fredag, mars 25, 2011

Glamorøs fredag

God morgen!
I dag har jeg like røde lepper som Audrey, med matchende negler og skjerf. Duften er vakre Rosa Flamenca. Kanskje ubevisst inspirert av å ha lest en hagereportasje fra en nydelig rosehage ved frokostbordet?

Dagen og helgen blir forhåpentligvis fredelig, og alt jeg har planer om er igrunnen å besøke et eller annet bibliotek. Dessuten vil jeg anbefale alle å gå på konsert i operaen på søndag - med Norges nydeligste sopranstemme, Marita Sølberg.

Ha det fint alle sammen! Rapporter om deres fredager, særlig dere som ikke pleier å gjøre det - kom igjen! Alle er velkomne her. Husk: Hva som forgyller dagen og helgen - glamoureffekt om du vil - er subjektivt, dette er ingen konkurranse.

Update: BRA, mange rapporter i dag! Flere? Det er lov å rapportere i ettertid også!

44 kommentarer:

Elisabeth sa...

God morgen fra et Salten i tidvis full vinterstorm! Da er det godt at det står en diger bukett roser på stuebordet mitt - gule og oransje roser.

Glamouren denne fredagen ligger i å ha nyvasket hår tiiidlig om morgenen. Jeg har droppa makeup siden jeg stort sett holder meg hjemme i dag; frivilligjobbing over avstand. Det er VM i hundekjøring i Holmenkollen i helga, og jeg er involvert i nettdekninga av arrangementet. Skulle gjerne sett det opplegget de har for barn, med en egen landsby og gode greier!

Straks skal jeg spise frokost, basert på en foccacia jeg bakte i går kveld så den enda dufter ferskt... Etterpå skal jeg drikke min nyanskaffede og much liked nye te; eple-og-kvede-te fra Danmark, mens jeg oppdaterer nyheter og leser innimellom i 'Invisible' av Paul Auster.

God helg, alle sammen!

fru Storlien sa...

En fredag med marssol og snøsmelting kan ikke bli annet enn bra! I dag skal jeg rydde og være huslig på formiddagen siden det er jobbehelg og åtte glade damer skal kurses i "bruk din egen symaskin". I den anledning får jeg iføre meg noe hjemmesydd etterhvert, og toppe med Mirto di Panarea. Ha en strålende helg!

Fagbibliotekaren sa...

God morgen fra et kontor badet i sol, fantastisk!
Vårsko på beina er dagens største glamour, endelig er våren her. Helgen skal brukes til avslapping og forhåpentligvis få noen fregner på nesa.
Nå venter en bunke med nye bøker på å finne sin plass i samlingen. Kaffekoppen er fylt opp og jeg er klar til dyst.

Riktig god helg til dere alle.

Alt godt sa...

God morgon!

Eg sender ein varm tanke til Elisabeth som er i ein vinterstorm, her skin sola, og Oslo viser seg frå si beste side.

Eg duftar tilfeldigvis også av roser i dag, Stella McCartney er dagens duft. Antrekket forøvrig er raud tunika og beige jeans.

Den neste veka er spennande, eg skal ha fotoshoot for kokeboka mi heime på mitt eige kjøkken! I ettermiddag møter eg fotografen og kjøkkenassistenten min på Glasmagasinet, der vi skal låne servise. I morgon skal assistenten og eg ut på shopping, og så byrjar vi matlaginga. Alt som kan oppbevarast skal lagast i god tid, slik at fotograferinga går glatt. Eg skriv litt meir om boka her: http://altgodt.wordpress.com/2011/02/26/avsløring-det-hemmelege-prosjektet/

Eg ynskjer alle, og bibliotekaren især, ei fin helg!

barnebibliotekaren sa...

Solen titter inn gjennom vinduet på kontoret, det drypper litt fra takskjegget,- det er godt at det går mot lysere tider...
Fredagsglamouren er avdempet,- antrekket er jeans og grå cardigan med diamanter i ørene og en liten dusj Gucci Rush. Arbeidsdagen skal tilbringes på kontor og i skranke, men tankene går mye til den snille pappen min som døde denne uken. Et godt menneske som fikk et langt og innholdsrikt liv, og heldigvis fikk dø fredelig uten smerter.
I helgen skal det forberedes litt praktisk til bisettelse, men tar meg tid til å tenne lys, prate med mine kjære og ikke minst lytte litt til musikk. Pappas yndlingskomponist var Bach, og "Bist du bei mir" skal synges i bisettelsen. Et vakkert stykke musikk som nok vil stå på helgens spilleliste.
God vårhelg til alle der ute, glambibliotekaren især!

