fredag, november 26, 2010

Glamorøs fredag

God morgen!
Der bikka gradestokken ti minus, og min gigantiske parkas er funnet fram. Jeg tror jeg får plass til en person til inni der, sånn som Audrey og Mel på bildet. Jeg føler meg som Donald i denne filmen når han tar på seg vinterkåpa for å gå ut og ake. Men jammen holder jeg meg varm!

Duften er Chanel No. 5, teen er Kusmi julete, og Morgenbladet var hyggelig lesning i dag - redaktøren legger inn en forsvarstale for vår stand (i dette tilfellet NRK-biblioteket) på lederplass. Unite, alle bibliotekarer!

Tilbake til arbeidet. Ha en fin dag!



26 kommentarer:

Lektorspire sa...

Her i Heidelberg er det snø på toppane men ingen minusgrader. Det set imidlertid ingen stoppar for julestemninga, då heile gamlebyen er fyllt til randen med julemarked, glühwein og brente mandler!

Dagen i dag er via til lesesalen. I ettermiddag venter trening, innkjøp av helgeblomar og vin. Er nett ferdig med "Alkymisten" av Paulo Coelho og skal no byrje på "Frøken Smillas fornemmelse av sne" av Peter Høegh. Utan tv, blir det mykje meir tid til boklesing, -noko som er særs glamorøst!

Ha ei fin helg!

Altgodt sa...

God morgon! Dagslyset har ikkje heilt sige inn over byen enno, himmelen er vakkert lyseblå.

Kjæresten og eg var tidleg oppe for å ta avskjed med fine Elisabeth frå nord, som har tilbrakt nokre dagar her i huset, til glede for oss alle.

På loftet ligg ei anna bloggevenninne og søv, vi hadde ein fin kveld i går med svensk romglögg, alle parfymane på bordet og skravling til langt på natt. Før dette var fjortisen og eg på opninga av det fine nye parfymeriet Parfumerie, og eg oppdaga at eigaren er ein gamal bekjent frå studiedagane. Koseleg!

Glamouren i dag består hovudsakleg av Chanel coromandel på halsen, svart tunika, beige bukser og svarte boots. Helga blir roleg, kjæresten har julebord i kveld, så han ser eg ikkje att før i morgon. Då skal han få alt det stell han treng og meir til. Eg har ambisjonar om å få skrive julegåveliste, pakka inn dei julegåvene som allereie er i hus, og kanskje til og med få lagd nokre julekort. Søndag blir det adventslys og familiebursdag.

Eg ynskjer alle, og bibliotekaren især, ei fin helg!

barnebibliotekaren sa...

God morgen!
Helgen min startet fint og glamorøst torsdag kveld med 7-åringens skoleforestilling, som ble toppet av et knippe politikere som kom med beskjed om at de likevel ikke ville gå inn for nedleggelse av akkurat den skolen. Flott!
Dagen i dag fylles med ymse arbeid, inkludert sjauing og rigging til barneteateret vi skal ha i morgen. I kveld er det julemøte i dameklubben, med pinnekjøtt, godt drikke, utlodning og mye moro.
Antrekket er primært varmt, med ulltrøye og adventsfiolett genser. Duften er foreløpig bare nydusjet, av hensyn til allergiske lånere og kolleger, i ørene henger vakre A&C øredobber.
God helg til alle der ute i kulden. Hold varmen!!

KariM sa...

God morgen!

Jeg har vært i Tromsø i et par dager, men i dag vender jeg nesa sørover, og jeg gleder meg så det kribler i hele kroppen til å komme hjem til min lille datter og min kjære mann. Det er nok lurt å reise bort en gang i blant - da får jeg slikt et fint perspektiv på det hele.

Dagens glamour består nettopp i det å kunne dra hjem til de menneskene man er alle mest glad i.
Har også tatt på meg kjole tross at det er styggkaldt ute. Ullstrømpebukse og ullmammelukker fikser biffen! Ellers har jeg nye hvite roseøredobber på meg som liker så veldig godt.

