torsdag, mai 27, 2010

Kva las du no?


Bare en måned siden forrige gang, men pyttsan. Hva leser dere for tiden? Jeg er godt i gang med Karen Blixens "Den afrikanske farm".

46 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jeg leser fire bøker sånn til og fra nå om dagen. Den jeg leser 'mest' er Stalins kyr av Sofi Oksanen. Fantastisk bok - helt utrolig at det er hennes debutroman! Innimellom og litt på sparket leser jeg Båten er så liten av Laura Djupvik, fordi jeg tilfeldig fikk den i hende her om dagen. Den er lettlest, men sitter godt i hodet. Et litt større leseprosjekt er De velvillige av Jonathan Littell; påbegynt men kommer til å ta sin tid. Jeg vurderte den sist du spurte, og jeg tror det var Wine-fuelled Narcissism som anbefalte meg å lese den - so I did.

Og om kvelden når jeg legger meg koser jeg meg med Ferdaveger i Nordland, utgitt på forlaget Press. Den beskriver vandringer i alle nordlandskommunene, en fra hver av dem, og inneholder tekst/historie, kart og bilder. Helt fantastisk på kanten av drømmeland :-D

T sa...

Jeg leser to bøker om dagen..
Jonas Gahr Støres' Å gjøre en forskjell, og Panserhjerte av Jo Nesbø.

nefertiti sa...

Jeg begynte på Sissel Jo Gazans 'Dinosaurens fjær', men den fenget ikke.
På et loppemarked tidligere i vår kjøpte jeg Margaret Atwoods 'Tjenerinnens beretning'. Av og til syns jeg det er spennende å spekulere i hvordan det kommer til å gå med oss, menneskene, og da er dette en fin bok.

Elisabeth sa...

Har akkurat lest ferdig "Salme ved reisens slutt" med Erik Fosnes Hansen. Dette er en forfatter jeg liker veldig godt. Han har en særdeles god måte å skrive på, og han har evnen til å overraske der man minst venter det. Så nå går jeg bare å venter på andre bok til "beretninger om beskyttelse". Blir nok fest i stua når den endelig kommer :o)

Sjokoladepiken sa...

Jeg leser Sputnik Sweetheart av Haruki Murakami. Sjeldent at jeg blir så oppslukt i en bok som jeg har blitt i denne. Mang en morgen har vært trøtt, fordi jeg ikke klarte å legge fra meg boka kvelden før. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor den er så bra. Tror rett og slett Murakami er magisk!

Sunny sa...

Jeg leser egentlig Fortellerens marked av Gert Nygårdshaug, men sliter litt med den og har hoppet over til Atonement av Ian McEvans.

Hermia Says sa...

Är i ett ganska trögts parti i Virginia Woolfs Orlando som jag länge tänkt att läsa. Efter väntar en trave böcker jag hoppas mycket på. Spelaren av Dostojevskij läste jag efter tips från Glamourbibliotekaren - som var riktigt bra och underhållande läsning!

Anonym sa...

Aasa Larsson, nyoppdaget svensk krim.

Marsvinet sa...

Hi hi, her går det i litt enklere litteratur om dagen, nemlig tredje bok i Twilight-sagaen; Eclipse. Koser meg med tenåringskjærlighet for tiden!

Anonym sa...

Mor i Nord !

Anna Gavaldas nye "Ein vakker dag!" Hun skriver deilige bøker.
Denne nye er ei historie om tre søsken - 2 jenter og 1 gutt - som stikker av fra et bryllup i familien, de drar tilbake til barndommens steder.For tiden mest lest i Frankrike. Boka er lita - stor tekst - og mye luft - men god.

Anonym sa...

Jeg leser Anna Karenina av Tolstoj og synes den er helt fantastisk så langt! Skal begynne på bind 2. Leser også Skråninga av Carl Frode Tiller som jeg snart er ferdig med. Har bladd litt i Primtallenes ensomhet av Paolo Giordano og Lotte i Weimar av Thomas Mann, tenker å få begynt ordentlig på dem i løpet av helgen.

koristen sa...

"Byen uten tid" av Enrique Moriel. Den er en blanding av krim, vampyrfortelling og Barcelona-historie. Ikke verdenslitteratur, men jeg får lyst til å reise til Barcelona! Også leser jeg meg opp på London, skal på langweekend om en måned :-)

Ja, Sjokoladepike - Murakami ER magisk - flere bøker av ham står på leselista for sommeren :-)))

Anonym sa...

Jeg ble akkurat ferdig med På vegne av venner, Kristoffer Schaus meget interessante bokprosjekt. Bra fyr, og fin bok. Nå har jeg endelig kommet i gang med Mesteren og Margarita av Mikhail Bulgakov. En helt annen sjanger, men den er besnærende!

Og Elisabeth: De Velvillige anbefales varmt! Så langt fra feelgood jeg noensinne har vært, men virkelig et mesterverk. Enjoy!

Løvemunn sa...