Glamourbibliotekaren sa...

Barnebibliotekaren: Kondolerer! Og lytt til Bach, hans musikk fungerer fint som trøst. Bist du bei mir er nydelig.

Maren sa...

Jeg elsker fredager! Min begynner med en god frokost og en stor kopp grønn te, før jeg trasker avgårde til forelesning. Etter det venter en kakao-avtale og deretter; ingenting. Deilig!
Dessuten skal jeg føle meg fin i blomstrete kjole, vaniljeparfyme og småsko. God helg alle sammen!

trine sa...

Her skinner solen og jeg sitter ved skrivebordet. Masteroppgaven vokser sakte, men sikkert i dokumentet foran meg, og jeg skal være effektiv i dag så jeg kan nyte litt helgefri.

I kveld skal mannen og jeg ha en rolig kveld hjemme, det er lenge siden. I morgen fyller vi huset med gode venner og på søndag har vi lunsjavtaler med fine folk. Jeg gleder meg!

Jeg har rukket å dusje, ellers er glamouren eplejus fra Sydtyrol og god kaffe. Etter hvert blir det neglelakk, ny ansiktskrem med solfaktor og nye jeans.

Kondolerer til barnebibliotekaren.

Jeg ønsker dere alle en riktig fin helg!

Sørlandspige sa...

Denne morgenens glamour var en tur ut med hagesaks for å ta inn forsythiakvister og et par kirsebærgrener! Snøen er nesten borte, sola er oppe og to ekorn raser rundt i trærne. Våren er kommet - en deilig følelse!

Johanne sa...

God morgen! Solen skinner inn gjennom kontorvinduet på min nest siste jobbefredag før mammapermisjon. Passe mengde arbeidsoppgaver, en kopp god kaffe og utsikter til en rolig helg med god mat, lek og turer i solen bidrar til den gode fredagsfølelsen.

T-skjorte (som fortsatt passer over magen) med stort sløyfetrykk og en dusj med Kenzo Eau de Fleur Magnolia er dagens ytre glamourffekter.

God helg, alle sammen!

Anonym sa...

Selv om Aftenposten gjorde sitt beste for å plage meg i morges ved å ikke levere avis som de skal, hadde jeg i grunn en fin morgen, med god kaffe, Morgenbladet og god frokost. Jeg har glæmma meg selv opp med Cecilie Melli-øredobber, skjørt og Chance eau fraiche.

Siden min nye flamme er ute på tur i disse dager, blir det mer fokus på venninneheng. Jeg tenker også å lese litt, gå tur i sola og fryde meg over våren, litt sånn generelt. Konsert blir det nok også.

Håper alle får ei fortreffelig helg :)

koristen sa...

Deilig med fredag og vår! Tunge støvletter er byttet med joggesko, så nå går beina nesten av seg selv. Inne blir joggeskoene byttet med noe svart og høyhælt (til meg å være...), antrekket forøvrig går i dongeri og svart. Litt gullsmykker, Chanel bak ørene.

Helgen skal tilbringes hos min gamle mor, forhåpentligvis blir det knallvær, og jeg drømmer om å plukke årets første hestehov. I forbindelse med Dytt.no og "Jorden rundt på 80 dager" på jobben er jeg utstyrt med skritteller, så jeg har planer om å sanke mange skritt i løpet av helgen, det blir deilig!

Kondolerer til barnebibliotekaren.

God helg til alle, glamourbibliotekaren især.

Tuva sa...

God glamorøs fredag!

Dagen startet med sykkel til skolen med Kate Bush på iPoden og strålende sol. Antrekket er brune, høyhælte skoletter (for det kan man faktisk ha når det ikke er snø overalt mer), jeans og cardigan, nystripet hår og en lekker ring. Og duften er Lacoste Pink siden våren er her.

Dagen brukes til intensiv masteroppgavejobbing som igjen har fått en retning etter litt famling tidligere i uken. Helgen blir bare jobb, men det glamorøse med det er jo den deilige lønnen som kommer i april..

