søndag, juni 20, 2010

Terre eau de toilette


Denne fra 2006 har jeg vært mange ganger innom Hermèsbutikken for å sniffe på. (Dørvaktene sendte meg bekymrede og skeptiske blikk da the bag lady ramlet innom ved juletider med armene fulle av poser med julegaver som jeg skulle distribuere på vegne av andre.) Dog kostet den litt mer enn jeg hadde budsjett til, så det fikk vente til neste taxfree-anledning.

Det er parfymør Jean-Claude Ellena, en av de mest berømte i bransjen, som har skapt den (som mange av de andre eksklusive duftene til Hermès). Han har gjort mye annet fint, hans datter Celine like så, men Terre er nok den jeg liker aller best. Celine har forøvrig gjort denne.

“This is for the man who has his feet firmly on the ground, but his head is in the stars.” Det er tanken bak Terre, og jeg velger for min egen del akkurat nå å bytte ut "man" med "woman". Den er skapt som en herreduft, men som dere vet, skiller jeg ikke så voldsomt på det - i likhet med flere av nisjeparfymehusene, som lager lekre parfymer uten spesifisering når det gjelder kjønn.

Den åpner med en friskhet av sitrus, ikke for skarp, og går etterhvert over i en varm, varm treduft. Nydelig! Plantebasert, ikke noe animalsk - noe jeg selvfølgelig er glad for.
  • Toppnoter: Grapefruit, orange, flint
  • Hjertenoter: Pepper, pink pepper, geranium leaves, patchouli
  • Basenoter: Cedar, vetiver, benzoin

Det kom en parfum-versjon i fjor, men jeg liker edt bedre. En fin sommerduft (den passer hele året, forørvig) - jeg har sansen for tre- og krydder-dufter om sommeren. CdG Avignon, L'Artisan Passage d'Enfer...

8 kommentarer:

glamouringeniøren sa...

Den er så herlig! Fikk en prøve av den når jeg var innom Hermes for ikke så lenge siden, ga den til en god venn og den falt umiddelbart i smak. Han dufter himmelsk :)

Helge Pettersen sa...

Denne kjøpte jeg i fjor en gang, og synes den er skikkelig god til det rette været. Litt regn kanskje?

Den finnes forøvrig også i parfum, tror jeg har luktet på denne. Nam!

Synes forresten flakongen er utrolig kul. "H"-en på bunnen f.eks, skrukorken. :)

Bipbap sa...

En av de aller flotteste "herreduftene". Jeg gav den til sønnen min, og det ble hans favoritt av alle (og så kan jeg låne den ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Glamouringeniøren: Lurt!

Helge P: Regn, sol, orkan, jeg ville brukt den any day!

Bipbap: Taktisk!! :D

Kristina sa...

Ikke parfyme-relatert, men:
jeg tror i dag blir en bra NY-dag.
Først skal vi være publikum hos Letterman (med svært utsatte plasser - "look nice!!") og i kveld blir det gamle film-klassikere på storskjerm i Bryant Park :)

Glamourbibliotekaren sa...

Kristina: Det høres ut som en KNALLdag!! Enjoy!

Åpent^hus sa...

:)
visste du at denne herre- og dame-duften kommer gratis sammen med hotellrommet ditt på Seilet - Burj al Arab i Dubai.. ? :)
Fullt sortiment med dusjsåpe, lotion osv osv. :)
Så det er bare å ta turen.. ;)

HIlsen Åpent hus

Glamourbibliotekaren sa...

jøss... ikke verst. Noe sier meg at jeg aldri kommer itl å bo der uansett, så det var nok smart av meg å kjøpe den selv :D

Populære innlegg