tirsdag, februar 07, 2012

Kva las du no?Hva leser dere nå i februar?


Jeg er straks ferdig med Axel Jensens lille sci-fi-roman Epp fra 1965, og tenker å fortsette med en av Dorothy Parker-samlingene mine. 

39 kommentarer:

Lotte sa...

Jeg begynte nettopp på "Partisanens datter" av Louis de Bernieres og leser også "Et lykketreff" av Melissa Banks. På skolebiblioteket (jobben) leser jeg Xxl av Jon Ewo.

Puh! Til nå er jeg fornøyd med dem alle sammenn :)

Jacta est alia sa...

Hei! Jeg har akkurat begynt på Lottomilionæren av Patricia Wood.

Så langt ganske bra:-)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Jeg leser "Bright Shiny Morning" av James Frey. Skikkelig LA-bok. dessuten hører jeg på "Cocktail Hour under the tree of forgetfulness" av Alexandra Fuller. Memoarer fra familiens liv i det sydlige afrika.

Sunny sa...

Jeg leser Kongens hjerte av Gaute Heivoll og¨må innrømme at jeg er litt skuffet. Likte Før jeg brenner ned så veldig godt, og tenkte at denne var minst like god.

Martina sa...

Pride and Prejudice! Herlig humor synes jeg.

Anonym sa...

Jeg leser Min kamp 6 og Never let me go. Nettopp begynt på begge så vet ikke helt hva jeg synes ennå.

Sulvis sa...

Jeg begynte på Jeg fatter ikke hvordan hun får det til i forrige uke. Første gangen jeg prøvde, kom jeg til kapittel 2, nå må jeg prøve å komme meg gjennom hele. OK chic lit?

Stine Arkeologine sa...

Så fint med en ny "Kva las du no?"! Finner alltid leseinspirasjon her. :-)

Jeg har nettopp fått noe jeg har ønsket meg i mange år: Olav Hauges dagbøker bind 1-5. Er så glad! Et gavekort fra Norli hjalp så mye på vei at jeg tok skrittet. Det er altså det jeg leser for tiden. Et stort prosjekt, men når man tenker på at han brukte 70 år på å skrive dem kan man godt bruke noen år på å lese dem også! Han skriver veldig lite om sitt personlige liv, det er bøkene og livet i litteraturen det handler om. Nesten en form for "Kva las du no"-rapport i dagboksform. ;-) Og det tar tid å lese, for jeg blir stadig inspirert til å slå opp og lese i bøker og dikt han omtaler. Dette verket hører til blant de bøkene jeg kommer til å leve med og stadig komme tilbake til og det var derfor det føltes så viktig å eie dem. Men det går fint an å låne en eller flere på biblioteket, og for de som synes det blir mye å gå løs på kan lese det fine utvalget som er gjort i ettbindsutgaven "Dagbok 1924-1994 i utval".

Anonym sa...

"The Summer without men" av Siri Hustvedt. Jeg elsker henne!
Favoritten blant hennes bøker er nok "The enchantement of Lily Dahl" med sine mørke undertoner, men Siri har gitt meg mange gode leseropplevelser.

My Line

Gina sa...

Buzz Aldrin : Hvor ble det av deg i alt mylderet.

Synes det er en fantastisk god bok!

Jonas Lie sa...

Ringos hår!! :D
Fantastisk!

Jeg har ikke begynt å lese den enda, men kjøpte nettopp den nye boken til Helle Helle og er spent på den.

Anemari sa...

"Blue Nights" av Joan Didion. Vemodig og vakker.

Ine sa...

Jeg skal snart begynne på Habibi av Craig Thompson. Jeg har venta på den i flere år, så forventningene er skyhøye!

ane sa...

Eg har akkurat byrja på "The Phantom of the Opera"

Frøken Desibel sa...

