fredag, august 13, 2010

Glamorøs fredag

Oi! Når man våkner av at regnet trommer mot ruta og tordenen ruller over himmelen, vet man at dagen høyst sannsynlig ikke vil bli tilbragt i hengekøya i allefall. Dagen i dag er viet komfortabel glamour, og er en de få dagene i sommer hvor både jeg min elskede har fri - og vi er hjemme. Vi har flere tv-serier å komme ajour i, vi har hver vår bok vi vil bli ferdige med, og hvis vi får arbeidslyst, er det noen mindre møbler som behøver et malingsstrøk.

Glamoureffekter: Knallrosa topp, behagelige bukser, grønne sokker med et enormt og smilende Pluto-hode på vristen, Givenchy-øredobber fra Macy's i ørene, Carthusia Ligea på den ene armen (kjøpt i Carthusiafabrikken på Capri) og cK Be på den andre. Og en fin blå rosekopp med Söder-te i. Og mårbacka-pelargonier i fult flor både i stue- og kjøkkenvinduet. Og en plan om å koke egg og steke rundstykker til frokost, som i dette tempoet kanskje blir lunsj. Og Maria Callas synger Aida.

Ha en fin dag alle sammen!

mvh Glamourbibliotekaren

p.s. Husk at alle er hjertelig velkomne til å avlegge fredagsrapport - og dette gjelder spesielt nye lesere og dere som ikke har rapportert før!

32 kommentarer:

slikejenter sa...

Oppskriften min på en fin, smått glamorøs fredag: hjemmekontor, åpent vindu og hamrende regn. Yeah! En kanne god kaffe. Iggy på anlegget (øya-spillelista går seg varm her). Noe velduftende fra L'Occitane.

Og helgetur med jentene!

God helg!

Mynte sa...

Hørtes deilig ut med egg, rundstykker og hjemmedag! Jeg driver med kjedelige rutineoppgaver på jobb i dag. Litt dårlig humør, dårlig vær og svarte klær. Med jeg får tro det kommer seg utover dagen.

HildeSofie sa...

Det hørtes ut som en fantastisk fridag, nyt den!

Her regner det bare litt, men nok til at man synes det er fint å være innendørs, og fornøyd konstatere at Øya ikke lokker :)

Dagens glamour er å vite at det snart er helg (hvor ble det av uka, egentlig?), L'Occitanes roseduft, ha te i koppen, og en akkurat passe mengde jobb foran meg.

Kjære jobber sent idag, men ikke så sent at vi ikke kan lage middag sammen når han kommer hjem. Morgendagen byr på en tur til Lillehammer og Maihaugen, for å se noe jeg er helt sikker på vil være en fantastisk bra fotoutstilling av Rune Eraker: Drømmen om Europa.

Ellers byr nok helgen på avslapping, besøk hos svigers, og så fikk jeg nettopp veldig lyst til å bake en kake. Hmm :)

God helg til alle!

Hermia Says sa...

Solen strålar över Gävle och det är första fredagen på jobbet efter semestern - i nytt rum med ny utsikt (en del av bibliotekts tak o lite träd) och ny tekopp.

Idag firar min kärlek och jag att vi varit samman i fem år och på måndag att vi varit gifta i två. Att tänka på det är min fredagsglamour! Därtill en extra god lunchlåda med italienska smaker.

Trevlig helg!

Guro sa...

Det pøsregner (vel, fra mitt ståsted er det pøsregn) i Sandnes i dag også, dagens glamour er en rimelig ren leilighet faktisk. Da kjennes med en gang helgen så mye lysere.

I veska ligger litt løsvekt-te, så jeg kan drikke ordentlig te også på jobb, og koppen er og forblir min favoritt-termokopp. Den er i porselen, og med søte blomster på. Da kjennes ikke fredagen på arbeid så lang heller.

Og helgen skal brukes til å bivåne NM i min favorittidrett, og meterologene har lovet oss sol, hva mer kan man be om?

God helg !!

