fredag, november 13, 2009

Glamorøs fredag


God morgen!
Glamorøs fredag startet så definitivt i går med Pascals eksemplariske tiramisu. Jeg trodde ikke det gikk an å slå Villa Paradiso sin, men for omlag et år siden oppdaget jeg Pascal-varianten og da var det gjort. I aften er det middag med redaksjonskolleger, resten av helgen skal tilbringes med min mann som faktisk har helt fri - hvilket betyr hyggelig rusling gatelangs og å ta alt som det kommer. Og Dorothea Röschmann-konsert, hvilket jeg anbefaler - jeg hørte henne i Carnegie Hall i fjor, og nå skal hun attpåtil synge Schumanns nydelige sangsyklus "Frauenliebe und Leben", samt både Mahler og Wolf.
Glamoureffekter: Perler og etterhvert kamé, Coco Chanel eau de parfum, samt et distré hode som bare gleder seg til helg.
Ha en fin dag!

25 kommentarer:

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag formiddag! Foreløpig ingen tegn til at det er fredag den 13, og jeg satser på at det fortsetter slik :)

Sitter i pysjen og jobber, snart er det tid for å vekke Kjære og spise litt frokost (jeg må alltid våkne ordentlig før jeg får matlyst). Har hjemmealenehelg nesten hele helgen, og i ettermiddag blir det litt trening, før jeg nok synker ned i sofaen med en film eller en serie, og kanskje noe av den gode sjokoladen jeg kjøpte i Brussel sist uke.
Lørdag og søndag skal jeg male ferdig kjøkkenet og ellers nyte fridagene og lade opp til en hektisk uke på jobb - mye som må rekkes før nyttår, har vi plutselig skjønt på kontoret!

Dagens glamoureffekt: svak duft av rose fra Dr. Hauschkas roseolje, som jeg smørte meg inn med etter en lang og sen dusj i går kveld. Mozart og Madonna på radioen og te i koppen :)

God helg!

silje sa...

Gleder meg til helg!

Formen er litt sånn hm... En ekstra vitamindose er tatt og ekstra tjukke ullsokker samt undertrøye i fineste merinoull varmer godt i tilfelle basselusker har tatt bol i kroppen.

Utenpå er det svarte pene jeans, hvit skjorte og mørk grå dressjakke. Brunt leopardmønstret LV Sprouse skjerf er knytt tett rundt halsen. Føler meg veldig fredagsfin og jaggu har jeg ikke kommet over min dressjakke "fobi". Veldig stolt! Bruker Glamorøs Fredag som en anledning til å prøve ut nye ting og det har jeg Glamourbibliotekaren å takke for :)

Ellers er øynene pent rammet inn i favoritten Chocolate Lustre kajal fra Clinique og jeg dufter Hermes Rose Ikebana.

Hva helgen byr på vites ikke, formen akkurat nå tilsier sofaen med mengder varm kaffe/te og store ullpledd. Bøker, magasiner og dvd'er. Værmeldingen derimot og en hund lysten på tur sier at man burde komme seg ut denne siste helga i nord før mørketida kommer, jeg skal gjøre mitt beste.

Ønsker alle sammen ei flott helg!

glamouringeniøren sa...

og trøtt er jeg jaggu også, silje aka glamouringeniøren altså :)

slikejenter sa...

Fredag den 13. er en lykkedag, er den ikke? Jeg feirer den med deilige dråper fra Hermès og tunika fra odd molly. I kveld blir det galleriåpninger og i morgen noe så sjeldent som dansemoro :D (inspirert av håndbok for solokvinnen).

Krysser ellers fingre for pent vær, og håper alle får noen fortreffelige fridager!

Johanne sa...

God morgen, eller kanskje heller formiddag nå. Har vært oppe noen timer allerede, lille frøken baby sover formiddagslur og jeg koser meg et hav av fredagsaviser og kaffe og radio. Føler meg hverdagsglamorøs i grå ull- og silketrøye, en dusj Kenzo flower og diskret sminke.

Helgen lover alskens kos, både lunsj med annen mammapermvenninne, masse tid med pappa og baby, og barnevakt og 30-årsdag med 90-tallstema på lørdag, samt en sårt tiltrengt sjau i hagen.

Noen lure tips til antrekk til 90-tallsfesten? Hadde en smått schizofren stil i tenårene, vekslet mellom skjorter og tørkle i halsen og dr. martens og shivaskjerf...

God helg til alle!

koristen sa...