God helg!

Synnøve sa...

Melder om en fantastisk vakker vinterdag i Varanger, for et lys! Vinteren gjør at det fortsatt er ull som gjelder, kjører litt engelskinspirert stil i dag med tweedbukser i ridebuksesnitt og kamelfarget lammeullsgenser. Duften er She Velvet Forest Wood fra Dsquared2, myk hverdagsduft.

Ønsker alle en strålende helg!

HildeSofie sa...

Fredag igjen? Dette har vært en sånn uke hvor jeg ikke føler jeg har fått gjort noe som helst, for det var jo mandag i går. Men antakelig har jeg gjort en hel masse, det har bare gått i ett :)

Har en del ting jeg må få unna i dag, før jeg kan ta helg med (forhåpentligvis) god samvittighet. Te i koppen, debatt om speiderbevegelsen på radio, og Ode á l'amour på halsen.

Planer for helgen: brød- og rundstykkebaking (det er fortsatt masse ubrukt plass i fryseren), titting i hageblader og begynne å planlegge kjøkkenhagen jeg skal lage meg, masse tedrikking og så skal jeg (hvis sola fortsetter å skinne) vinne over snøen på terrassen!

En riktig god helg til alle!

Cecilia sa...

Har startet sykkelsesongen i dag - hurra!
Og samtidig innviet fine skinnhansker fra Fretex.
I morgen skal jeg i kusinebursdag med hyggelige damer. Og forøvrig nyte vårsol og snøsmelting ...
Kondolerer til barnebibliotekaren, kos dere med vakker musikk og gode minner.
God helg til alle!

Frøkna sa...

God formiddag!
Her har jeg faktisk tatt frem en lite brukt sort favorittgenser med skulderputer(!), grå favorittjeans fra Filippa K (høyt liv gir bra fasong!), mine standard svarte støvletter, favorittsmykke fra Thomas Sabo og en ny knall kongeblå klokke fra Mango... jeg føler meg fin, og hadde faktisk tid til å ta med kaffe i go'termokoppen på vei til jobb. Etter jobb og trening kommer jeg tilbake til en nyvasket leilighet (som jeg shinet i går) og DET er glamoureffekt for sinnet :) Så en nydelig helg med venner.

Ha en strålende helg!

Kjersti sa...

O deilige fredag!
I dag startet dagen saakte med nybrygget kaffe og Aftenposten på senga. Sola skinner her jeg bor, snøen smelter og det er helg om få timer. Lykke!

Har iført meg sølvglitrende genser på hjemmekontoret i dag - i anledning fredagen. En liten dæsj av cK`s "Beauty" bak ørene ble det også.

Nærmer meg sakte men sikkert dagens hjemmekontoroppgaver. En del som må gjøres, mailes, ringes og avtales før jeg kan ta velfortjent helg. Men jeg har nyryddet hjemmekontor og nydelig Pukka-te i koppen, så det skal gå unna i en fei!
Helgen forøvrig skal brukes til litt rydding i hus og hage, trening, avslapning og konsum av Mad Men 4-episoder.

Ønsker alle ei super helg!

Karin sa...

Kondolerer til barnebibliotekaren, alltid trist å miste noen nære!

Her er det deilig fredag. Våknet av at gullungen satt og pludret inne på rommet sitt. Leiligeheten er full av tulipaner og ikke så værst ryddig til helgen. Nå sitter jeg og drikker grønn te og venter besøk av min far. Han gleder seg til å leke litt med barnebarnet mens jeg tar en liten shoppingrunde og en etterlengtet tur til frisøren. Antrekket er jeans fra Filippa K, lyse vårfarger ellers. Tror jeg skal ta frem joggeskoene og hoppe litt ute på asfalten etterpå ;) Ønsker alle en god helg.

namnam sa...

Startet dagen med å få knekt ryggen på plass hos kiropraktor - underlig tilfredsstillende følelse. Er iført skjørt og cardigan-sett til ære for fredagen, og Paul Smiths roseparfyme.

I kveld blir det lek og kos med to artige småjenter og deres helt nye lillebror. Lørdag blir det voksenmoro på konsert. Ellers frister ikke været i Midt-Norge akkurat til utedørsaktiviteter for tiden, men om det blir sol på søndag skal jeg vurdere å koste snø av balkongen og sitte der med bok og kakao.

