søndag, mars 14, 2010

Rudolph

Jeg har fått muligheten til å teste tre produkter fra en relativt ny dansk økologisk kosmetikkserie laget av Andrea Rudolph. Bakgrunnen var at hun tok en test i regi av Greenpeace mens hun var gravid - og testen viste at hennes organer var fulle av skadelige og delvis hormonforstyrrende tilsetningsstoffer. Det motiverte henne til å lage en kosmetikkserie som både er miljømerket av internasjonale Ecocert og det nordiske Svanemerket - men som ikke har mistet luksusfølelsen som ofte følger med eksklusive produkter... (For meg personlig er ikke luksusfølelsen så kjempeviktig når det gjelder hudpleie, jeg bruker gjerne enkle produkter - men jeg ser absolutt at det er viktig å ha et økologisk og miljøvennlig alternativ for dem som gjerne legger litt mer penger i det)

Ansiktkremen (acai anti-stress) kjennes veldig fin mot huden, trekker raskt inn og blir ikke liggende utenpå slik jeg av og til har opplevd at parabenfrie kremer gjør. Konsistensen er mousse-aktig, luftig og lett, og den har en svak behagelig duft som ikke irriterer. Ingrediensene skal virke beroligende på huden.


Rensekremen er flytende i pumpeflaske, irriterer ikke, og fungerer fint til mitt bruk. Jeg bruker ikke foundation, så jeg har ikke testet i hvilken grad den fjerner tung ansiktssminke.


Acai anti-oxidant bodylotion - vidunderlig!! Samme konsistens som ansiktskremen, lett og luftig, med en mild duft som ikke konkurrerer med parfymene jeg bruker. Både denne og ansiktskremen skulle jeg gjerne hatt som "staples", altså faste innslag i badeskapet, men noe sier meg at det dessverre ligger litt utenfor mitt budsjett.


Produktene inneholder ikke parabener, syntetiske fargestoffer eller parfymer, forurensende eller bestrålede ingredienser, syntetiske oljer eller silikoner, er ikke testet på dyr, og emballasjen har blitt godkjent av Ecocert.

De inneholder derimot anti-oksidanten acai, et bær fra Brasil som er rikt på vitaminer, mineraler og omega 3-6-9. Og dobbelt så mange anti-oksidanter som blåbær.

For ordens skyld: Jeg har fått disse produktene av importøren, men ikke forpliktet meg til å skrive om dem. Jeg takker alltid nei til alle som tilbyr ting mot at jeg blogger om dem, jeg sier nei til alle som vil annonsere i bloggen, jeg takker nei til alle henvendelser fra media samt alle jobbtilbud om å blogge for aviser/blader/nettsteder, jeg skriver ikke om noe jeg ikke vil skrive om. Det ene unntaket er når jeg får tilbud om å teste økologiske/miljøvennlige produkter, evt gjenbruk eller andre lignende ting, fordi jeg er en genuint interessert forbruker av dem - og fordi jeg gjerne vil spre kunnskap om slike ting sånn at verden får opp øynene for dem. Det finnes for mange miljøskadelige og giftige produkter i salg, og det er viktig for meg at vi alltid skal ha gode alternativer.

7 kommentarer:

Jorid sa...

Miljø- og kroppsvennlige alternativer er viktig, og det er desvere alt for få reelle aktører i det vanlige norske markedet.

Det hadde vert fint om du hadde skrevet pris på produktene, og kanskje hvor man får kjøpt dem. Om du ikke føler at det blir for mye reklamering.

Jeg har ingenting i mot at bloggere skriver om produkter de har fått gratis, så lenge de er ærlige om det og kan skrive hva de vil.

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg vet ikke hva de koster eller hvor de kan kjøpes - det står sikkert på nettet et sted :)

Rebecca sa...

Vet du? Jeg digger det du står for, måten du omfavner de virkelig viktige tingene i livet på (typ te-stundene og de første blomsterknoppene), ærligheten din, fokuset ditt og at du er så reflektert. Samtidig som du (i alle fall for de aller aller fleste) er helt anonym og ikke legger deg selv på hoggestabben. Takk for at du gidder å holde på med dette, jeg storkoser meg med bloggen din!

Haenfortsattfinsøndag :)

Anonym sa...

Takk for en super blogg!
Et Google-søk viser at ansiktskremen til Rudolph koster den nette sum av 845,- så den ligger nok over budsjettet til de fleste av oss:)

Glamourbibliotekaren sa...

Rebecca: Tusen takk, så hyggelig :)

Anonym: Ææh, 845 er omtrent det jeg har igjen av lønna mi når alle lån, forsikringer og regninger er betalt, så da blir det enten mat eller krem på meg. Haha. Best å ikke bli avhengig av den da.

FrkFrkk sa...

For priser (i danske kroner) og andre produkter https://www.rudolphcare.dk/
Finnes vistnok i følge denne siden her i Norge på Gimle parfymeri.

Unknown sa...

Så fint! Jeg er gravid for øyeblikket og sliter med å finne gode produkter uten parabener (har til nå funnet kun én shampoo/balsam som faktisk passet til håret mitt), disse skal jeg prøve :)

Populære innlegg