I helgen skal jeg jobbe en del, men skal også møte en kjær venninne på gjennomreise, og en venninne som jeg ser altfor sjelden selvom vi bor i samme by.

God helg til alle sammen! Måtte den bli god og varm Ü

Line sa...

Det er en stille morgen på skolebiblioteket. Lærere og elever har en fridag og tilbake er bare renholdere, vaktmestre, kontordamen og i denne delen av bygget en bibliotekar- meg.
Dagens glamour består i å kunne høre på radio på jobb. Hvis jeg vil kan jeg bråke masse på biblioteket idag;-) Helgeglamouren består i å få frem adventspynt og opp julegardiner i kveld. I morgen er den store pepperkakebakedagen med mamma, tant-unger ( oversatt nevø og nieser), tanter og søskenbarn( oversatt kusiner og fettere) Søndag får den minste tant-ungen 4års bok i kirka så da er det bare å møte opp:-) Helga er altså stappfull. Enda gleder jeg meg mest til muligheten for å snakke med en kjær venn på skype.

God helg alle og spesielt glamourbibliotekaren

Jenny B sa...

God morgon! I mina nya vinterskor klarar jag att gå genom snön utan att vackla och halka - hittills i alla fall! För att inte glömma glamouren när man tänker på att packa in sig varmt, så har jag röda läppar och doftar värmande och gott av Givenchy Hot Couture.

Hermia Says sa...

Snön faller utanför fönstren och datorn har just startats efter en stunds sovmorgon med te och tidningsläsning i sängen. Svart kjol idag och lila handledsvärmare med fina pärlor. Ikväll ska hemmet göras fint inför advent, amyrillisen ska stå på bordet. Imorgon jobb och sedan julbord.

God helg önskar en annan enad bibliotekarie!

Kathrine sa...

God morgen! Dagens glamoureffekter er at jeg har en helg med kjekke planer og gode mennesker foran meg, Pukka Love-te på pulten, og en oppmuntrende podcast på øret i morges. Og arbeidsiveren er på topp!

S sa...

Tja, denne fredagens glamour består i nyvasket hår, en rolig start på dagen her på jobb og julebord med mannen & hans kolleger i kveld. Ute er det 12 minusgrader, og lyset har begynt å komme. Solen farger noen skyer rosa, så himmelen er vakker. Ganske glamorøst det også.

Vet ikke helt hva helga bringer utover at vi våkner opp i morgen i et hus uten barn, og vi kan ha en rolig frokost med fyr i ovnen, aviser og radio.

Har kjøpt nye julegardiner som henges opp til første søndag i advent, og jeg gleder meg til å henge opp adventsstjerne og pynte barnas rom. Og ikke minst brenne kongerøkelse, den duften gir meg en god følelse.

For tiden er det mye glamour i bare det å være til.

Ha ei riktig trivelig helg!

Anonym sa...

Det er en nydleig, kald morgen i England, og selv om det har kommet snø i mange deler av landet er vi her jeg er forskånet for det - enn så lenge.

Så fredagen er fin! Jeg satser på kashmir og tjukke såler, Chanel Chance eau fraiche og ørepynt fra Susanne Friis Bjørner. Dagen blir ikke den mest effektive - jeg har planer om å lure inn litt klesvask mellom jobbøktene, og jeg tar tidlig helg for å møte en god venninne som kommer med toget i ettermiddag. Vi skal se Harry Potter, reise til York, drikke vin og ha det fab :)

Ha en strålende helg, alle :)

TRF sa...