Varme tanker til barnebibliotekaren og god helg til alle dere glamorøse!

Epicureatricen sa...

Dette blir nok en litt merkelig fredag - har siste dag på min nåværende jobb før jeg starter i min nye jobb på neste fredag. Har med andre ord litt fri inn i mellom og det er bra, både for å kunne starte med overskudd i den nye rollen, men også for å kunne komme meg litt over denne siste uken på jobb, som ikke har vært noen særlig god avslutning. Nok om det...

I ettermiddag går turen til Zurich og der satser jeg på sol, varme og sjokolade. Inn til da markerer jeg Glamorøs Fredag med ny silkebluse, ballaerinaer og Clinique Happy.

God helg!

S sa...

Dagens glamour består i at været ser ut til å lette og jeg skimter blå himmel etter dager med snefall og uvær. I tillegg stiller jeg med nystripet hår og en av mine favorittjeans. Har en del planer for helga sammen med mann og barn, og om været blir bra kan det bli svært trivelig.

God helg, alle sammen!

Snåta sa...

Her sitter vi fortsatt i pysjen, men det er fred og ro i heimen. Lillegutt sover, mamma drikker kaffe med en sjokoladebit til, kjenner sola varme gjennom vinduet og gleder seg til å kunne gå ut snart!!
Jeg har nettopp skrevet ferdig talen til podens navnefest på søndag og føler at jeg er ganske så i rute. Muligens jeg vasker vinduene også i dag, så sola får bedre mulighet til å skinne inn. Ha en fin dag alle sammmen, og en flott helg! Jeg har bestemt meg for at dette blir en bra dag!
Også blir det jo konsert med John Olav Nilsen & Gjengen på Rockefeller i kveld! Juhuu! Masse glamour i dag likevel jo:)

Marta sa...

Fredag, så godt... berre to skuletimar igjen, så er det helg! I dag skin sola, så solbrillene ligg klar i veska som glamoreffekt. Skulebiblioteket er ein forresten ein koselig plass for lunsj! God helg alle saman :)

Og HildeSofie: kor er denne radiodebatten du skriv om å finna? :)

Tonje sa...

God fredag!
Våknet opp med en god følelse i hele meg og da solen skinte inn gjennom sprekkene i gardinene, kunne det ikke blitt bedre! Jobbehelg, men gjør meg ingenting når en jobber i en herlig bokhandel med herlige folk. Samt har en flott kjæreste som har middag/kvelds klar når arbeidsdagen er ferdig i kveld. Ellers skal helgen brukes til sosialisering på høyt nivå på koselige utesteder i Bergen.
God helg alle sammen!

Karen Christensen sa...

Dagens glamour håper jeg bl. a skal bli rene bad i huset! :-) Bruker også dagen til å bli kjent med denne duften:
http://www.biehl-parfum.com/en/gs01.php
Takk for fin blogg og masse inspirasjon!

Glam-mamma sa...

God formiddag.

I dag kommer nok glamouren sent her i huset, men den kommer:-) Vaskehjelp i ettermiddag, og middag med mannen og stjerna vår på kinarestaurant. Lenge siden det var noe annet enn Obscafèen og romantisk middag på Ikea.

Mor skal kle seg i den nye toppen som ble kjøpt tidligere denne uka. Fresh i litt kanll vårfarge, og da blir man glad. Nå om dagen blir jeg glad bare andre kommer i fargerike klær. Det har vært lenge nok nå med mørke farger og vinter.

Skal feire Stjernas 4 måndersdag med middagbesøk av kompisen hans med mammaen og pappaen.

God helg til alle der ute:-)

LeneV sa...

jeg begynte dagen med å glemme lommeboka hjemme og så det ikke før jeg satt på t-banen, skrekk o gru! heldigvis kom jeg meg hjem og fikk henta både bankkort og flexuskort. sola varmet da jeg kjøpte tulipaner til et bursdagsbarn, snart skal vi spise boller for å feire og etterpå skal jeg reise på finfin helgetur sammen med et annet bursdagsbarn, hvor mat og drikke står i sentrum. perfekt :)

kondolerer til barnebibliotekaren.