Min glamorøse fredag begynte igår, jeg var barnevakt for en venninnes søøøøøte kattunge :-))) Idag er antrekket dongeri og plommefarget genser. Roseparfyme og roseøredobber.

I kveld jentekveld med god mat og vin, i morgen korseminar med julesanger, søndag tur i skogen hvis det blir vær til det. Også vil jeg kjøpe noen fine blomster. Blomster, lys, pledd, musikk og bøker må vi ha i november. Kanskje litt rødvin også?

God helg til alle :-)

lene sa...

johanne: 90-tallfest, så moro! hvit øyenskygge og mørk leppestift var mye brukt, har jeg sett på bildene..

idag er det glamour nok at det er fredag, det er harde uker på jobb for tiden så en kveld og to hele dager med fri er som himmelsendt! de skal fylles med sofakos, det er sikkert. og frisk, klar luft. og så skal jeg pynte meg, denne uka har ikke fasaden stått i fokus. jeg gleder meg til å ha på kjole, eller skjørt!

vi skal også (endelig!) bestille en del flybilletter til lange reiser til våren, det gleder jeg meg til! (både å bestille og å reise ;)

det er deilig å "måtte" tenke over hva det er som fint akkurat nå og hva jeg gleder meg til i løpet av helga, og å lese hva de andre gleder seg til og over. glamourøs fredag er et herlig konsept :)

Fornuftig forsker sa...

Strever med å holde humøret oppe her, på en trøtt post-influensadag, men med hjelp av gode kolleger/venner og litt glamour går det lettere. Antrekket er enkelt, brun topp og brunt skjørt. Er veldig stolt av skjørtet, som opprinnelig var en bukse fra Studio Strega på Grunerløkka (finnes det fortsatt?), men som ble slitt og ble til et midt-på-leggen langt skjørt med vipp nederst. Ellers rødrosa lebestift fra Lancome og grønn øyenskygge fra Mac, og Midnight Poison bak øret som vanlig i høst.
Har hatt kaffebar-kaffe (dobbel espresso), skal definitivt ha mye grønn te idag. Senere idag ligger det an til middag med mann og barn på Lompa, altså en sjelden porsjon kjøtt på alle og bittelitt øl på mor og far. Det blir definitivt festlig, og resten av helgen blir rolig, rolig, rolig. God helg til alle, med og uten influensa!

Alt godt sa...

God føremiddag! Denne veka har eg vore sjukmeldt, udefinert hoste og andre udelikate ting gjer at legen meinte det var best eg heldt meg heime. I dag har eg selskap av elleveåringen, som vrikka foten kraftig i går, og ikkje kjem seg opp fire etasjar til sjette klasse.

Glamouren er difor begrensa, eg har eit vagt slør av Montana, den gamle klassiske chypren, på venstre hand. Eg prøvde den i går kveld frå ei miniflaske eg kjøpte av nostalgiske grunnar sist eg var i Paris. Ei venninne av meg, ein viss glamorøs advokat, brukte denne seint på åttitalet, og dufta vekker glade minne.

Når eg no får stabla meg i dusjen planlegg eg noko lettare, Magnolia Nobile. Den hadde eg på meg i går, og den løfta meg. Ei fantastisk duft. Kompliment fekk eg og. Elles så jobbar eg litt med julegåveprosjekt, og skal kanskje byrje å lage julekort, viss ånda kjem over meg.

I kveld tenkte eg å kome meg på virrvarr sin fest, i morgon blir det roleg, og søndag drar vi til Sarpsborg for å bade og leike oss i badelandet der. Ha ei god helg alle saman, og bibliotekaren især!

Frøkna sa...

God formiddag! Den glamorøse biten starter på flytoget i ettermiddag på vei for å besøke venner i Stockholm, inntil da er det hjemmekontor i flanellspysj og glede-seg-fryd. Helgen blir altså gode venner, vin, moro, vandring i Stockholm, noen små lure innkjøp, masse fine bilder og mys! :) Men nå, te, jobb og koselig arbeidsmusikk :)

God helg!

fru winther sa...

Denne er ikke helt restituert etter influensaen ennå (er på andre uka nå), så det blir rolig helg. Jobbe litt i morgen, bake kanelboller hvis energinivået tilsier det, kjøpe sjokoladecroissanter hvis ikke.Fri-fredag er glamorøst, og jeg har iført meg relativt ny,lilla ullgenser fra NoaNoa, knehøye ullstrømper fra samme, og dongeribukse. Og Chanel no.19. Jeg er kjolejente,og dongeribukse brukes så sjelden at det nesten føles som en festdag. God helg alle!