Lene sa...

jeg kom klissvåt på jobb og fikk låne ei treningsbukse(!) av en kollega, så den ytlige glamouren er vel ikke helt på topp.. men jeg er fint sminket, lukter godt og skal spise middag og drikke vin med venninner i kveld, det gleder jeg meg til. og så blir jeg henta på jobb, luksus ;)

Sulvis sa...

Dagens glamourhøydepunkt må enten være at jeg slapp å bli kliss våt av å levere i barnehagen (min bedre halvdel tok den jobben), eller at jeg får freshet opp hårfargen i frisørsalong om få timer.

Lang frokost, flagrende kjole, god kaffe, trommende regn på tak ... det er mange andre faktorer som også gjør dette til en bra dag.

God helg!

Fioljenta sa...

Dagen i dag er særs glamorøs, for i dag flytter jeg til Oslo for å begynne mitt nye liv som studine for første gang! Er ikke det glamorøst så vet ikke jeg =)

Frøkna er iført behagelige tights og stripete topp, akkompagnert av Abercrombie-parfymen som jeg er så glad i. Jeg har endelig funnet en leppestift som er perfekt, og den kommer på senere i dag.
God helg alle sammen!

Jenny B sa...

Grattis till bra TV-väder! Här i Stockholm har vi det så soligt och fint att jag tänker ta mig tid att sitta i solen och läsa och njuta. Det är pricken över i:et på den här fina fredagen! Dessutom skall jag gå till Gröna Lund och lyssna på bob hund ikväll, så då passar det bra med fint väder. :)

Ha en fin helg!

Fatu sa...

Man blir jo så glad og inspirert av det du skriver av man glemmer at det regner:-)

glamouringeniøren sa...

Hørtes ut som en flott fredag i regnværet!

Her skinner sola, og første jobb-fredagen er godt i gang. Glamouren startet allerede i går kveld da jeg la meg før kl 22, åh det var så deilig! Oppe kl 06, dusj, frokost med kokt egg, knekkebrød, juice og god kaffe. Med en vase full av hvite herlige roser på kjøkkenbordet.

Antrekket i dag er svarte jeans, lilla løs topp og grå ullcardigan. Håret står til alle kanter, neglene er nesten neonrøde med min nye Essie Lolipop farge, herlig! Duften er Hermes Kelly Caleche for å liksom feire at høsten er i gang :)

I helga blir det tur, tur og atter tur, etterfulgt av sofaheng med bøker, magasiner, tv-serier og filmer. Nice!

God helg alle sammen!

anne sa...

Sol og finvær i Trondheim - verdens beste glamourforhøyer. Den personlige glamouren består av den fine New York-tskjorta fra sommerens fine New York-tur, pluss fint sølvarmbånd fra siste (fine) bursdag.
Helgevasken ble gjort unna i går, noe som gjør helga 100 ganger bedre. Det kan rett og slett bli bading etter jobb i dag. Yey!

Alt godt sa...

Det mest glamorøse er at vi framleis er i Paris, at vi skal vere her til tirsdag, og at når eg så kjem heim har eg fri heilt til neste mandag igjen.

Her i byen skin sola, og vi har ambisjonar om å kome oss på YSL-utstillinga i dag, og viss alt klaffar får vi kanskje også tid til ein sving innom Musée d'Orsay. Der har eg ikkje vore på tjue år, så det blir fint å sjå alle impresjonistane igjen, og ikkje minst fortelje historia om dei til barna mine, som eg har med meg.

Antrekk og duft er ikkje klart enno, vi har ein sein frukost som står på bordet om fem minutt, så detaljane er ikkje fastsett enno. I går var vi i Versailles, det var definitivt glamorøst, men på ein heilt annan måte.

Eg ynskjer alle ei fin helg, og bibliotekaren især, som alltid. :-) Fioljenta: Velkommen til den fine byen vår, du kjem til å fryde deg over den!

Glamoursjefen sa...

Første jobbeuken etter ferien med hjemmekontor i dag for å få gjort unna en del av mine oppgaver. Slusene åpnet seg i dag morges, men jeg er fortsatt i feriestemning og ferden går derfor tilbake til vårt feriehus om få timer. Satser på å sanke enda noen flere krefter før resten av avdelingen min er tilbake fra ferie neste uke. Da er det full gass igjen... ferien er over for denne gang og man må finne nye, gode steiner å hoppe til!