Juristen sa...

Her bytter sol og forrykende snøvær om å forgylle dagen! Midt mellom vinter og vår fant jeg ut at en isrosa kjole ville passe under den sedvanlige draktjakken, mens høyhelte Chanels borer seg ned i nysnøen. I morgen håper jeg å suse 56 km. på ski over Rensfjellet, men grunnet dårlig vær kan rennet bli avlyst. Skihelg blir det uansett! Som premie til meg selv, venter en Bachkantate-cd i postkassen, samt Haugtussa. Den har jeg ikke lest siden juristen var en sart pianstinne (hvilket jeg fortsatt er, egentlig;))

God helg, og gled dere over vinter, vår, sol og snø!

Anna Lovinda sa...

God fredag!
Her er det avslappet atmosfære, etter en intensiv skoleuke.
Har "lurt" oss til fridag i dag, og skal snart ut i solen.
Denne uken har det også blitt klart at jeg kan ligge fortøyd i Oslo ennå ett år, og det føles bra!

Søndag er det et godt konsertalternativ for de som vil høre nydelig kirkemusikk!
Ensemble Energico synger bl.a. Requiem av Duruflé, og Messiaen, Fauré og Poulenc er også på menyen!
Paulus kirke på Birkelunden kl.1700. 150,-.

God helg alle sammen! :-)

Botanikeren sa...

Glamoureffekt i dag er første dag med sykkel til universitetet etter en kald vinter med lange gåturer. Dagen tilbringes på fruktlaboratoriet i en ny favorittgenser, anskaffet på klesbyttekveld med fine jenter.

Glamoursjefen sa...

Herlige glamorøse fredag. Alltid velkommen!:)

Nyter følelsen av en ekstra kort arbeidsdag for å nyte vårstemingen ute i ettermiddag ved å treffe venninner til et glass vin eller to etter arbeidstid.

Dagens glamoureffekter er nylakkerte negler med Chanel 505 og duft av Calvin Klein (Beauty).

Ønsker alle en riktig god helg og en særdeles herlig glamorøs fredag!

Ine sa...

Fredagen har så langt blitt brukt til koselig kaféfrokost med ei fin venninne, en kjapp klipp av panneluggen og innkjøp av deilig duftende sjampo og balsam, roseraid hos Blomsterhandler Andersen (30 roser for 129 kroner!) og nå: lesing, fin musikk og mer kaffe. Har på meg en av mine favorittkjoler fra Reykjavik, og nyter sola som titter inn gjennom vinduet. God helg alle sammen!

Jamme sa...

God helg!

Her er glamoureffekten en lang morgen med god frokost, og deretter diverse fiksing: En kjole er blitt lagt opp, nye sengeben er montert og nå står amerikanske cookies i ovnen. Det er så deilig å få ting gjort!

Line sa...

God glaamourøs fredag
Når jeg kikker ut av vinduet er det hvitt over alt, men jeg vet våren kommer en gang. Tirsdag kveld drar jeg sørover. jeg skal på Ung 3.0 konferansse i Sandefjord og gleder meg:-)

I dag har jeg en knall rosa silkebluse med lys blå cardigan, med mørke bukser til. Det er tideen for å kle seg vårlig i protest. I helgen har jeg ikke andre planer enn å være hjemme, og utendørs så mye været tillater. Finne fram sommerklærne for å se hva jeg har.

I biblioteket mitt har jeg utstilling av ungdomsbøker, vi hadde bokpratere på besøk og ganske mange av ungdommene våre lånte noe med seg hjem. Fin dag:-)

God helg alle sammen

Frøken Desibel sa...

Når jeg er så trøtt og sliten som jeg er nå er det ikke noe glamorøst i det hele tatt. Men så kom jeg på at ved å dra hjem litt tidligere, få vasket leiligheten for deretter å møte ei venninne til en styrkeøkt med påfølgende middag så vil jo dagen absolutt ta seg opp. Kanskje finner jeg noen fine tulipaner å pynte med også.

I morgen er det Nordmarka som står for tur der jeg skal overnatte i telt med ei anna venninne. Det kan bare bli spennende:-) Og muligens litt kjølig...

Håper alle sammen får en fantastisk fin helg. Og kondolerer til barnebibliotekaren.

Unknown sa...