Hovedlektyren om dagen (kvelden) er Bluebeard av Kurt Vonnegut. Pseudo-selvbiografi om en fallert kunstner og samler av abstrakt ekspresjonistisk kunst. Anbefales varmt.

I tillegg koser jeg meg med loppemarkedsfunn som Den nye boken til deg og Den perfekte vertinne.

Mynte sa...

Jeg leser "Aulestad-minner" av Bjørn Bjørnson i anledning Bjørnsonåret 2010!

Synne sa...

Jeg leser C.S.Lewis' Mere Christianity om dagen, mest for en venn. Morsomt å se at det levende språket fra Lewis' mer kjente bøker gjør også denne til en fin opplevelse! Alt jeg ønsket meg i barndommen var et magisk klesskap...

Ragnhild sa...

Jeg leverte bacheloroppgaven for 2 timer siden. Gikk rett på Norli etterpå! Utrolig deilig. Kjøpte Barbara Kingsolvers The Lacuna. Likte veldig godt The Poisonwood Bible så jeg gleder meg til denne! Ferie! Late dager! Hurra!

Karoline A sa...

Nå er det ca bare en uke igjen til jeg er ferdig med eksamener for dette semesteret, så akkurat nå er det bare kjemi. Men skal gi meg i kast med Knausgård i sommer. Og lillelord-trilogien. Har bare fått lest første del så langt så gleder meg til å bli ferdig med den..
PS. Jeg skal lese Knausgård fordi han er kjekk, ikke fordi han er blitt hausa opp i media. Også litt fordi han vokste opp på samme øy som meg. Bare så det er klart.

U9 sa...

Har akkurat lest De som ser etter tegn av Britt Karin Larsen, og har vært på folkebiblioteket i matpausen og lånt bind to i trilogien: De usynliges by. Det handler om taternes historie som jo er et tragisk kapittel i vår nære fortid. Bok nr en var imidlertid ikke noe spesielt trist å lese. Etter trilogien blir det den nyeste av Kjell Westö. Gleder meg til den også. Og innimellom er det selvsagt Morgan Kane.

Hilde sa...

Jeg leser The Old Man and the Sea av Hemingway for andre gang, men skal straks gå i gang med Norwegian Wood av Murakami (for å se om alt snakket har noe i seg, har ikke lest noe av ham før)og Slaughterhouse 5 av Vonnegut. Ah, eksamensfrie lesesommer!

Den afrikanske farm er forresten kjempefin! Anbefalt tonefølge: Bagamoyo av Casiokids, hehe. :)

Anonym sa...

Jeg leser "The Glass Book of the Dream Eaters", etter anbefaling borte hos Bookhouse Girls. Den begynner som viktoriansk bedratt kjærlighetshistorie, har fortsatt til et mystisk maskeball der det skjer hemmelige og uhumske ting på bakrommene, og nå har Londons underverden begynt å bli involvert - og jeg er fortsatt ikke på side 100, og aner fortsatt ingenting om hva slags bok dette egentlig er. Slikt liker jeg :)

Anonym sa...

Jeg leser Kristin Lavransdatter om igjen for nte gang. Blir aldri lei av den boka!

Beate sa...

Jeg har akkurat fullført "La meg synge deg stille sanger" av Linda Olsson. Nydelig bok! Og nå skal jeg fortsette på "Humlehonning, hakkapølsa" av Torgny Lindgren som
jeg leser på sånn litt innimellom.

barnebibliotekaren sa...

Etter en periode med mye barnebøker har jeg kastet meg over C.J. Sansoms "Monark" - jeg har lest de første bøkene i den historiske serien hans, og liker måten han forteller på. Det er spennende og troverdig om en interessant historisk periode.
Innimellom leser jeg Sultekunstnerne av Finn Skårderud. Litt vondt og vanskelig tema som må tas inn litt i porsjoner, spesielt siden emnet berører meg sterkt personlig for tiden.

tolken sa...

Hei du!
Jeg leser Pinnsvinets eleganse. Har kommet ca 100 sider inn i boka, men får ikke helt tak på den. Kanskje det skyldes at jeg bare leser i den like før jeg skal sove..?

Uteerdetmelkehvitt sa...

Drømmefakultetet og Det annet kjønn

Anonym sa...

Jeg har liggende The Cellist of Sarajevo av Steven Galloway, den venter til jeg er ferdig med eksamen om et par uker. Gleder meg!

bloggenanne sa...

Nå leser jeg "Den siste pasienten" av P.D. James. Jeg har sans for engelsk krim i klassisk form, og koser meg enormt.

Fornuftig forsker sa...

Har nettopp lest ut The concert ticket av Olga Grushin, tror tittelen er The line i britisk utgave. En nydelig bok full av små og store overraskelser - vel verdt å få tak i i engelsk original og lese. Ellers har jeg flere bøker på vent og vanskelig for å velge... Orwells samlede essays frister mest, men den er så veldig tykk, og det passer litt dårlig om sommeren.

