lørdag, november 20, 2010

Julegavetips


Tøfler, te og sprakende ved i ovnen - det er på tide å komme med flere julegavetips til dere.

I dag: Klassisk sang på CD og DVD.Norgesaktuelle Renèe Fleming har mange fine utgivelser, og "The Beautiful Voice" er kanskje den plata som vil slå an hos de fleste. Innholdet er variert og bredt, det er både operaarier, operetter, et par romanser og en vokalise.

Eksempel: Fra Dvoráks "Songs my mother taught me":


Og Rakhmaninovs vokalise:

En virkelig flott samling av Puccini-innspillinger finnes på platen "Puccini gala" fra Decca. Her finnes Luciano Pavarotti, Mirella Freni, Renata Tebaldi, Franco Corelli m.m i opptak fra 60- og 70-tallet.

Og selvfølgelig må vi høre Pavarotti synge Nessun Dorma fra Turandot:Et dvd-tips følger herved: Metropolitans oppsetning av La Boheme fra våren 2008 ble ikke bare vist verden rundt via HD, den ble også utgitt på dvd. Angela Gheorghiu var fabelaktig som Mimi.I høst kom en ny plate fra Harmonia Mundi med Schumanns Spanische Liebeslieder, Minnespiel og Spanisches Liederspiel.

Der finner vi Werner Güra og Schumanns nydelige "Mein schöner Stern". Jeg kjøpte den øyeblikkelig:
En gjenganger i denne bloggen er Magdalena Kozenás "Bach arias", den fineste samlingen av Bach-arier jeg vet-

Her: "Schafe können sicher weiden" fra Bachs jaktkantate:
Til slutt: Denne har jeg nevnt mange ganger før, men jeg mener det bestemt - det er en av de aller aller vakreste romanseplatene jeg noensinne har hørt. "Évocation".

Sandrine Piau og Debussys "L'âme évaporée"Jeg vil naturligvis oppfordre til å kjøpe dem hos musikkforretninger her i landet, men det er dessverre ikke så mange igjen. Norsk Musikforlag a/s i Kirkegata (til høyre inn fra Karl Johan når man går ned mot Oslo S) har kompetansen og utvalget, men hvis man ikke befinner seg i hovedstaden anbefaler jeg nettbutikken MDT.CO.UK. De har god service, veldig godt utvalg, og trekker fra den britiske momsen siden vi bor utenfor EU.

6 kommentarer:

Kaia sa...

God formiddag til deg. Vakker musikk i mine ører! En av mine absolutt favoritter for tiden er Sumi Jo som synger Ave Maria av Caccini.Hun synger så klokkeklart og vakkert. Bør høres om du ikke allerede har gjort det! God helg.

Glamourbibliotekaren sa...

Ja - jeg kjenner til den, Sumi Jo synger den mye "cleanere" og finere enn mange andre, absolutt. Om den virkelig er skrevet av Caccini lurer jeg egentlig litt på. Jeg får forske litt mer på det :)

Kaia sa...

Ja gjør det:) Har lurt litt på det selv.

Glamoursjefen sa...

Vinyl er tingen!

Har nettopp vært hos mine foreldre og hentet deres gamle 78-plater fra 50-tallet. Mye kult der.... Sølvi Wang, Bing Crosby o.l. og litt spent på om vår nye platespiller klarer å håndtere dem. Men de er bare for verdifulle kulturelt sett til å kastes i en container.

Fortsatt god lørdagskveld!

Glamourbibliotekaren sa...

Det kan jo være morsomt å spille 78-plater i vanlig 33 1/3-hastighet, men i lengden blir det litt langsomt, haha.

Lina Bjelland Myrvoll sa...

Kjære Glamourbibliotekar
Tusen takk for vidunderlige musikktips. Nå vet jeg om fler cd-er jeg kan ønske meg til jul :)

Takk også for en flott og inspirerende blogg!

Populære innlegg