. Fikk en liten prøve i fjor, som for lengst er oppbrukt. Hvis ikke jeg får den til bursdag (coming up) eller jul skal jeg gudhjelpemeg kjøpe den selv, jeg savner den så veeeldig.

Glamourbibliotekaren sa...

JennyB: Ja, den er faktisk lett!

Alt Godt: Flaks, det hadde blitt et dyrt bomskudd om det ikke var match :D

Wine-fueled: Gjør det! De har så mye velduftende der.

Nora: You're worth it! :D

Populære innlegg