Nyter herlig lunsj med hjemmelaget ripsgele fra rips høstet i egen hage. Hvis ikke det er glamour så vet ikke jeg. Senere i dag skal vi se sommeskolens avskjedsforestilling for minstejenta som har brukt uken på å øve inn en forestilling. Gleder meg til det!

Ha en fin helg allesammen!

Emma sa...

Strålende sol løfter dagen her også! Forløbig strømmer den inn gjennom kontorvinduet, men jeg satser på å rekke en liten glamorøs stund med bok og smoothie i hengekøya på verandaen før jeg skal pakke til langhelg på utenbystur med kjæreste og venner. Det ligger an til sol, cafe, en favorittbutikk eller to, litt fest og litt avslapping. God helg til alle!

Britt Åse sa...

Goddag :D Jeg nyter en litt sein lunch på jobb før jeg rydder rundt meg og avslutter første arbeidsuke etter sommerferien med hjemmekontor.
Dagens glamoureffekter er bl.a. ny regnfrakk - da er det jo ok med regn ;-), Woodwinked fra Mac på øyelokkene, ny, berryrosa leppestift fra Dior, og Magie Noire fra Lancôme bak ørene. I kveld blir det vinkveld med jentene, og det gleder jeg meg til.

Britt Åse sa...

PS: Jeg glemte jo å si:
God helg, alle sammen!

K sa...

Jeg har en etterlengtet fridag! Etter avlevering i barnehage vandret jeg en tur i striregnet på Grunerløkka, med innlagt god lunsj på Godt brød med Morgenbladet til. Glamoureffekter: nye lysebrune bukser med høyt liv og rette ben, turkis kardigan, knallgul regnjakke. Senere i dag skal jeg se Shreck på kino med en liten venn. God helg alle sammen!

Ps: takk for introduksjonen til Kurt Vonnegut. Glad for å finne en forfatter som så velformulert og underfundig setter ord på mange tanker og verdier jeg deler.

Mammadamen sa...

Å, så deilig med fri:-) Her hvor jeg jobber er det siste dag med sommertid, så det blir tidlig fredag og da skal jeg hjem å leke med en toåring, og også kanskje lese litt i den nyinnkjøpte Garbo-biografien Greta Garbo og den døde meksikaneren.

Ellers er jeg nesten sort i kjole fra Nolita, sorte ballerinas, nye briller fra Max Mara og et kjede med store perler i elfenbenshvitt kjøpt brukt.

Dette er en fin dag, og jeg liker litt regn innimellom også!

God helg til deg, Glamourbibliotekaren:-)

k sa...

Lett regn og varmt og siste frifredag før det blir full fart frem mot jul, jeg nyter sløveklær og at jeg skal på Periferifestival i kveld, det blir glamourøst okke som :-) god helg til alle!

Kaisa sa...

Jeg har overlevd første uke etter ferien. :)
Stiller med rød trut siden det regner. Og har nok en gang kommet på at jeg vil ha en ny regnjakke. Den jeg har er i en kjedelig høstfarge og ganske klam. Noen som har tips?

Helgen skal tilbringes med min kjære og diverse venner. I kveld skal vi på Kommandør Treholt og Ninjatroppen, det blir stas!

Line sa...

Jeg går snart hjem fra jobb. Jeg har gjort skolestartforberedelser i Skolebiblioteket mitt. Arbeidet var av en slik art at det passet utmerket til å høre nettradioens utgave av Jorden rundt på 80 dager.
Snart skal jeg i marka og plukke molter

Grorudpalmen sa...

Har verdens morsomste røde regnkåpe for sånne regnværsdager. Blir i godt humør bare jeg ser den og det var like før jeg sang på Singing in the Rain på vei til jobb. Har på meg helsort antrekk, stram hestehale og byttet ut de høye gummistøvlene med sorte høyhælte sko da jeg kom til jobb.