God morgen! Denne gangen fra Oslo, der jeg er hjemme i forbindelse med jobb. Dagens glamour for meg er derfor aa kjenne den norske novemberkulda snike seg inn under votter og lue, og samtidig glede meg over det flotte lyset ute og den lune varmen man moeter inne overalt. I kveld blir det deilig middag hos mor og far, roedvin og NRK, foer det baerer mot Katalonias hovedstad igjen i morgen. Har hamstret med meg julemarsipan, knekkebroed, kaviar, geitost og tran, saa jeg er klar for vintern! God helg til alle!

Glamoursangerinnen sa...

God formiddag!
Dagen startet i overkant uglamorøst med et premenstruelt smertekaos. Men snille Mannen kom med Ibux og nybrygget kaffe på sengen, samt at han fikk barn levert på skole og diverse, mens mor fikk hente seg inn igjen i ei varm seng med ferske aviser. Er ikke det glamorøst, så vet ikke jeg :)

Det er så kaldt i disse dager her jeg bor, at jeg i går kapitulerte og hang bort den trange ullblandingskåpa og gikk til innkjøp av en varm og romslig parkas. De lekre, høyhelede, uforede ankelstøvlettene som har vært mine favoritter i det siste, ble også midlertidig parkert på hylla til fordel for et par nye varme, robuste vinterstøvler. Gleder meg til ikke å fryse mer! Med mitt varme, røde kashmirskjerf som tilbehør, så bevares vel litt av glamouren likevel :)

I kveld er det hyggelig middag hos en hyggelig kollega - gleder meg! Har nyinnkjøpt, sort blyantskjørt som skal tas i bruk for første gang. Nå skal jeg bare ut å få tak i en liten gave til vertinnen, som seg hør og bør.

I morgen er det nydelig adventsarrangement på barnas skole som venter. Søndagen er helt blank - for første gang på lenge. Hurra!

I ført ny rød leppestift fra Lancome, samt Beauty fra Calvin Klein som dagens duft, ønsker jeg alle en nydelig novemberhelg!

glamouringeniøren sa...

God glamorøs fredag!
Her er det -9 grader og akkurat dagslys nå her jeg sitter ved frokostbordet fortsatt, mørketida har startet og etter en hektisk arbeidsuke har jeg tatt meg fri i dag. Kom hjem fra Oslo sent i går kveld, etter to utrolige avsluttende dager på et utviklingsprogram gjennom jobb. Så nå har jeg et flott innrammet diplom på kommoden. Herlig måte å starte helga på :)

Ellers planlegges det ikke noe annet enn å kanskje få vasket litt i leiligheten og etterpå legge seg på sofaen med en god bok og en kopp te og lese litt og ta små blunder inni mellom. Godt pakket inn i tjukke ullpledd selvfølgelig.

Antrekket i dag er ull-lester, to ull-longser(!), ullgenser og så har jeg tulla meg inn i et pledd også. Åh deilig! Ingen duft, ingen sminke, håret til alle kanter.

Ønsker alle sammen en flott helg!

Glamourlektoren sa...

Heia alle landets bibliotekarer! I Bærum lå det an til at skolebibliotekarene i grunnskolen skulle "kuttes", men heldigvis besinnet politikerne seg i siste sekund - etter diverse opprop. Hva tenker plitikerne på?? Bibliotekarer trengs som aldri før, både i skolen og ellers i samfunnet. Vet ikke hva jeg skulle ha gjort i jobben min som norsklektor uten mine to utolig dyktige og inspirerende kolleger av slagsen. :)

Dagen i dag startet hektisk med vikartime på morgenkvisten for syk kollega. Men jeg rakk rent hår, en liten dæsj Diors Escale à Pondichéry i nakken (sommerparfymen som for meg er vinterparfymen med akkurat så mye krydder som jeg våger..) og å pynte meg litt med hvit bluse (ulltrøye under!)og arvet halssmykke. I helgen skal jeg på julemarked i hjembyens gamleby, samt koke smultringer med mamma. Regner med å plukke med meg gammeldagse julenek og dørkranser hjem, samt atskillige poser med smultringer. En hyggelig tradisjon den første adventshelgen! God helg til alle gjester her og ikke minst til Glamourvertinnen, som aldri svikter sine trofaste lesere.

koritsten sa...

