tirsdag, august 16, 2011

Look at the birdie : unpublished short fiction / Kurt Vonnegut. - New York : Dial Press, 2009. - 251 p.


Denne samlingen på 14 ikke tidligere utgitte noveller av Kurt Vonnegut kjøpte jeg i Brooklyn i mars. Den appellerende illustrasjonen utenpå er naturligvis gjort av Kurt selv, det samme med tegningene som åpner hver historie.


Jeg elsker historiene hans! Hovedpersonen er gjerne selger av gulvbelegg, stormvinduer, takstein eller andre viktige og praktiske ting. Eller en politimann som sier at han aldri ville blitt politimann hvis han visste at han måtte etterforske mord. Eller hypnotisør. Osv osv.

Som alltid anbefaler jeg bøkene hans. (og aller helst på engelsk; han leker sånn med ord og uttrykk og ikke alle lar seg oversette)


Neste Vonnegut-bok tror jeg må være en hvor Kilgore Trout dukker opp - jeg merker at jeg savner han litt nå!


3 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Takk for boktipset/omtalen. Har blitt nysgjerrig på Vonnegut etter at du har skrevet om andre av bøkene hans, og har akkurat lastet ned "Slaughterhouse five" på lesebrettet. Blir spennende å lese.

Glamourbibliotekaren sa...

Så bra at du lar deg inspirere!

Elin sa...

Dette er en forfatter jeg liker, og jeg kunne godt tenke meg å lese denne boka. Som vanlig har jeg leseliste lang som et vondt år, håper jeg snubler over denne en gang jeg har tid...

Populære innlegg