Planer for kvelden er god middag med familien og gjensyn med Twin Peaks for meg og min kjære i kveld. Lørdag blir det, på barnas oppfordring, vandring på Operataket. Håper været tar seg opp innen den tid. God helg til alle!

Glamourlektoren sa...

Første dag på jobb etter en lang og deilig ferie - utrolig å starte med én-dagsarbeidsuke! Kan anbefales. Men hardt å stå opp kl halv syv i morges etter å ha snakket til halv to i natt med opprømt og glad 18-åring nettopp hjemvendt fra konsert. Dagens glameffekter: frisk brunfarge mot nystrøket lyseblå skjorte, lett dusj av Diors Escale à Pondichéry i nakken, deilig lunsjbuffet fra sjefen, samt gjensyn med hyggelige kolleger som har reist, sett og opplevd masse i ferien, samt lest mange bøker, slik at lunsjen ble utrolig hyggelig og inspirerende foran et nytt skoleår. Jeg er heldig som har en slik arbeidsplass! I helgen blir det forhåpentligvis sol og sommer på Oslofjordhytta. God helg til alle!

S sa...

Stram hestehale, CK one (igjen) bak ørene og armbåndet jeg fikk i morgengave på armen utgjør glamouren i dag. Er sliten og med labert humør, så tror helga skal brukes til å roe ned og slappe av.

God helg!

Elisabeth sa...

Glamorøs fredag her også, til tross for at jeg våknet av regnet i sekstida i dag morges... Etterhvert klarnet det opp, og temperaturen er ikke så hakkende gale. Da er man fornøyd, etter den sommeren vi har hatt her oppe!

Dagens glamour er bytur med en liten valp og møte med ei barndomsvenninne jeg ikke har sett på 10 år! Vi fikk med oss den siste torgkonserten fra Musikkfestuka i Bodø, og det var veldig bra! I kveld skal jeg med ei venninne på konsert på Nyholms Skanse, hvor de har anlagt utendørsscene helt 'ytterst' i Bodø. Konserten starter kl 23.59 og varer et par timer, og folk sitter på knauser og berg ute i havgapet - og så kommer hurtigruta forbi, den er på sør da.

Det gir glamour nok til å rekke for hele helga for mitt vedkommende :-D

Anonym sa...

Med svært alvorlig sykdom i den nærmeste familien er det lite som føles glamorøst for tiden. Men det er godt at det er fredag, at vi nå har fri og dermed kan tilbringe tid sammen. Det meste annet kjennes uviktig ut.

Synne sa...

Aah, fredag! Formiddagskaffe med gode venninner, ny topp, sløyfe i håret, pannekaker til middag og kinoplaner til kvelds. God helg til alle!

Ine sa...

Dagen begynte med deilig frokost på Food story, sammen med to gode venninner. Instant karma! I hvert fall var det godt, og ikke minst koselig. I dag har jeg også sikra høsten hva gjelder sko, med et par flotte El naturalista-sko i Lille My-stil. Antrekket er sommerkjole, for selv om det regner, er det varmt! Ha en fortsatt god fredag :)

Smake sa...

Tilbake etter trevekers hit-og-dit tur i Noregs land no i kveld. No blir det førebuing av eit års opphald i utlandet med min kjære; så dei nyerverva ferieminna + alt me har å gle oss til, er dagens glamoureffekt! God helg alle saman!

Ova sa...

Litt sen glamorøs fredag fra meg, men har benyttet dagen til sol og avslapping.
Her har det vært godt og varmt i dag. Hele +30 grader.
Ikke så mye glamor. Usminket og lett kledd med dongeri skjørt og en rød- og hvitstripet topp.
Resten av helga skal nytes hvis finværet holder seg.

Ha en fin helg alle sammen!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle rapporter og ønsker om god helg! Gratulerer med kjærestebursdag til Hermia, velkommen til Fioljenta, hyggelig å høre at K har oppdaget Vonnegut, og alle gode og støttende tanker til anonym som har sykdom i nær familie. Og god helg til alle dere andre også!

Populære innlegg