torsdag, mars 11, 2010

Vil du bli Grateful Dead-arkivar?

University of California, avdeling Santa Cruz, søker etter bibliotekar til sitt Grateful Dead-arkiv. Fristen gikk ut forrige mandag, men man kan jo alltids sende inn en søknad om man er en ekte deadhead? Selv skulle jeg gjerne ha søkt på stillingen som Beatles-bibliotekar. Eller Crosby,Stills&Nash/JamesTaylor/JoniMitchell/LaurelCanyon-bibliotekar. Eller Bach-bibliotekar. På mange måter er jeg det jo allerede, bortsett fra at jeg ikke har med originalmanuskriptene å gjøre...

Nå vil jeg høre hva slags bibliotekar dere ville være! Altså hvilket musikkarkiv dere ville jobbe med hvis dere kunne velge, fiktivt eller ikke.

19 kommentarer:

Jenny B sa...

Vilken spännande fråga! Efter litet tankearbete så har jag två svar:

Antingen en dedikerad ABBA-bibliotekarie - de har gjort så mycket bra och jag har inte tröttnat på deras fina låtar.

Eller så en bibliotekarie för 80-talsmusik, specialiserad på pop, syntpop, eurodisco och new romantic. Mmm, nostalgi!

Ine sa...

Neil Young-bibliotekar! Uten tvil!

Ragnhild sa...

Det må jo være verdens beste jobb! Synd jeg ikke bor i Santa Cruz.

Hermia sa...

Jag skulle kunna tänka mig att vara en Maria Callas-bibliotekarie och arkivera hennes inspelningar i någon storvulen operainspirerad miljö. I alla fall ett litet tag.

Fornuftig forsker sa...

Tidligmusikk. Definitivt. Gjerne ukjente, anonyme, eller tvilsomme renessansekomponister.

Nanne sa...

Helt enig med Jenny B, dette var et spennende spørsmål. Det er jo så mye fin musikk å velge mellom, men jeg tror jeg ville slått et slag for de store norske idolene fra min ungdom og fram til i dag, og blitt Dum Dum Boys- og De Lillos-bibliotekar.

Synne sa...

Jeg er en fersk følger som nok ville valgt å være Tom Waits-arkivar (mystisk mann med mange utgivelser) eller filmmusikk-arkivar (soundtracks byr på mye snacks)!
Ha en fin dag!

Kristina sa...

Beatles-bibliotekar, helt klart! Da hadde jeg vært i himmelen :)

Glamourlektoren sa...

Alt på B! Bach, Beethoven, Bellmann, Bartok, Beach Boys, Beatles...

fru winther sa...

Antageligvis Mozart-bibliotekar. Da skulle jeg gått rundt i rokokkokjoler og med diger pudderparykk, opptil flere falske skjønnhetsflekker og gumlet overdådige sjokoladetrøfler hele tiden. Og så hadde jeg vært en reser på formidling, og hadde antageligvis grått over mine egne evner til å formidle "Historien om hans liv og virke" til folket. Hu hei for et herlig bibliotek!

Anna Lovinda sa...

Skip o'hoi!
Jeg ville jo selvfølgelig tatt ansvar for å katalogisere, emneordsregistrere og kjedeanalysere meg gjennom Erik Bye og all verdens shantys (usikker på flertallsformen, men det skal jeg sjekke opp til jeg starter!)
:-D
Den opprinnelige Anna Lovinda, må ikke forveksles med en nylig ankommet navnesøster....

RosyCheeks sa...

For en drømmejobb! Jeg må si meg enig med Ine: Neil Young- bibliotekar hadde vært konge! Men Billie Holiday-arkivar ville vært like fint. Jeg skulle glidd fram mellom arkivskapene i kule retro-kjoler og høye hæler...Stilig!

Ane sa...

The Smiths/Morrissey-bibliotekar ville jeg veldig gjerne vært!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for deres drømmer! Ja, det må virkelig være drømmejobb - og jeg er så nær man kan komme her i landet i allefall, det er jeg utrolig takknemlig for :)

I dag er jeg OleBull-bibliotekar, PaulSimon-bibliotekar, RobertSchumann-bibliotekar, LaBoheme-bibliotekar, JamesTaylor-bibliotekar... i neste uke er jeg Matteuspasjonen-bibliotekar.. osv.

koristen sa...

Ella Fitzgerald-bibliotekar, eller kanskje Nina Simone-bibliotekar! Grave meg ned i gamle, sære innspillinger og anbefale mine favoritter. Synge mine egne versjoner mellom reolene ;-)

Visearkivaren sa...

Og noen er vise- og sangarkivarer. Vi på Norsk visearkiv har nylig opprettet en blogg der vi skriver om smått og stort fra arkivet. Ta en titt: http://visearkivaren.blogspot.com/

Glamourbibliotekaren sa...

Visearkivar: Kult! :)

Glamourfilologen sa...

Jeg ville være Mozart-, Schubert og/eller Chopin-arkivar! Sikkert masse interessante manuskripter osv.

Chalten sa...

Beatles eller Nirvana blir mine valg.

Populære innlegg