søndag, januar 15, 2012

Vårblomstenes invasjon

Hortensia. Jeg har siklet på dem i blomsterbutikken siden 2. januar. I går måtte jeg bare kjøpe en. 
Azaleaen overlevde jula! Novemberkaktusen blomstrer og blomstrer. 
Primula har en levetid på ca to dager i mitt hus. Jeg klarer ikke å holde liv i dem. Har ikke sjans. Men de er fine i de to dagene de er blant oss. 


Årets første tulipanbukett! De små tulipanene halvsover med de grønne bladene godt trukket opp over ørene, så man ser dem knapt på avstand. 


Derfor: Nærbilde. Aaaaaah. Ikke en sesongbetinget plante, men allikevel: En litt morsom pelargonia. Visstnok får den mørkerøde blomster, men foreløbig lar de vente på seg. 12 kommentarer:

Ine sa...

Jeg har hatt lyst på en hortensia i evigheter, nå tror jeg jammen at jeg snart skal kjøpe meg en. Og en ny orkide, mens jeg venter på at den jeg har fra før skal blomstre igjen. :)

Stine Arkeologine sa...

Så fint det blomstrer og gror hos deg! Jeg gikk også litt berserk i en blomsterbutikk på fredag. Fire fine primula står nå plantet sammen i ei skål, en kjempestor tulipanbukett er fordelt på tre vaser og så måtte jeg jo bare redde den ensomme amaryllisen i knopp som sto stuet bort i tilbudskroken og minnet om de sørgmodige småfuglene som har somlet seg bort og blitt etterlatt av de andre om høsten. Blomster må til i januar!

Frøken Skala sa...

Etter at den lysende julestjerna ble tatt ned etter jul, ble det så tomt i vinduskarmen. Hortensia er virkelig en av mine favorittblomster - og nå er det god plass til en nydelig hortensia i vinduskarmen over spisebordet!

glamouringeniøren sa...

Har også hatt lyst på en Hortensia, men aldri turt å kjøpe en. Redd for at den skal dø med en gang. Men de er så fine at jeg tror jeg bare må prøve, og la det stå til :)

Anonym sa...

Blir så inspirert av blomsterbildene dine! Gleder meg veldig til å gjøre som deg - å kjøpe hortensia og tulipaner. Foreløpig henger jeg etter med å rydde bort siste rest av jul - og å få ryddet og vasket ferdig. Dagen i dag er arbeidsdag med retting (bare et lite friminutt her inne!). Har en greie med at jeg kjøper blomster i belønning til meg selv når jeg er ferdig med å "shine" hele huset. Det er slik en stor glede å vente til dette er gjort. Så bare karakteroppgjør er i havn, skal det gjøres systematisk rent i vinduskarmer og på alle overflater som er støvete etter intens jule- og nyttårsfeiring. Rene, mer vårlige duker og brikker skal på osv. Resten av familien betros enklere oppgaver som støvsuging, gulvvask og badevask :)Takk for inspirerende bilder! Glamour(nynorsk)lektoren

Anonym sa...

PS Har sluttet å kjøpe primula av samme årsaker som du nevner - jeg får dem bare ikke til. Beundrer dem heretter bare i blomsterbutikken :) Glamlekt.

Synne sa...

Så fine! Her står en nydelig amaryllis, men eller har vi bare blosterløse planter for øyeblikket. En diger basilikumplante er favoritten for øyeblikket, for den sprer herlig lukt i kjøkkenhjørnet.
Håper dagens teselskap blir en suksess! Jeg synes det er skikkelig fint å se at du sender ut invitasjoner i posten, og at du oppfordrer til å sende flere brev. Selv er jeg jo postentusiast og lørdagspostbud, og sender minst hundreogfemti kort og brev i løpet av året - fint å tenke på gleden de sprer!
Fortsatt god helg!

Ina sa...

Fint! Visste du at på fredag var det tulipanens dag?

Linda Terese sa...

Så mange fine! Det er så koselig når det blomstrer og gror rundt omkring i stuer og på kjøkken:) Hos oss var det veldig gledelig å komme tilbake fra juleferien og se at våre to grønne planter fortsatt var grønne og levende:) Og med nyinnkjøpte tulipaner i går, er det blitt enda koseligere og mer vårlig inne på stuebordet!

Glamourbibliotekaren sa...

Blomster er viktig i januar, kanskje aller viktigst da! Jeg var ikke klar over at det var tulipanens dag forleden, men det passer jo ypperlig! Ut i blomsterbutikkene med dere, alle sammen.

Elisabeth sa...

Dersom ein klarer å halde liv i primula og hortensia etter at dei er avblomstra inne, går det veldig fint å plante dei ut i hagen til våren. Min primula blomstra i heile fjor sommar etter at eg gjorde det. Hortensiaen blei planta ut tidleg på høsten og den kom opp dobbel så stor som når den var stogeplante! Dette er vel og merke på vestlandet...

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg har gravd ned noen primulaer når jeg tenker meg om! Tror de blomstret i fjor faktisk. Har aldri prøvd med hortensia, takk for tipset!

Populære innlegg