torsdag, mars 18, 2010

Berlin

De siste dagene har jeg tilbrakt i Berlin.


Et gjennomgrønt og fint økohotell på Rosenthaler Platz, rett ved Kastanienallee.


Der har de Weledaprodukter på badet...


... og øko-frokost med kortreist kvalitetsmat.Utsikt fra rad 1 i Konzerthaus, der dirigentlegenden Daniel Barenboim dirigerte Staatskapelle Berlin. Jeg var ikke så rent lite starstruck der jeg satt og niklappet med tindrende øyne...En av veggene inne i Lomo-butikken.

A trip down memory lane! Jeg vet ikke hvor mange timer jeg har tilbrakt i slike automater. Og nå ble det enda noen minutter til. En remse med fire svart-hvitt-bilder under hverandre henger på kjøleskapet.
Ooh baby!
Vakre Neue Nationalgalerie av geniet Mies van der Rohe (godt voksen den gang). "Venteområdet" mellom museumskaféen og garderoben bestod naturligvis av Barcelonastoler.

Også var jeg innom flust av slike steder. Bruktbutikkene i Prenzlauer Berg er 100% DDR-stylee. Bare vent - jeg fikk tillatelse til å fyre løs der inne, så flere bilder kommer.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Så fine bilder! Ser mye om LOMO om dagen - kan du gi meg et hint om hva det er...?

Hermia sa...

Ryser när jag läser - Barenboim - wow!!
Som vanligt fina bilder!

Anonym sa...

Spennende "reiseskildring". Jeg og min kjære mann har også planer om å reise til Berlin i nærmeste fremtid. Er det mulig å få navnet på hotellet?

Med vennlig hilsen

Ei med bibliotekar som legning:-)

Kaisa sa...

Fine tips! Fikk sansen for Berlin da vi var der i 2008, men trenger tips til lure hoteller. Det du var på må sjekkes opp!

Anonym sa...

ÅÅH! Jeg skal til Berlin ganske straks, og lurer veldig på hvor disse fotoautomatene befant seg? Og om du har noen flere tips, til steder å spise, drikke, kikke? Håper veldig på en mer detaljert reisebeskrivelse så snart som mulig!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Lomografi - bilder man tar med enkle analoge kamera så å si uten mulighet til å stille inn noe som helst, man vet ikke helt hvordan resultatet vil bli, og i vår høyteknologi-verden hvor man kan manipulere og forskjønne ethvert digitalt fotografi akkurat dit man vil, er det herlig befriende å la tilfeldighetene råde :) Kameraet slipper inn mye lys og egner seg dårlig innendørs! Jeg har et Diana F+ som jeg bruker i dagslys. Blant fotonerder kan man ane en polarisering når det gjelder forholdet til lomografi - den såkalte elsk/hat. Jeg tilhører første gruppe :)

Hermia: Ja, Barenboim! :)

Bibliotekarlegnings-anonym & Kaisa: Hotel Circus på Rosenthaler Platz - de har også en hostel-del som har fått mye bra omtale. Vi bodde på hotellet.

Anonym: De ligger ganske langt oppe på høyre side når du går oppover Kastanienallee! Flere tips kommer nok en dag når jeg har litt mer tid :)

hege sa...

Vi var i Berlin rett før jul og bodde også på et veldig bra hotell,Arcotel John F. Luksus i forhold til hva vi betalte. Berlin er ellers en kul by å fotografere i!

Alt godt sa...

-Som når eg var på prøve med Claudio Abbado i Berlin-filharmonien - og sjølvsagt konsert etterpå. Fantastisk! Starstruck er ordet, ja... Berlin ist so schön!

kristin sa...

Ahh.. Berlin <3 Kanskje den beste byen jeg vet, med sin underlige grå og samtidig fargerike blanding av øst og vest.

Og fotoboksene finnes rundtomkring overalt! :)

RosyCheeks sa...

Berlin er kjempefascinerende og morsom! Vi var der for et par uker siden, men leide istedet en leilighet (via booking.com). Vi fikk en kjempefin 2-roms i Prenzlauer Berg til halve prisen av et hotellrom. Anbefales!

frk. Frydefull sa...

Fabelaktig! Blir stadig forundret og overrasket av at Tyskland og tyske byer er så utrolig sjarmerende og skjønne! Herlig!

Glamourlektoren sa...

Så fin en tur dere hadde! Masse Berlin-atmosfære i bildene dine. Berlin er en herlig by med en historie som fascinerer meg mer og mer. Musikkopplevelser er jo et must når man er der!

Kristin H sa...

Ahhhh Berlin! Min favoritt By I Europa. Har drømt om å flytte dit om jeg så skulle flytte tilbake den veien. Herlige bilder!

Unge Storalm sa...

Hurra for Berlinrapport! Jeg og mannen skal til Berlin i sommer, og jeg ser veldig gjerne masse bilder og godis fra Berlin. <3 <3

Glamourgrammatikeren sa...

Jeg traff på Barenboim på gata i New York en gang. Han hadde på seg hatt, frakk, skjerf med schwung, og hadde et par unge dirigentspirer eller hva det var på slep - de så på ham med tilbedelse i blikket, noe maestro lot til å ta i mot med den største selvfølgelighet. Jeg lo litt for meg selv - det var så *veldig* typisk dirigenter...

Populære innlegg