onsdag, januar 18, 2012

Oscar: Beginners
Christopher Plummer vant Golden Globe og er BAFTA-nominert for sin rolle som Hal Fields, enkemann på 75 som slipper to bomber kort tid etter konas død: Han har kreft - og han er homofil. Ewan McGregor spiller sønnen hans som flytter inn, passer på faren som lever ut sine drømmer i godt voksen alder men samtidig er uhelbredelig syk - og sønnen sliter selv; både med frykt for å knytte seg til andre og med sin egen kreativitet som grafisk kunstner. Filmen hopper fram og tilbake i tid, og en love interest dukker opp for Ewans del. Det er en fin film, og aller best liker jeg scenene med Jack Russell-terrieren Arthur. For en hund!! Han har til og med replikker. Det sies at Ewan McGregor savnet denne hunden så mye etter innspillingen at han adopterte en egen.

P.s. Legg merke til bokhandelen på det øverste bildet. Sikle sikle.

7 kommentarer:

Siri sa...

Har du tagget årets Oscar-innlegg? Finner visst bare fra foregående år når jeg velger Oscar under Emner. Eller er det jeg som overser noe, kanskje?

Glamourbibliotekaren sa...

Venter til nominasjonene blir klare! Se på filmtaggen, der finner du dem.

Siri sa...

Ok, takk! :-)

Anonym sa...

Jeg heier på denne :) Hvilken kategori er den nominert i?
- Lise

Glamourbibliotekaren sa...

Nominasjonene er ikke offentliggjort ennå, så det blir bare gjetninger. Men jeg tipper på det samme som Golden Globe og BAFTA, altså birolle for Christopher Plummer.

Tonjeponje sa...

Spennende! Jeg gleder meg til å se alle nominasjonene.
Har du forresten vært i den lille bokhandelen i Theresesgate på Bislet noen gang? Det er en riktig sjarmerende liten bokhandel!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja! Lenge siden sist, men må dit snart igjen. En av de få uavhengige!

Populære innlegg