onsdag, oktober 14, 2009

Mysteriet er endelig løst!


Jeg har forsket videre på Schumann-mysteriet, og til dere som foreslo Stine Stankelben: Dere hadde helt rett! Dette var en opplesningsserie som gikk da jeg var fire år.

Jeg gjenkjenner ikke særlig mye av hverken historien eller det visuelle, men musikken brente seg fast. (Det sier jo kanskje litt om hvor viktig musikk er for små barn!)
Forfatteren sitter i et gammelrosa rom ved et bord og leser høyt, og det er mest henne i halvfigur vi ser. Hun kikker rett i kamera når hun leser, og litt ned i boken. Av og til zoomer kameraet inn på en gammel teddybjørn eller andre ting i rommet. Svært rolig stemning, stille, ganske annerledes enn dagens barne-tv. Og Schumanns "Von fremden Ländern und Menschen" klinger i bakgrunnen som avbrekk og avslutning.

Case closed, endelig!! Hurra!

9 kommentarer:

Jonas Lie sa...

HURRA!!!!!

Vel utført research!

Anonym sa...

Hm. Jeg husker ikke den serien i det hele tatt, men jeg også husket musikken godt. Lurer på om ikke den har vært brukt i flere sammenhenger på tv jeg... Jeg husker også noe julete - rosa bakgrunn, glansbildebarn (altså virkelig glansbilder som flyttet seg litt hakkete) og enorme snøkrystaller. Men nå snakker vi ikke tidlig åttitall, men kanskje 5-10 år senere...

Fruen sa...

...og Anonym klokka 12.50 var Fruen:-]

Alt godt sa...

Så bra! Skam på den som gir seg...

Glamourbibliotekaren sa...

Fruen: Du tenker nok på juleintroen til barne-tv på åttitallet.

Fruen sa...

Ja visst gjør jeg det! Og nå har jeg akkurat kost meg gjennom masse barne-tv på YouTube - herlig! Rart å se igjen Shagma, tror den serien er mest fantastisk i mine minner gitt. Hadde ikke vært det samme å se den nå, men den gjorde sånn utrolig inntrykk da den gikk:-)

Unknown sa...

Jepp! Det stemmer - jeg husker veldig godt den opplesningsserien. Ganske spesielt, at man leser foran et kamera. Det hadde aldri gått i dag. Men musikken var henrivende - å, som vi drømte oss bort med den ikke alt for heldige Stine.

Ellers - hva hadde "Det var en gang et menneske" vært uten Toccata og fuge av JS Bach.

Eseløret sa...

Jeg har prøvd å finne et bilde av denne boka, men det var ikke så lett. Jeg kjenner igjen musikken fra jeg var liten, men husker ikke opplesnings-serien. Jeg fant kun bildet av den engelske utgaven:
http://www.amazon.com/Lanky-Longlegs-Karin-Lorentzen/dp/0689502605

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg tror boka var mørkegrønn. Biblioteket i nabohuset hadde den.

Populære innlegg