Hurra for glamorøs fredag!

Det er alltid så fint på en litt tung og grå dag med sur vind og mye snø, sliten og litt lei etter en lang uke å plutselig komme på; men det er jo glamorøs fredag! Så smetter jeg inn hit, blir inspirert, tar fram perleøredobbene som jeg aldri bruker, lager en god cappuchino, legger merke til de bugnende rosene som faktisk står på bordet, før jeg synker ned i jobbpliktene igjen mens jeg synes at livet i grunnen er ganske så fint. I dag tror jeg sannelig jeg skal tenne opp i peisen også.

Synne sa...

Jeg har skjørt og smil på, og startet dagen på kafé med fine Ine, noe som alltid føles litt glamorøst! Jeg kjøpte blomster på vei hjem, og i kveld skal jeg drikke vin med kjæresten min. Hurra for fredagen! God helg til alle!

Grethe Sofie sa...

God ettermiddag! Min lille glamourdetalj er splitter nye hvite øredobber med en gren av kirsebærblomstrer på. Kjekt å jobbe et sted med kreative studenter.

Glamourlegen sa...

Det litt merkelig det her med denne ene glam-dagen i uken; det blir liksom ikke så mye mer svung over sakene enn ellers i uken. Litt sminke, kanskje et skjerf, noen øredobber, same same but different. Kanskje det er fordi fredagsglamouren begynner å smitte over på de andre dagene?

Følte meg ihvertfall trøtt men presentabel i morges, siste dag i vikariat, beygnner på nytt sykehus om en uke. Mine 1-2-3-muffins ble tatt vel imot under fredagslunsjen, og jeg fikk mange fine ord som jeg skal forsøke å ta til meg. Fikk dessuten med meg både morgentrim og sangstund med pasientene, det kommer jeg til å savne!!

Snart kommer verdens fineste hjem fra jobb, da skal vi kokkelere sammen og glede oss til et vennepar kommer på middagsbesøk i kveld. Ellers er helgen uten planer - regner med det blir mye avslapning, noe trening og noe huspusling.

Og kondolerer til Barnebibliotekaren! Tenker på sånt innimellom, har heldigvis alle mine fortsatt... Håper du har noen til å ta litt vare på deg akkurat nå.

God helg alle sammen!

fru winther sa...

Vær hilset! Her i Barteby snør vi ned, og jeg som hater snø sliter med å holde motet oppe, men det hjalp jammen med etpar sendinger av Radio Glamourbiliotekar og en runde med moppen over stuegulvet. Hvite tulipaner og god mørk sjokolade setter en luksuriøs spiss på kvelden. Dagens duft er "Soir de Lune" fra Sisley, akkurat passe klassisk og småstrengt.Helgen skal brukes til rydding og forberedelse av neste oppussingsprosjekt. God helg til alle!

Livia Lux sa...

God afton!
Min fredag har präglats av huvudvärk och det blev dessvärre med det. Gladde mej dock åt att ta på mej min nya, superfina Dyrberg/Kern-klocka som jag fyndade på lagersalg i går! Har letat efter en klocka länge, men priserna har varit för styva för min vilja och förnuft eftersom jag egentligen inte behöver en ny klocka. Men denna är mer att betrakta som ett smycke så då kändes det inte så onödigt. Jag känner mej i alla fall väldigt fin!
Och med vårskor och dito kappa på min lilla spatsertur till affären var det pricken över i:et.

Och, jag har startat blogg i dag.. Har inte skrivit något än men det kommer.:)

Och Marita sjunger fantastiskt, vilken klarhet, lätthet och klang! Gå gott folk, och njut!

sol sa...

Mahlers åttende i Olavshallen, med over 500 musikere/sangere! Intet mindre enn fantastisk! Det ble glamour på galleriet, det:-) God helg videre!

glamouringeniøren sa...

Så hyggelig at det er lov å rapportere i ettertid, kanskje det gjelder for oss "faste" også :)

For jeg var nemlig i Københavns deilige gater på denne glamorøse fredag. Så slikt som internett var ikke i mine tanker en gang. Koste meg med sol, plussgrader, tøysko, tynn jakke, blomsterselgere på gaten og en København som absolutt stod i vårens tegn.

Så glamorøst som det bare kan bli, rett og slett!

Populære innlegg