Jeg leser Mr. Whichers mysterier. Ble litt tiltrukket av coveret der den lå i butikkvinduet. En ganske interessant bok så langt. Får et innblikk i detektivens opprinnelse, og samfunnet i London på den tiden.

Isolde sa...

Å lese skjønnlitteratur har dessverre blitt et de-siste-ti- minuttene-før-jeg-sovner- fenomen. Det har jeg virkelig tenkt å endre på. Både fordi jeg har så uendelig stor glede av å lese og fordi jeg lever av å skrive selv og er overbevist om at en som skal skrive godt (selv om det "bare" er sakprosa) også bør lese mye godt.

På nattbordet ligger for tiden "The Best of Everything" av Rona Jaffe. Boka er fra 1958 og handler om fire "working girls" i New York på begynnelsen av 50-tallet. Nå vet jeg ihvertfall hvor de som laget Mad Men fikk inspirasjonen fra, for dette er Mad Men i bokform. Fascinerende tidsbilde - kjolene, kåpene, coctailene...
Skulle gjerne ha tatt en liten tidsreie! Skjønt - å måtte bitche nedover og flørte oppover er kanskje ikke så veldig glamorøst når det kommer til stykket!?
Interessant bok, men ingen stor litteratur. Andre Mad Men-fan kan sikkert ha glede av den mens vi venter på sesong 5.

Hører forresten også på en lydbok av tyske Kerstin Gier - Auf der anderen Seite ist das Gras viel grüner. Veldig fornøyelig (type bryte ut i latter på bussen...) - Tysklands svar på Marian Keyes.

Leselisten er lang, stablene i bokhylla høye, tiden knapp og livet kort. Neste bok tror jeg blir den siste boka til amerikanske Anne Tyler (husker i farten ikke hva den heter).

God leselyst, alle sammen!

glamouringeniøren sa...

I det siste har jeg vært heldig om det har blitt lest ett kapittel i uka. Men det er IQ84 det går i, og jeg liker den godt! I dette tempoet er jeg vel ikke ferdig før til jul. Så må få se å gjort noe med det :)

Dahlia sa...

Ferdig med Torgny Lindgrens Norrlands Aquavit i går, jeg elsker bøkene hans, så muntre og så alvorlige samtidig. Også begynt på Sauermugg av Stig Sæterbakken, veldig trist at det aldri vil komme flere bøker fra ham nå. Og på vei til jobb leser jeg Jan Erik Volds Tolv meditasjoner. Usystematisk som jeg er har jeg lest denne dikttrilogien feil vei og slutter med den første. De to andre er Drømmemakeren sa og Store hvite bok å se. Fine bøker alle tre.

namnam sa...

Jeg leser "Det store huset" av Nicole Krauss. Liker den veldig godt så langt.

Maren sa...

Jeg har vært litt slapp på lesingen utenom det skolerelaterte, så holder fremdeles på med The enchantement of Lily Dahl. Jeg liker å bli ferdig med en før jeg hopper på neste, så nå må jeg fundere på hva som blir nestebok ut :)

Elisabeth sa...

Ps.jeg elsker deg. Fine gråteboka!

Fioljenta sa...

Jeg leser fremdeles Great Expectations (er det bare meg som synes den er litt tung..?), og håper å få litt fortgang i den snart. Forhåpentligvis blir jeg ferdig med den innen neste "Kva las du no"-runde ;)

koristen sa...

Jeg leste nettopp ferdig "Slakteren" av Øystein Wiik fordi Ingvar Ambjørnsen hadde skrevet en så god anmeldelse. Veldig imponert ble jeg ikke, og jeg anbefaler ikke å lese den mens en spiser, men han får poeng for Komodo-varan.

Ungdomsromanen "Sirkelen" derimot av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren er strålende og fortjener et stort publikum i alle aldre. Fantastisk kombinasjon av spenning, magi og glitrende skildringer av hovedpersonene og relasjonene dem imellom.

Hermia Says sa...

Mnem av Simon Stranger. Fantastisk bok! Vilka fina författare ni har!

