mandag, februar 07, 2011

Black Swan

Black Swan har fått en rekke Oscar-nominasjoner. Natalie Portman vant Golden Globe for beste hovedrolle. Hun spiller bra.

Men filmen i seg selv er jeg ikke helt overbevist om. Den traff meg ikke.

Den som virkelig fortjener Oscar, er Pjotr Tsjajkovskij for verdens nydeligste "filmmusikk". Svanesjøen er nok den vakreste ballettmusikken jeg vet.

11 kommentarer:

Ine sa...

Jeg har litt lyst til å se den, men jeg har hørt rykter om noen ubehagelige scener som involverer neglevandalisering, så det kan hende jeg må stå over. Eventuelt ha en stor pute å gjemme meg bak. Lurer på om folk ville sett rart på meg hvis jeg tok med det på kino?

Glamourbibliotekaren sa...

Noen ubehagelige scener er det, men du er sikkert kjapp nok i refleksen til å knipe sammen øynene sånn som jeg gjør. Det går nok bra!

Synne sa...

Jeg har slått den fra meg etter negleryktene. Håper jeg ikke skremte Ine fra å se den da jeg snakket om det, haha. Jeg takler det meste av ekle ting, egentlig, og liker for eksempel splattere godt, men jeg har et lett nevrotisk forhold til negler, og blir dårlig bare ved tanken. Kanskje jeg skal sjekke ut soundtracket i stedet?
Så Winter's Bone i forrige uke, og Tangled i går, og nå gleder jeg meg mest til å se True Grit når den kommer! Jeg digger Coen-brødrene!

Glamourbibliotekaren sa...

Neinei, ikke la neglescenen skremme dere! Jeg så den ikke i det hele tatt, jeg lukket øynene da jeg forstod at det var noe sånt som var på gang. Kjøp Svanesjøen i en fin innspilling - kanskje et av de russiske orkestrene.

Katrine sa...

Jeg syntes den var fantstisk og anbefaler den på det varmeste! Mange lag, mange dimensjoner. Men den som er ute etter en feelgood ballettfilm vil nok bli skuffet

Glamourbibliotekaren sa...

Haha! Ja, den som tror det er en feelgood ballettfilm tror jeg ikke har lest noe om den i det hele tatt på forhånd :D

glamouringeniøren sa...

Jeg er særs lettskremt og tør så vidt å se thrillere, men denne gikk helt fint faktisk. Tror det var fordi jeg visste hva jeg gikk til og som Glamourbibliotekaren blundet litt her og der.

Så se den for all del!

For meg så vet jeg ikke hva jeg synes om den, annet enn at den var utrolig fengende og ennå sitter i kroppen, og ikke på en dårlig måte. Derfor anbefaler jeg alle å se den.

Fruen sa...

De var flinke til å lage ekle scener ja, er det fordi sår/smerter pga negler er noe vi kan relatere oss til? Det er nok mye vondere å bli skutt f.eks, men det har heldigvis de aller fleste av oss liksom ikke noe forhold til så det gjør oss ikke så mye å se på:-)

Ellers ga jeg denne filmen terningkast 4, mens Min Gode Mann overraskende nok (for meg altså) ga den en 6'er.

Anonym sa...

Jeg synes denne filmen var helt fantastisk. Mørk og fylt med galskap :-) Og fantastisk dans og musikk.

Lise B sa...

Hm, interessant å lese kommentarene. Jeg hadde gledd meg veldig, trodde jeg visste hva jeg gikk til, og kjente at jeg satt og kjedet meg. Jeg ble også irritert over litt for mange klisjeer, som den overbeskyttende mora, krav om sex som gjenytelse, at man må være gal for å skape god kunst osv. Men musikken og kostymene var fantastisk.

Sunniva sa...

Litt godt å se at det ikke er bare meg som ikke falt helt for denne filmen.

Det var noe uferdig over manuset synes jeg. Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hva det var, jeg vet bare at jeg ikke var spesielt imponert.

Populære innlegg