Takk for herlig film! Nå brukte jeg seks minutter av arbeidstiden på å ha det moro :-)

Kaldt vær og dårlig tid idag tidlig gjør at antrekket ikke er spesielt glamorøst. Men det er nesten advent, og det er fredag!

Helgen skal brukes til å besøke mor, strikke julegaveskjerf og ellers starte opp noen juleforberedelser.

God helg!

Snåta sa...

Fortsatt iført morgenkåpe (dusjen straks nå), men det er så deilig å nyte freden og roen. Sønnen min på 3 måneder sover søtt og mamma får tid til å lese avis og A-magasin og nyte god kaffe.

I morgen skal vi på middag hos venner og på søndag er det tenning av julegrana her vi bor.

Når man ikke er spesielt glad i kulde og med små barn, blir det nok en del inneaktiviter ellers, men hva gjør vel det når man kan tenne lys og hele familien slenger seg ned i nyervevet Fatboy?? Pur lykke!!

HildeSofie sa...

Ship O'Hoi!
Fredagshilsen fra kapteinslugaren på et båthotell ved kaien i Stockholm - her er det internasjonal filmfestival, og så langt har fem filmer og to kortfilmer blitt krysset av - i dag venter tre nye, etter å ha vært en tur på Cornelis Vreejswik-museet. Imorgen blir det i tillegg til flere filmer også tid til litt politikk, og på kvelden venter samling med trivelige svenske venner.

Det er litt surt og kaldt i den svenske hovedstaden, så jeg er glad jeg tok med et ekstra skjerf og varme selbuvotter. Trikset er å finne flest mulig kafeer mellom filmslagene!

Dagens duft er Kjæres Paco Rabanne, siden jeg glemte å pakke egen parfyme. Den er ikke så verst på meg, så det er igrunn ganske fint. I ørene er knall røde roser som matcher de røde vottene (og kinnene mine etter noen hundre meter utendørs), og på fingeren sitter en julegave fra Kjære.

Dette blir siste utskeielsen på en stund, siden alle sparepengene forsvinner rett over helgen - men til gjengjeld har jeg jo fått et hus!

En riktig god helg til alle - og all min støtte til biblioteksavdelingen i NRK - jeg betaler vanligvis min lisens med glede, og ser og hører nesten utelukkende på statskanalene, men nyhetene om innskrenkingene er helt horrible, og jeg synes det er pinlig at noe slikt kan skje, iallefall når det ikke gjøres fordi man går i minus - men for å "tilpasse seg morgendagens medieverden". Hmpf.

emma sa...

Hektisk og hyggelig helg i vente -julebord er hovedoppslaget på programmet men det er også noen plikter som må oppfylles og hvis det blir tid er det et julemarked vi har lyst til å få med oss.
For å "spare" litt på jula har jeg som tradisjon at ingen jule-eller adeventsting starter før første helga i advent, og jeg gleder meg! I morgen skal det kjøpes svibler, mandariner, gløgg og adventslys, og søndag kommer julestjerner og lys frem. Så koser jeg meg med litt forsiktig pynting, gaveinnkjøp og pakking etterhvert som desember går. Den store husvasken får vente til våren -det er jo mørkt allikevel og i desember skal man hygge seg!

Fagbibliotekaren sa...

God formiddag.

Parkas er på her også, sammen med ullsokker og varm cardigan. Fy, så kaldt det er.
En stressende dag på jobb er i full gang og kaffe supes mellom slagene.
Når klokka slår tre skal jeg vandre hjemover, slenge meg på sofaen og spise sjokolade. Kjæresten er på julebord og jeg skal nyte litt alenetid. Det er jo litt godt inn i mellom, uansett hvor fantastisk han er :)
Ellers byr helgen på togtur til fine venner, god mat og mye moro.

