tirsdag, juli 12, 2011

Shampoo & balsam

Noen hårfavoritter også. Fra venstre: Aubrey Honeysuckle Rose balsam, Urtekram lavendelshampoo, Desert Essence Coconut Shampoo, Weleda Rosemary & Ginger conditioner, Alaffia Vanilla Mint Everyday Shea Moisturizing Conditioner. Disse passer håret mitt godt, ikke noe hokus pokus, ingen løfter om skinnende blank og glitrende løvemanke - de gjør håret rent og bittelitt velduftende uten å irritere. Hodebunnen min freaker ikke ut av noen av dem, det er et ekstra pluss. Også er de drøye, særlig den flasken til høyre - nesten en liter!

Når det gjelder stylingprodukter bruker jeg lite av dem, så der har jeg i grunnen ingen favoritter.

Urtekram og Weleda får man tak i i helsekostbutikkene. De andre må man nok på nettet for å kjøpe, mer om det ganske snart.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har prøvd å bruke noen grønne produkter men jeg har vært så lite fornøyd med dem at jeg ble litt skremt. Har prøvd shampo og balsam fra Dr Houska (?) men håret mitt ble ekstremt flokete og hadde problemer med å gre det. Ble også veldig tørt. Kjøpte lavendelhåndkrem fra Laverna men den tørket aldri inn og ble liggende som en hinne på hendene, deo fra Greenpeople - har aldri vært så våt under armene! prlvd noen andre produkter og som ejg ikke komemr på i farta. Jeg elsker å teste nye produkter, men kjenner at disse grønne produktene skremmer meg litt. Jeg har aldri klart å finne noen som kan måle seg med mine vanlige produkter. Har du hatt noen problemer eller har du likt alle du har prøvd?

Glamourbibliotekaren sa...

Det var jo synd. Jeg synes dog ikke du skal avskrive alle grønne produkter av den grunn, i allefall ikke hvis du er opptatt av å unngå gifter. Det finnes etterhvert hundrevis av merker, så jeg er sikker på at du kan finne noe du liker. Jeg har ikke prøvd noen av produktene du nevner, men jeg elsker virkelig bodylotionen fra Lavera - den trekker fort inn og er kjempefin. Greenpeoples kremer har jeg ikke så gode erfaringer med, så jeg bruker ikke deres produkter (jeg bruker ikke deodorant). Men ellers blir jeg mer skremt av hvor unaturlig blankt og ugjenkjennelig glatt håret mitt blir av shampoer fra dagligvarebutikken :)

Kirsti sa...

Hei, anonym.

Synd at du har hatt dårlige erfaringer. Enten produkter er grønne eller ei så er det viktig å finne noe som passer til dine behov og forutsetninger.

Hvis du har kjøpt en deo fra Greenpeople som ikke gjorde noe for å stoppe transpirasjonen din så kan det være fordi den deoen du kjøpte ikke gjør akkurat det. Noen deodoranter stopper ikke den naturlige svetteproduksjonen men har som oppgave å hindre lukt og bakterievekst. Den er ikke laget for å stoppe svetten. Kanskje det er en slik du har prøvd? Deodoranter som har som hovedoppgave å stoppe svette kan ogås bli kalt antiperspiranter.

Jeg bruker ikke deodorant eller antiperspirant selv, men lurer på om noen vet hvor det blir av den svetten man ikke svetter ut fra der man bruker antiperspirant. Kommer denne svetten ut andre steder på kroppen? Anyone?

Når det kommer til både hår- og hudprodukter så passer ikke alle produkter til alle hår- og hudtyper.

Det kan virke som du trenger hårprodukter med mange pleiestoffer. Jeg vet ikke om håret ditt er kjemisk eller mekanisk slitt. Hvis det er tørt så kan du rett og slett pleie det med olivenolje eller annen matolje. Slik:

Masser noen dråper olje -gjerne økologisk- i tørt hår. La det virke så lenge du vil. Når du skal skylle oljen ut så fordel sjampo godt i håndflatene dine og masser shampoen godt inn i håret FØR du skyller med vann. Vask det på vanlig måte en gang etter dette hvis behov.

Det er mye gørr og guffe i flere av de ikke-grønne produktene som naturen rundt oss ikke har godt av. Hormonhermere og ande uhumskheter som vi skyller ut med badevannet.

Jeg håper disse innspillene kan inspirere deg til å fortsette letingen etter grønne produkter som passer din hår- og hudtype. Lykke til med letingen!

Anonym sa...

Dei fleste hårtypar vil trenga eit par veker eller litt meir på å venja seg til naturleg shampo og balsam, det vert ein slags detox-periode. Mitt hår gjekk heilt berserk i starten, men det gjekk over. Litt olje på flokene er fint i overgangsperioden, og å skylja håret med berre vatn kan òg hjelpa litt.

Grønne deodorantar kan vera alt frå himmel til helvete, no har eg gitt opp og bruker ein parabenfri frå apoteket. Lurer litt på korleis det fungerer å ikkje bruka deodorant i det heile?

-helsing anonym fast lesar (som nyttar høvet til å takka Glamourbibliotekaren for tipset om LoveLula.)

Glamourbibliotekaren sa...

Kirsti & Anonym II: Kjempefint at dere kunne utfylle her! Gode tips og argumenter. Ang. deo - jeg har aldri vært plaget med svette, med mindre jeg trener eller det er grusomt varmt, og sistnevnte tilfelle har det ikke vært så mye av det siste årene. Da det var på det varmeste med ekstremt høy luftfuktighet noen somre i New York, funket ikke deodorant i det hele tatt - da var det talkum som gjaldt! :)

Anonym I: Håper du fikk noen tips! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Dog skal det sies at en venninne virkelig sverger til krystalldeoen til Urtekram! Den hindrer nok ikke at man blir våt under armene, men den hemmer utviklingen av bakterier og lukt.

ANNEPÅLANDET sa...

Hei hei! Her er et godt deo-tips, for de som trenger det: Jeg har nylig testet deo-stiften til Organics, og er veldig fornøyd. Den anbefaler jeg gjerne.

Populære innlegg