torsdag, juli 22, 2010

La oss snakke om glamour, dere.


Takk for alle svar på selvangivelsen! Omkring 80 svar - mot 13 rapporter sist glamorøse fredag - og det har jeg herved tenkt å gjøre noe med.

Aller først vil jeg oppklare en vanlig misforståelse. Glamorøs fredag er en høyst individuell ting, og ingen andre enn en selv kan definere innholdet. Det handler overhodet ikke om designerklær, limousiner eller boblende champagne i krystallglass - i allefall er det langt unna min virkelighet. Glamour i denne sammenhengen, i denne bloggen, i hver eneste glamorøs fredag-post, er det som gir akkurat deg en ekstra liten piff, en lykkefølelse eller som gjør dagen din spesiell. Og det er nettopp det jeg utfordrer dere til å finne hver eneste fredag. "Her er det ingen glamour, jeg sitter på kjøkkenet i joggebuksa" er det noen som starter sin post med. Å sitte i joggebukse ved kjøkkenbordet en fredags formiddag kan utmerket godt være en glamoureffekt etter min definisjon, så tenk dere om en ekstra gang. Legg til radio eller en fin plate samt en kopp te/kaffe etter eget ønske, og dagen kan fort være reddet.

Eksempler på glamoureffekter som er gjengangere for min del:

*Fredagsfølelse
*Regn som trommer på ruta, en god kopp te og en ny innspilling av Chopins nocturner
*En parfyme jeg er glad i
*En plan om å se en film om kvelden
*Ferske fregner på nesa
*En syrinkvast i et glass på bordet
*Et tusenfryd-armbånd jeg betalte 40 kroner for i fristaden Christiania
*Å være på jobb tidlig så jeg kan jobbe i fred helt alene lenge
*Å finne en perle av en LP å høre på

Også videre.

Her i bloggen er det høyt under taket når det gjelder glamour, enhver må finne sin egen trigger for lykke. Alt jeg krever er at dere rapporterer det i kommentarfeltet. Slik kan vi inspirere hverandre og øke hverandres glamourfølelse. Jeg vet at mange av dere liker å lese om andres glamorøse fredager, og at det i seg selv kan være nok til å sette en piff på dagen.

I morgen utfordrer jeg dere, alle som en, til å tenke gjennom hva det er akkurat den dagen som gjør dere glade, og skrive om det her. Please. Takk!15 kommentarer:

Trude sa...

Du hadde engang en "hva er hverdagsglamour for deg"-tråd, kan du ikke ha det igjen? Tror det beste tipset endte med å være å rette seg opp i ryggen :-) Det var en veldig inspirerende tråd den gangen i alle fall. Ha ellers en god sommer!

Glamourlektoren sa...

Så hjertens enig med deg! Glamour er mer en individuell tilstand enn bestemte (dyre) rekvisitter.

Anonym sa...

Oj, jeg følger jo ikke helt med i timen, da... trodde det var fredag i dag, jeg. Til tross for at jeg er på jobb i offentlig etat og alt...;-S Tenkte å avgi en sol, og god kafferapport, får skylde på at det er min første arbeidsuke etter en lys og herlig ferie i 4 uker - hurra (for det som har vært...)og dagene som kommer! Og jeg har mange nye fregner... Mvh Astrid

Lene sa...

jeg husker så godt tipset om å drikke farris i de fine glassene på en hverdag - tror jeg har nevnt det her før også faktisk.

men for å "forklare" de få rapportene; for min del er det ferie og da glemmer jeg at det er fredag. kanskje flere har det slik? jeg er nok tilbake neste fredag, da er ferien over.. ;)

Mariann sa...

i vår, etter å ha flytta inn i mitt nye hus, bestemte eg meg for dette: Innkjøp av friske blomster (så godt som) kvar fredag ettermiddag! Eg har glede av dei heime, eg har til og med glede av å bære dei frå butikken til bilen i det fine velduftande papiret som fortsatt luktar blomsterbutikk. Som oftast blir det liljer. Bliss!

Kristina sa...

Min glamoureffekt i dag er tanken på å få servert middag av svigers, for så å gå på kino - etter en lang og slitsom dag på jobb :)

Snosen sa...

Takk for utfordringen, og takk for takhøyden i denne bloggen. Ja, glamour er så mangt. Etter å ha vært innom her har jeg flere ganger fått øye på ting i min egen hverdag som gir den gode følelsen bare man legger merke til dem.

Jeg har lyst til å komme med en utfordring til Glamourbibliotekaren selv. Du sier vi kan inspierere hverdandre. Kan du fortelle om en gang du selv har blitt inspirert av kommentarene du har fått eller mailer du har fått i forbindelse med bloggen?

Anonym sa...

For meg er ikke det du definerer her glamour. Det du beskriver er livsnytelse/livslykke - og det er noe ganske annet. Glamour betyr noe som ekstra pyntet - gjerne litt overlesset - det er en ytre kvalitet, ikke en indre. Kanskje du hadde fått helt andre svar dersom det het Livslykkefredag i stedet for Glamourøs fredag? Jeg er selv tilhenger av livslykke framfor glamour...

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Supert, kom med rapporter i morgen og hver fredag framover!

Trude: Det hadde jeg jammen glemt - det skal jeg gjøre en gang igjen.

Snosen: Den må jeg tenke på før jeg svarer!

Anonym: Kall det hva du vil, i denne bloggen kalles det glamour - indre eller ytre, gjerne både og. Slik har det vært i ti år (fem år i html-websideversjon, deretter fem år i bloggversjon), og slik vil det fortsette. Det begynte med å glamourifisere bibliotekvesenet mht det ytre, men gikk raskt over til å også gjelde det indre, som en kontrast til det konstante shoppejaget i samfunnet. Men samme hva du kaller det, er du hjertelig velkommen til å komme med dine rapporter på fredager! :)

sol sa...

Enig som bare det, glamour er et vidt begrep. Sitter her og ser på det utrolig skarpe og presise fotoet av den røde rosa som følger innlegget. Har ofte latt meg både imponere og inspirere av dine bilder...og kan ikke styre meg lenger: Hvilket kamera har du?

sol sa...

...øh, retter meg selv med èn gang; den ROSA rosa. Presist....:-)

Glamourbibliotekaren sa...

Canon EOS 550D :)

sol sa...

Aha. Takk:-)

S sa...

Takk for påminnelsen om at glamorøs fredag er det som gir den enkelte den ekstra gode følelsen!

For min del har glamorøs fredag faktisk gjort at jeg kanskje tenker litt ekstra på hva jeg ikler mer, selv om det ikke er merkeklær eller annet fancy. I tillegg til at jeg også forsøker ha et sterkt fokus på øyeblikket, så har glamorøs fredag hjulpet meg til å fokusere på hva som kan gi en sliten trebarns-mor i full jobb "det lille ekstra". Og det behøver ikke være de store tingene, men nettopp små øyeblikk av "bliss".

For tiden er jeg på ferie. Da går jeg uten klokke og holder bare grovt regnskap med hvilken dag det er. Derfor så stille fra meg. Men takk for påminnelsen likevel.

Camilla Simone sa...

Akkurat derfor jeg følger bloggen din, du er så flink til å minne meg på at jeg selv bestemmer hva som skal gjøre meg glad. Takk for at du minner meg på det.

Skal ta en tur i dusjen, finne fram en av de fine koppene mine og lage meg en ekstra god kaffe. Før jeg finner fram et av de fine smykkene mine og en parfyme det er lenge siden jeg har brukt.

God helg

Populære innlegg