Riktig god helg!

Skolebibliotekaren/ vikarbibliotekaren sa...

Skolebibliotekaren har fått et vikariat og er endelig tilbake i bibliotekjobb- nå som barne- og ungdomsbibliotekar. Spennende!! Etter jobb i dag går turen til mine vakre tantebarn! God helg!

berlinløvinnen sa...

Endelig fredag etter intens arbeidsuke for de voksne her hjemme inkludert bombetrussel på Flesland, jobbing til alle døgnets tider og jevn fyring av gammel bolig! I dag er glamouren:
1. Studering av et utall tegningsforslag til nytt kjøkken, som vi delvis skal få opp selv.
2. Gleden over å skulle delta i to ulike rakfisklag i kveld og i morgen kveld, mest med kjente, men også med noen ukjente mennesker. På den ene festen blir ungdommene våre medbrakt, det er nemlig vår gode, trofaste barselgruppes rakfisklag.
3. Å kunne ta på seg den nye hettekjolen, den gamle kåpa og Joop bak ørene. Noe må jo slå ut lukten av rakfisk!
God helg til alle! Og til Lektorspiren: Adventstiden i Tyskland uten "Glotze" er ikke å forakte,-kos deg!

Elisabeth sa...

God middag! Her er glamouren i ferd med å sige inn etter en morgen som kjentes alt annet enn glamorøs. Klokka var over fire før jeg kom meg i seng på et gjesterom i tigerstaden, og allerede kvart over seks var jeg oppe igjen - for å reise hjem til det kalde, vakre nord.

Glamouren består i gleden ved å ha tilbrakt ei hel uke blant gode venner i tigerstaden, og fått med seg alt fra timesvis i skogen med hest, til boklansering sist onsdag og sen venninnekveld i natt. Jeg har også oppdaget en ny parfyme jeg liker, takk til Alt Godt og hennes utkårede. Musc Nomade fra Annick Goutal skal etterhvert bli min i stort flaskeformat, helt klart!

Ha ei kjempefin helg, alle sammen. Kle dere godt og nyt den friske lufta - husk kamera hvis du går tur :-D

Johanne sa...

Jeg ser frem til Nøtteknekkeren forestilling i hovedstadens opera, og ellers lystig lag med gamle og nye venner.
Lite glamor i klesveien og parfymefronten, men arbeidsgiver byr på rester av tapas fra et kurs tidligere idag. Ikke hverdagskost i min kommunale etat!
Er ellers mest glad over at november straks er over, den er ingen favoritt....
God helg folkens!

Anonym sa...

I Trondheim er det i skrivende stund -13, noe som markeres med varme drømmer om kakao, lenestol og "Krig og Fred".
Ha ei riktig god helg!

fru winther sa...

Enda en melding fra frosne Trondheim. Man vet det er relativt kldt når bikkja dropper alle fristende luktestasjoner mens vi er på tur, og heller setter nesa rett hjemover, for så å bore seg godt ned i kurven sin. Heldigvis rakk hun å gjøre "tingen sin" mens vi var ute. Her er det fridag, mjukisbukse og te i store kopper. Et utall telys går også med. Selv om antrekket er totalt uglamorøst, er fridag fortsatt luksus. Dagens duft er "Songes" fra Annick Goutal. Myk og snill.Helgen innebærer julebord, jobb og adventskos. Klementiner, aviser og muligensenlitenkake. Riktig god helg til alle!

Kaisa sa...

God glamorøs fredagskveld!
Definitivt friskt i dag, men -8C på Fornebu. Følte meg en del varmere da jeg snakket med en fyr på Otta, hvor det var -20C...
Mye ull i dag, med lavendelblå ullcardigan over ullskjørt og høye støvler.
Akkurat nå ser vi på Maestro i opptak, og i morgen skal jeg sy klær sammen med diverse damer i familien. :)

Populære innlegg