Nice Work sa...

Nå kan glamouren etter hvert begynne å sige på her også, etter at man har vasket hele huset iført stilongs og ulltrøye (riktignok med blonder på ermene!). Den synlige glamoureffekten i dag blir mine nye stilige svarte spadsersko innkjøpt i Paris forrige helg. Skal hente gullungene tidlig fra barnehage og skole, handle diverse både nyttig og lekkert til helgen, så blir det hjem og slappe av i rent og ryddig hus. Husbond skal på herrevinaften, så yours truly skal hygge seg med The Queen (Helen Mirren som Elizabeth II) og vin i godstolen etter at gullungene er i seng.
Hvor er det forresten blitt av Juristen som pleide å skrive kommentar her hver fredag? Savner henne, hun var et veldig sofistikert innslag og det var alltid artig å lese om hennes glamoureffekter og -planer!

Glamouradvokaten sa...

Fredagsglamouren er et fantastisk humør, bl.a. fordi jeg er frisk som en fisk og fordi det er helg.

Har sprayet masse med Creed, Love in White og dufter vidunderlig. Ellers er jeg glamorøst kledd i bringebærstripet kashmirgenser og et svart skinnskjørt med svarte høye støvletter til.

Helgen byr på masse deilige opplevelser. God helg til alle og enhver.

frk. Frydefull sa...

Kan rapportere om at vi gleder oss til helg på sørlandet også. Det bøtter ned med regn i dag og tekoppen er flittig i bruk. Glamoureffekter i Coco Madamoiselle, Tatoosh-boots med kaninpels og en deilig strikket vest. Hentet nye briller (Vendela) og er klar for et nytt liv med bedre syn. Helgen tilbringes sammen med min bedre halvdel - aller helst i hjemmet under et pledd og tente stearinlys … ser ut til å bli mye regn her. Kanskje man skulle ta seg et glass vin til og med? God helg til dere alle : )

Grace sa...

Glamorøs start på dagen da jeg våknet til varm leilighet etter noen dager med avstengt varme (hvem i alle dager fant ut at november var måneden å gjøre vedlikeholdsarbeid på varmeanlegget?).

Som høygravid går det meste i slow motion her, så en sen frokost er inntatt i morgenkåpe, akkompagnert av Hello Saferide på Spotify.

I helgen skal jeg feire venners fødselsdager og fortsette med juleforberedelsene, forhåpentligvis får jeg både brød og horn i fryseren før bursdagsmiddagen søndag kveld.

Ønsker alle en riktig god helg!

Karin sa...

God fredag til alle sammen, for en herlig dag ;)

Etter måneder med gravidkvalme og null energi har jeg nå endelig dukket opp fra boblen og verden er lys i novembermørket. Startet dagen hos legen og hørte på hjertelyden til nurket i magen, veldig spesielt. Har kjøpt min første "mamma kjole", en ganske kort, grå ullkjole som viser den lille kulen fint og er utrolig behagelig å ha på. Orker også endelig å bruke litt parfyme igjen, så da var det frem med det "grønne eplet" fra DKNY. På kveldstid er det det røde som gjelder. Ny shampoo fra Redkeen og ny lipgloss fra Clarins og arvede perler fra mor.

I kveld skal jeg ha besøk av venninner mens mannen er på tur i Sverige. Han vasket og støvsuget i går, så jeg skal bare handle blomster på vei hjem fra jobb ;)Jentene skal få kose seg med vin mens jeg skal prøve både julebrus og julemunkolm. I morgen skal vi på middag til venner som har verdens søteste ett åring, og på søndag er det bursdagslunsj med familien. Håper jeg får noen gode bøker i gave!

Ønsker dere alle en strålende helg.

Jenny B sa...

Idag har jag utsläppt hår, rosa läppar och en fin parfym från The Different Company. Dessutom har jag litet oglamourös träningsvärk från igår, första passet efter två veckors förkylning. Den skall lindras med mjuka rörelser i Body Balance ikväll! Därefter tänker jag åka till Operan och se en balett.

Imorgon hoppas jag att hinna baka bröd och gå på teater. På söndag skall jag höra en fin kammarmusikkonsert. Och däremellan skall jag sitta och läsa och lyssna på musik så mycket som möjligt!

Trevlig helg till alla!

Anonym sa...

