tirsdag, november 10, 2009

Desirade

Desirade fra Aubusson er en såkalt floriental, altså en blomstrete parfyme med orientalske innslag. Den ble lansert i 1990, og jeg tror mitt bekjentskap med den startet ganske umiddelbart etterpå. Min storesøster eide den, og jeg lånte den av henne hver gang jeg var på besøk i Oslo. For meg dufter den konserter på Rockefeller på første halvdel av nittitallet. Og som mange av de andre nostalgiske parfymene fra den tiden (og tidligere), har den etterhvert blitt en del av min samling. Jeg bruker den stort sett om høsten.

  • Toppnoter: Aldehyder, ananas, ylang-ylang fra Madagaskar, koriander, bergamot
  • Hjertenoter: Tuberose, appelsinblomst, fioler, solbær, jasmin, kinesisk osmanthus, rose
  • Basenoter: Sandeltre, plommer, patsjuli, somalisk opoponax, musk, bringebær, vanilje

Intet mindre.


3 kommentarer:

Alt godt sa...

Florientals er min favorittfamilie blant duftene. Allure sensuelle, Karl Lagerfeld Floriental og D&G The One er florientals som eg elskar å gå med. Det hadde vore gøy å prøve denne! Må du på eBay og liknande, eller finn du den i butikkar?

Anonym sa...

Dette er off topic, men måtte bare spørre: Er dette en virituell slektning av deg? http://contentinacottage.blogspot.com/2009/01/audrey-hepburn-speaks.html

Glamourbibliotekaren sa...

Alt Godt: Husker ikke helt hvor jeg kjøpte den, ikke her i landet i allefall.. tror ikke den er å få tak i her dessverre.

Anonym: Aner ikke, har aldri sett den før :D De ordene har Audrey uttalt, men det var nok ikke henne som forfattet dem opprinnelig.

Populære innlegg