mandag, februar 14, 2011

The King's Speech
12 Oscar-nominasjoner, og en rekke andre priser og nominasjoner - bl.a. har Colin Firth fått både Golden Globe og BAFTA for beste mannlige hovedrolle. Det betyr gjerne at han ligger godt an til å få Oscar også.

Dette er en interessant film om Prince Albert, senere King George VI, som sliter med stamming - noe som gjør det problematisk for han å holde taler til folket, noe han må gjøre mer og mer når radioen blir vanlig, når han må overta tronen etter sin bror (som velger kjærligheten framfor folket) - og ikke minst, når krigen bryter ut.

Hans redning blir en australsk selvlært logoped, utmerket tolket av Geoffrey Rush, som er nominert for beste mannlige birolle. Helena Bonham-Carter spiller som vanlig godt, og hun er også nominert for sin rolle som Elizabeth (som vi kjenner best som dronningmoren).


Jeg synes Colin Firth blir bare bedre og bedre. Han spiller ofte menn av få ord, som sier desto mer gjennom blikk og ansiktuttrykk. Stammingen hans i denne filmen er direkte ekkel å høre på, man får vondt av han, og bedre blir det ikke når han forteller om en barndom full av angst. Han får hjelp med sitt eksplosive temperament og undertrykte aggresjon, og logoped Logue blir en venn for livet (til og med adlet til ridder!).

(også er det jo morsomt at Jennifer Ehle, selveste Elizabeth Bennet, spiller Logues kone Myrtle.)

9 kommentarer:

Anita sa...

Denne har jeg lyst til å se!

Ine sa...

Colin Firth, altså. Han er så fantastisk fin! Og dyktig, så klart. Han er min favoritt-Mr. Darcy. Og denne gleder jeg meg veldig til å se!

Synne sa...

Jeg gleder meg også til å sjekke ut denne! Mange flinke folk og en engasjerende historie, ser det ut til. The Kids Are Alright, derimot, tror jeg at jeg kommer til å stå over (den ser så intenst uinteressant ut!), og det virker ikke som du mener jeg vil gå glipp av stort. Greit å vite, hehe.

Elida sa...

Denne skal eg sjå imorgen. Elsker Colin Firth <3

Glamourlektoren sa...

Nydelig film. Så den med min kjære søndag og den gjorde inntrykk på oss begge to.

Lise B sa...

Hei! Først vil jeg gratulere deg med en utmerket blogg. Jeg fant den en dag jeg var inne på en annen blogg, og er nå fast leser. Jeg så The Black Swan, i går, som jeg ser også du har sett. Jeg likte den ikke, dessverre. Kunne ikke tro på historien. Takker derfor for en god omtale av The King's Speach, den tror jeg faller mer i min smak

M.E. and Me sa...

En sjeldent god film, jeg ble helt oppslukt der jeg satt i kinosalen. Min kjære mann hadde tårer i øynene da lyset kom på igjen..! (og for dem som husker Geoffrey Rush i 'Shine': Her er GF i toppform igjen)Anbefales på det varmeste.

Anonym sa...

Denne filmen kan jeg også anbefale. Virkelig gripende filmopplevelse.

Glamourfilologoen sa...

Fantastiske Colin Firth! Dette filmen vil jeg se.

Populære innlegg