lørdag, mai 08, 2010

En hage tar form - del 2I dag klarte jeg ikke å vente lenger - jeg måtte plante ut noen av småplantene mine som har stått i kjøkkenvinduet siden påske. Jeg tok trillebåra fatt, trasket avgårde til det lille hagesenteret borti gata og kjøpte mer jord.

Valmuer, prestekrager og rosenskära er plantet i små bergsprekker, ringblomster og tagetes er plantet i et bed, og freesialøk er satt ned i dufthagen.
Og jeg ligger på benken under morelltreet og myser opp, og gleder meg til knoppene begynner å blomstre. Denne helga for et år siden var vi på visning her, og bestemte oss for å kjøpe huset. Da blomstret treet for fullt. Det er ikke lenge igjen nå!


5 kommentarer:

Ine sa...

Kos dere med hagen :) Og ha en ellers god helg!

The Cathalyst sa...

Det höres fint ut! Jeg har tomater, erteblomster og tre typer valmue i vinduskarmen men hos oss er det fortsatt litt kaldt... Eller lurer jeg sånn på hvilket strök du bor. Vi ser etter hus i oslo og det virker som du bor veldig trivelig til. Mener selvsagt ikke at du skal ut med adressen din, men bare en liten pekepinn om nabolaget generelt?

Britt Åse sa...

Ikke for å ødelegge fryden her, altså - men har du herdet plantene for sollys og utetemp før du plantet ut? Planter som har vokst opp inne blir solbrente og settes tilbake eller avgår ved en blek død hvis de ikke vennes gradvis til sola, eller beskyttes med fiberduk til å begynne med. Du kan redde situasjonen ved å stikke bort på gartneriet en tur til og kjøpe fiberduk og legge ut over plantene, først i flere lag, og så tynnere etter hvert. Beskytter mot evt. nattefrost også. En uke med dette regimet bør sikre deg sunne og sterke planter med egen solfaktor. :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Takk i lige måde!

The Cathalyst: Lykke til med husjakt! Du får nok fortsette å lure, jeg har ingen planer om å si hvor jeg bor :)

Britt Åse: Jepp, alt er herdet. Jeg har vokst opp i et hus med en stor hage og har en mor som nærmest bor der ute, så jeg er en veloppdragen gartner :)

Britt Åse sa...

Det var godt å høre :D

Populære innlegg