søndag, april 24, 2011

Husker dere Dolly?Jeg fant en av mine gamle Dolly-leppestifter her om dagen. Dolly og Debby var to sminkemerker rettet mot den yngre garde på siste halvdel av 80-tallet, og jeg var nok midt i målgruppa. Jeg hadde flere leppestifter - stort sett lilla og rosa - og noen øyenskygger. På vinterferie i Oslo kjøpte jeg et lite øyenskyggeskrin der fargene var formet som silhuetten av en katt. På sommerferie (også i Oslo) kjøpte jeg et hjerteformet sminkeskrin med fire øyenskygger og en lipgloss. Nærmere himmelen kom man omtrent ikke som tolvåring. Men man brukte jo ikke sminke, i allefall ikke på skolen. Man samlet. Og sminket hverandre. Og vasket bort alt før man gikk ut.

7 kommentarer:

Anita sa...

Tror jeg av alle ting hadde en hvit Debby-leppestift. Det så nok lekkert ut....
*mimre*

Elise sa...

Er nok litt for ung for å huske disse, men Date-parfymene derimot.. Kikket, fiklet og smugsnuste på disse på den lokale landhandelen der skjønnhetsproduktene forøvrig stod plassert rett ved fiskeutstyret. Jeg drømte om den dagen jeg skulle eie min egen Date-parfyme og være en kul teenager. Valget stod mellom lyseblå pene-Pamela eller rosa kule-Mikaela. Sennepsgule business-Susan ble litt for voksen og Ildrøde drama-Felicia med midtskillet luktet derimot litt rart. Det var tider det!

sol sa...

Å ja! Synes jeg lukter dem! Og leppestiftene ved navn "Young Yellow". (Rart forresten, hvordan dufter kan feste seg til minnet sammen med andre sanseinntrykk...for eksempel synes jeg enda at det lukter rød Hubba Bubba når jeg hører "Wuthering Heights" - og omvendt!)

Elisabeth sa...

Awwww... Dolly! Jeg hadde tre, tror jeg, en perlemorskimrende ferskensak, en rosa (som jeg ikke kunne bruke, for tennene virka for gule da!) og en mer rødlig en. Alle tre kjøpt for penger jeg hadde tjent på barnepass i nabolaget.

Men i motsetning til deg fikk jeg lov til å ha leppestift på skolen. Foreldrene mine og til mine venninner var samsnakket, så eyeliner og skygge var no-no, men leppestift var lov fra ca 1985. (Men fint? Derom er det knapt noen strid i dag...)

Anonym sa...

Jeg husker Dolly! Jeg hadde en leppestift som var rosa med skimmer i, samt en dyp lilla. Fikk også et Dolly sminkesett formet som et hjerte med et lite speil inni. Tror det var noen øyenskygger og lipgloss.... Date parfymen hadde jeg også! Det var tider der... :) Ball genser, steinvaska dongri, svarte mokasiner og steinvasket dongrijakke med matchende mintgrønn og rosa lommer foran... Husker også at vi sprettet opp buksene i sidene og sydde inn blonstrete tøy på sidene, samt satte på masse lapper. Nå ble det mye mimring her :)

Glamourbibliotekaren sa...

Anita: Hehe. Ja.

Elise: Jeg husker en rød Date med en vakker negresse på flasken - hva het den? Det husker jeg ikke. Men det var en nydelig duft!

Sol: Young n'Yellow, med rød marihøne på! De duftet av sukkertøy og karameller.

Elisabeth: Det var ikke noe regelverk hos oss, men vi gjorde det bare ikke. Det vil si - noen av jentene i klassen begynte på et tidspunkt å bruke masse MASSE brunkrem. (Tror de gjør det fremdeles jfr ferske bilder på Facebook)

Anonym: Fire øyenskygger, en rund lipgloss. Jeg hadde også et sånt hjerte! Toppen av lykke.

Kaisa sa...

Jeg hadde også et sånt hjerte.

Populære innlegg