lørdag, oktober 15, 2011

Min beste lørdagstradisjon

Tidlig formiddag, fyr på kaminen, te ved det gamle spisebordet, Dagsavisen med artikkel om George Harrison, og fin musikk på NRK Gull. Dette er lørdag for meg.Søt...
(Gleder meg til å se dokumentaren)Hvordan er deres lørdagstradisjoner?

12 kommentarer:

Synne sa...

Dette både ser og høres veldig koselig ut! Jeg går med post på lørdager, (men akkurat i dag har jeg fri!), så min tradisjon er knyttet til det å komme hjem fra jobb. Da lager jeg risengrynsgrøt! Store mengder kanel må til, og så kan jeg lese eller høre på radio/musikk eller se på DiseyChannel hvis de tilfeldigvis sender en klassiker når jeg slår meg ned for å spise. Lørdager er fine!

Anaruh sa...

Barna mine begynner endelig å bli store nok (de er 2 og 4) til at helgefrokostene kan intas i stua, med te og kanskje en avis etterpå, uten at det blir velting av melkeglass, masing om når vi vokne er ferdige og sure ansikte med "liiiiker ikkeeee". Elkser det!

I tillegg viderefører vi gamle familietradisjoner om risengrynsgrøt tidlig på ettermiddagen, godteri til Barne-TV og hjemmelaget pizza til kvelden. Ekte familieidyll, med andre ord ;)

Ha en fin helg! Kos deg med te og avis og alt annet du måtte foreta deg

Drama Queen sa...

Jeg pleier å ta bussen ut til foreldrene mine og spise frokost. Litt stas med luksus på lørdagen

Ser at du har samme fine Arabia te-kanne som meg.

Glamour sa...

Lørdagstradisjon er kaffe og en liten bit mørk sjokolade på sengen som min kjære serverer. Helst med dagens aviser eller noen inspirerende blader eller en god bok. Og toppen av lykke er de helgene vi absolutt ikke har noen planer....

Glamoursjefen sa...

altså forrige kommentar skulle vært fra glamoursjefen... :)

Miss Golightly sa...

Knis. Jeg drikker kaffe og hører på NRK Gull.(Står opp til "Perlene") Leser gjerne noen magasiner, rydder og kjøper friske blomster.

Jenny B sa...

Te och läsning är det skönaste på en lugn lördag! Jag är glad de gånger jag kan sitta på förmiddagen och dricka grönt te ur min stora kopp, lyssna på operettmusik på radion och läsa ett kapitel i Mannen utan egenskaper. Då är jag lycklig!

Juristen sa...

Maratontrening krever langdistanseløping. Mens dere koser dere med radio, te og sjokolade, suser jeg rundt i joggesko i alt fra 21 til 32 km. Det virker egentlig mye koseligere å drikke te mens man hører på radio!

Glamourlektoren sa...

Lørdagsgrøt! Det skal helst være langkok, og gjerne en stor kjele - fordi barnas kamerater opp igjennom årene har visst å dukke opp til "grøttid". Rød saft til, selvsagt. Etterpå blir man utrolig dorsk, så jeg prøver å ha avsluttet husvask og støvsuging innen grøten inntas..! Rengjøring er for øvrig en annen lørdagstradisjon - som kanskje ikke er like lystbetont. Med en stor gårdsbygning er det ikke å tenke på å ha vaskehjelp, det blir for dyrt. Men deilig når jobben er gjort og en kan tenne lys og sette noen fine blomster i en vase som prikken over i-en!

glamouringeniøren sa...

Hyggelig lørdag!

Mine er sånn ca som følger. Oppe tidlig, frokost med ferskt rundstykke (takk Hatting!), egg, juice og kaffe/te. DN Lørdag og der sitter jeg til hele avisa er gjennomlest. Så ut på tur med bikkja, borte 2-3 timer i skogen. Hjemme igjen, lager lunsj med rundstykke, te og Morgenbladet (som som regel ennå ikke er ferdiglest). Etter en stund så sovner jeg som regel i sofaen. Fortsatt i turklærne/longsen.

Er det kaldt ute fyrer jeg gjerne i ovnen også.

Det kaller jeg en digg lørdag!

Kirsti sa...

Lørdag er radiodag. Før var det P2, nå er det P1. Pusling i heimen med en lang frokost som start. Ei tekanne (Figgjo sin Lotte) full av det jeg måtte ha lyst på og gjerne hjemmebakt brød til.

Leste lørdagsaviser før. Trodde jeg var avhengig. Nå bor jeg for langt fra butikken til at det er aktuelt. Det går overraskende bra uten ferske aviser på lørdag. Hvem skulle tro det?

Tur i skogen eller fjæra hvis jeg orker. Gjerne haging.

Så bok og lat middag. Gjerne noe som har kokt ihop i ovnen (komfyren), enten grøt (risengryn kokes opp og plasseres i ovnen i timevis).
eller rotgrønnsaker og et stykke kjøtt eller fisk. Urter fra hagen enn så lenge.

Om kvelden er det bok eller film. Er glad i å låne dvd på biblioteket.

Så er det i seng og glede seg til søndag:)

Fortsatt god helg!

Glamourbibliotekaren sa...

Mange fine tradisjoner! Takk! :)

Populære innlegg