Anonym sa...

Jeg er akkurat ferdig med Barnepiken - husker ikke hvem som har skrevet den. Nå skal jeg begynne på Stig Sæterbakken tror jeg. Eller en fantasyroman. Litt usikker. Først skal jeg sove litt.

Elise sa...

Har fått vampyrdilla og leser Charlaine Harris sin serie om Sookie Stackhouse. Utrolig bra bøker!

Polkadots sa...

Jeg leser Charlie Chaplins selvbiografi, som er fantastisk fascinerende! Jeg leser også Eloise og Abelards samlede brev, som er utrolig nydelige. I tillegg har jeg en hel bunke med bøker som har ligget og ventet på meg mens jeg har skrevet oppgave. Den ble levert i dag, så nå kan jeg ta fatt!

Tone Yvonne sa...

Jeg er akkurat ferdig med "Glassklokken" av Sylvia Plath. Lurer på om hun leste "Sult" av Hamsun?? Det er utrolig mange likhetstrekk her, selv om miljøet er forksjellig. På sammen måte som "Med bind for øynene" av Siri Hustvedt, som forfatteren selv sier ikke hadde blitt til uten "Sult". Lurere på om Hustvedt kanskje leste Plath også....

Nå er jeg igang med "Library of the dead" av Glenn Cooper. Får lit Dan Brown vibber her, fra "Digital Fortress". Ikke nødvendigvis i historien som sådan, mer stilen og det digitalet som er byttet ut med et skjult bibliotek med hemmligheter og som befinner seg under bakken. Som bounus er det en aktiv og uregulær seriemorder..... Lett underholdning, med andre ord ;O)

klem, Yvonne

Emma sa...

Kon-Tiki av Thor Heyerdahl!
Takk for denne fine spalten og andre fine bokomtaler, har minnet meg om flere bøker som jeg dermed har fått lest i det siste, blant annet Hemingways fantastiske bøker, og Kristoffer Schaus På vegne av venner som jeg nettopp leste og likte godt. Hadde neimen ikke trodd det bodde noe slikt i den mannen. Man skal altså ikke skue hunden på hårene...
Blixens afrikanske farm sto på lista mi allerede, jeg gleder meg!

Ine sa...

Svein Lies Innføring i norsk syntaks og Norsk morfologi (å, som jeg gleder meg til sommerferie!). Også Juleoratoriet av Göran Tunström, som er fantastisk flott. :)

Sigrid sa...

Den uekte av Hari Kunzru, fasinerende bok!

Mari sa...

Jeg leser I cancellirådens dage av Tryggve Andersen, og koser meg med litt eldre norsk litteratur etter et lengre lesefattig/underlødig strekk. Også leser jeg navnebok og bekymrer meg for hva i all verden vi kan kalle barnet hvis det er ei jente.

sol sa...

Selv om jeg har tenkt å gjøre det i mange år, har jeg aldri lest noe av Gert Nygårdshaug. Etter å ha hørt ham på nrk p1´s Sølvsuper forleden søndag, går det nå i "Prost Gotvins geometri". Fengende!

sol sa...

...pluss en samling noveller av Cora Sandel. Balanserer godt da:-)

sol sa...

Vann på mølla...:-) ...jeg er av dem som gjerne tyr til noen tidligere leste favoritter som virkelig gir den store sommerfølelsen. Skulle ikke forundre meg om for eksempel Bjørneboes "Vinter i Bellapalma" ligger i strandbagen uti juli. Eller "Edens have", Hemingway.

Klebsiella sa...

Jeg er i gang med bind tre av Min Kamp (Knausgård), men vet ikke om jeg kommer til å fullføre. Likte godt de to første bøkene, men nå er jeg litt lei. Ellers leser jeg "Gjennom kjøttet" - disseksjonens historie av Espen Stueland, interessant lesestoff for den som interesserer seg for slikt.

Karen sa...

Jeg leser bind 3 av "Min Knapp" av Kravl Over Knustskår. Handler om en manns kamp for å finne sin lykkeknapp, på veien må han krabbe over mye knust glass.
Helt avlorlig: jeg synes fortsatt han er knusende god og kommer garantert til å lese alle 6 bind.

Mari sa...

Nå leser jeg Stolthet og Fordom av Jane Austen. Det er helt klart min yndlingsbok, og jeg blir fremdeles litt sjokkert når jeg møter noen som ikke har hørt om den. :)

Anonym sa...

Jeg tar en pause fra Murakami (har kommet til et litt kjedelig sted i "Trekkoppfuglen"), og leser lettbent lektyre-Maeve Binchys Scarlet Feather.

Emma sa...

Jeg leser "The Fiery Cross" av Diana Gabaldon. Herlig serie.

glamouringeniøren sa...

Her er jeg godt i gang med Vonnegut Bluebeard og samtidig plutselig over halvveis i McCarthy The Road. Wuthering Heights ligger klar og venter :)

Populære innlegg