søndag, januar 16, 2011

Coffee table books hos tedrikkeren

Min desentralisering av boksamlinga fortsetter - og bokmarkedbøkene fra i høst ligger fremdeles i samme formasjon som da de kom i hus. (Bibliotekaren taler Dewey midt i mot, fryder seg og ler nervøst og ukontrollert.)

Etter at juleblomster forsvant og clementinskåla var tom, ble det ledig plass på benken ved siden av platespilleren. Jeg dykket ned i nederste hylle i underetasjen, hvor enkelte coffeetablebooks har stått noe utilgjengelig etter innflyttingen for halvannet år siden, og bar dem jublende opp i stua. Å bli gjenforent med bøker man nesten har glemt, er veldig fint! Nå skal der leses om Beatles og kunsthistorie og Audrey Hepburn og New York-loft og Coltrane og Tour de France. Og Chanel. Mens platespilleren snurrer.

4 kommentarer:

Glamourlektoren sa...

Koselig med tea-table books! Men nå begynner mine hauger rundt omkring i huset å bli så høye at jeg alvorlig overveier enda flere bokhyller.. Har lenge hatt et prinsipp med at når én bok anskaffes, må én bok ut - av type engelske bestsellere oversatt til norsk og utgitt på Bokklubben Nye bøker en gang på 70-80-tallet. Men nå er hyllene snart frie for intetsigende litteratur, og stapp fulle. Og det enda VHS-ene er gitt bort, til stor sorg for mine voksne sønner da de oppdaget det.. Som om jeg skulle ha solgt barndommen deres! Det neste nå blir nok en hylle på toalettet - til sangbøker og diktbøker og denslags. Var et sted der de hadde satset på det. Hyggelig! (Men en sangelsker blir jo da litt lenge på toalettet og kan komme til å fornærme vertskapet..!)

Synne sa...

Åh, ikkeno' er som en lekker coffee table-bok med fine bilder og god tekst etter en lang dag! Så kan man bla og kose seg uten å måtte hente frem så mye konsentrasjon. Med tekoppen innen rekkevidde, så klart. God søndag!

Hermia Says sa...

Och tulipaner! :)
Fint med skön litteratur att se fram emot..

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourlektoren: Hyller passer i alle rom! Toalettet intet unntak :)

Synne: Takk det samme!

Hermia: Ja, tulipaner! :) Det ble en bukett gule og en bukett hvite i går. Og litt grønne kvister fra hagen.

Populære innlegg