Glamouren herfra kommer i form av et aldeles nydelig høstvær og gleden over at det er helg. Helgen blir rolig med biff og saltbakte poteter til kvelds og mange filmer og en serie som skal ses fra under et pledd.
Har vært hjemme en hel uke med sykdom, så antrekket er ull og skitten joggebukse.
mvh SJH

Epicureatricen sa...

Har akkurat hørt at dette er den mørkeste novemberen i over 30 år her i Kbnh, med bare 3 (!?) timer med sol så langt. Det fortsetter i dag med regn og vind opp mot kuling, men hva gjør det når det er glamorøs fredag og helgen venter. Har pyntet med med sorte dressbukser, ny bolero-aktig skinnjakke og Clinique Happy og planen er å dra hjem fra jobb om ikke alt for lenge. Resten av helgen står på familiebesøk i morgen og litt hardt tiltrengt R&R søndag.

wine-fueled narcissism sa...

God fredag! Etter en ukes hjemmeeksamensjobbing var det godt og levere i går. Men best var det å bli tante i går morrest. Jeg går rudt i lykkerus, og DET er glamourøst det. Jeg har en velfortjent hviledag, og skal på gåsefest i kveld. Da skal jeg dolle meg litt ekstra opp, med oppsatt hår og røde lepper, og kanskje en skinnende sølvkjole. Jobbing lørdag og søndag er så uglamourøst at jeg vil grine, men jeg har hatt en revelation, og skjønt at all energien jeg bruker på å grue meg til ting er bortkastet. Det er bare ting jeg må gjøre.

Glamourlektoren sa...

Sitter på hjemmekontoret og retter grammatikkprøver og kikker på at snøen laver ned på gårdplassen og legger seg forsonende over materialhauger og rusk og rask som ligger litt her og litt der fordi huset vårt får nytt tak (!). Vi har funnet mye rart der oppe under taksteinene - en bok fra 1852 og planker med nydelige tapetrester på, balnt annet! Drømmer om å få trykket opp en av dem og tapetsere spisestua med - da skal det bli glamorøst her, da! 11-åringen og jeg har laget te og varmet boller fra fryseren. En bra start på helgen! I helgen skal jeg kose meg med huslige sysler - for det grunnleggende er allerede gjort av 17-åringen. Er så fornøyd med min nye vaskehjelp, og han med de ekstra kronene det medfører! Dessuten skal min kjære og jeg i et lite selskap hos gode venner og drikke vin. De fleste kvelder denne uken har vært fylt med kulturelle sysler som boksirkler og teater, så blir godt å være mye hjemme denne helgen. Ønsker at alle får den helgen de drømmer om :)

Københavnerpigen sa...

God glamorøs fredag! Her består glamouren i nyvasket leilighet, nyløpte bein og glede-seg-ing til opptil flere puljer fra fedrelandet ramler inn over dørstokken i kveld. Besøk betyr alltid litt ekstra glamorøs helg, med nyting av alt Kongens by har å by på. Bliss! Glamoreffekter for dagen: grå kosekjole, tjukke ullsokker, nyvasket hår og Beyond paradise. God helg til alle!

Elisabeth sa...

Ganske glamorøs fredag her også, om enn med litt sen rapport :) Denne dama er helt fri for stemme takket være en kraftig forkjølelse, men bortsett fra det er heldigvis formen fin og humøret godt!

Har vært på jobb hele dagen, men fra og med nå har jeg fri ei hel uke - kjempestas! Glamouren ble ivaretatt av Lumene ansiktskrem, som er vidundermiddel for min hud her oppe i arktiske strøk, og vanlig mascara og Dior leppestift i en brunrød farge. I tillegg hadde jeg Bvlgari's The Vert på halsen i dag, noe en kollega kommenterte positivt - he made my day! Planene for resten av helga er supre; skal på en aldri så liten road trip i vakre områder sammen med en person til og VET at det blir god mat underveis: elgkjøtt fra årets jakt, møsbrømlefse og sannsynligvis fersk torsk et sted også. Yummie!

God helg, alle sammen!

Kristine MeMini Vikse sa...

Hei ;) Liker såååå godt bloggen din, og kommer nok til å finne en god del inspirasjon her inne i fremtiden! Jobber med en damekolleksjon www.kristinevikse.com
Har før en barnekolleksjon MeMini - så det er spennende å jobbe med dame, noe som jeg dedikerer til alle mine venninner og to bestemødre, som var sydamer på 50-tallet. Ser for meg at deres inspirasjon må ha vært litt i den gaten du blogger... Ha en strålende og glamorøs helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for rapporter og hyggelige ord! :)

Populære innlegg