søndag, november 07, 2010

Drømmebiblioteket

Dette bildet av Nigella i sitt eget bibliotek fengslet meg fullstendig. Bokhyller fra gulv til tak, et stort ikke-minimalistisk skrivebord med ei lampe på, stabler av bøker - det er sånn jeg vil ha det selv. Og Sound of Music på LP foran tulipanene. Den har jeg allerede.

Lurer på hvilket system hun har på bøkene sine. Ikke sortert etter størrelse eller farge i allefall. Alfabet? Dewey? (UDK? hehe)

19 kommentarer:

Kasiopeiia sa...

Kanskje det ikke er sortert?

Anonym sa...

Kronologisk etter når hun kjøpte dem?

Glamourbibliotekaren sa...

Kasiopeiia: Kanskje.

Astarkvedja: Også kjent som "sortert etter tilvekst". Vanlig metode i enkelte arkiver jeg kjenner godt til :)

Jenny B sa...

Ett stort bibliotek med många böcker, oh ja, det skulle jag också vilja ha! Mina böcker är till största delen ställda i alfabetisk ordning, men en stor hylla är dedikerad till handväskor och en litet mindre är upptagen av sidenscarves. :)

GSHS sa...

En foreleser i kunnskapsorganisering og gjenfinning sa det bare var ekstremt perverse bibliotekarer som katalogiserte bøkene sine hjemme, men klassifisere er kanskje lov?

Glamourbibliotekaren sa...

Jenny B: And it looks good! :)

GSHS: Klassifisering er jo ikke så dumt. Katalogisering... eh. Da tror jeg man bør ha en temmelig stor samling :)

Glamoursjefen sa...

Kanskje hun har de emneinndelt (kategorisert)? Eller kanskje "der-den-ble-liggende"-prinsippet....

sol sa...

Oh-lala...den som hadde et slikt! Vel, drømmen er i høyeste grad levende: Jeg kommer til å ha et bibliotek som sorteres etter "jeg elsker bøker"-prinsippet; i svære dunger og hulter til bulter i hyllene etterhvert som de blir lest og respektert/repetert. Jeg tror også jeg kommer til å vite hvor akkurat dén og dén står, selv om det veksler på hvor. (Nu vel, time will show...:-) Om ikke andre kommer inn og bultrer det til for meg, da.
(I dette henseende er ungene av dem som er mest velkomne...;-)

Eva sa...

Jeg leste at hun har over 4000 kokebøker.

Ida Victoria sa...

Er det Nigella Lawson? Fantastisk bibliotek!

Glamourbibliotekaren sa...

Glamoursjefen: Nemlig - det er det som er klassifisering :)

Sol: Høres ut som en plan :)

Eva: Oi...

Ida Victoria: Sure is!

Synne sa...

Åh, så herlig sjarm-shabby! Jeg gleder meg til jeg får mitt eget hus med mitt eget bibliotek. Mitt kommer nok til å være sirlig sortert, da...

glamouringeniøren sa...

Åh så herlig inspirasjon!
Man må jo bare elske Nigella og tv-programmene hennes, med overdreven slikking av fingre og ransaking av kjøleskap i silkenattkjoler om natta. Hihi!

PS:Kan også anbefale kokebøkene.

Glamourgrammatikeren sa...

Menneh - kanskje litt støvete på gulvet etter hvert? Innimellom bøkene? Bøker skal helst befinne seg i hyller, eller oppå bord, er nå min mening. Hilsen Glamourgrammatikeren, som selvsagt aldri lar en grammatikkbok ligge på gulvet (shudder!).

Anonym sa...

hva med der-de-tar-seg-best-ut prinsippet. for et deilig, rotete rom! jeg kunne tatt til takke med et eneste rom om det var dette!

Sussie sa...

http://bookshelfporn.com/

Anonym sa...

UDK, hva betyr det?

Glamourbibliotekaren sa...

UDK er et klassifikasjonssystem.

Britt Åse sa...

Jeg blir helt blank i blikket, og får praktiske anfektelser; hvor oppbevarer hun stigen? Hun må jo ha stige med den takhøyden der!

Populære innlegg