Tolken sa...

"The best of me" av Nicholas Sparks. Ganske sukkersøtt om gammel kjærlighet som ikke ser ut til å ha rustet...! Ved siden av leser jeg John Irvings "Until I find you". Tror jeg har holdt på med den i et år snart!

Unknown sa...

Rebecca-koden, ken follett. Tyske spioner og egyptiske skjønnheter :-)

Karina sa...

Har akkurat lest ferdig Haikerens Guide til Galaksen av Douglas Adams, og leser nå Den fjerde rytter av Agatha Christie. Etterpå er det Balansekunst av Rohinton Mistry som atår for tur.

Ingerid sa...

Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg får tid til å lese, og for lite blir det. Men så viser det seg at jeg får lest likevel, og ikke bare fag. Etter anbefaling fra Glamourbibliotekaren leser jeg pt Alice Munro, Runaway, og Sigrid Combüchen, Spill, en damroman. Veldig bra, dem siste treffer meg nok ekstra godt, men vi får se fremover når jeg har lest mer. Innimellom blir det litt Samlade dikter av Tranströmer, eller egentlig mest et bestemt dikt der som jeg leser en gang iblant. En ny måte å lese på for meg, ihvertfall siden jeg tok russisk. På vent er det ved flere sammentreff ekstra mye - Kristian Lundberg: Yarden, om en klassereise frem og tilbake i Sverige, Paul Auster, The Red Notebook, og Norman Lewis, Naples 1944 - dagbok fra det okkuperte Napoli. Puh! Det blir neppe noe annet før til sommeren igjen.

Reggy sa...

Leser "En tid for alt" av K.O.Knausgård. Hører "Seierherrene" R.Jacobsen. Begge er litt dryge, men nå har jeg kommet halvveis så gir meg ikke;)

Spis, løp, les sa...

Jeg leser Alberte-trilogien og biografi om Margaret Thatcher, inspirert etter å ha sett Jernkvinnen på kino.

fru winther sa...

Jeg leser "Himmelrike og helvete" av Jón Kalman Stefánson .For tredje gang,tror jeg. Han har et utrolig vakkert språk.

Frk morell sa...

Nett lest ut "Smaken" av Muriel Barbery- Gourmanden trur eg den heiter i norsk oversetting. No blir det Håkan Nesser- "Maskarna på Carmine Street". Veit ikkje kva eg skal forvente, det skal visst vere ein psykologisk thirller, men skal iallefall prøve.

petit sa...

Nå for tiden går det i: Lisa Genova - Alltid Alice, en god bok om en kvinne som får alzheimers sykdom, en norsk forfatterinne som jeg fant igjen og gleder meg over det: Hanne Ørstadvik - Presten og så er jeg også innom islandske Gyrdir Eliasson - Mellom Trærne, det er en novellesamling som heldigvis var satt frem av en bibliotekar, flott med sånne tips :)

Britt Åse sa...

Jeg leser "Oppløsning" av C.J.Sansom. Bra skrevet. Minner en god del om "Rosens navn". Sistnevnte var nok bedre, men dette her er mer renhekla krim.

Elisabeth sa...

Jeg har akkurat begynt på The Corrections av Jonathan Franzen etter en litt for lang lesepause pga travle hverdager. Har et par til som jeg holder på med ved siden av, men både Picassobiografien og den jeg ikke husker navnet på engang, må nok vente en stund til.

Nå skal jeg lese hva andre har svart og notere meg ting til ønskelista - ikke alt for lenge til denne dama har bursdag, og da kan man jo utvide biblioteket sitt!

Anonym sa...

Helga Flatlands "Bli hvis du kan, reis hvis du må" - tankevekkende om norske gutter som verver seg til tjeneste i Afghanistan. Hilsen Glamourlektoren

Tina80 sa...

Akkurat begynt på Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede av Jan Wiese. Så håper den vil falle i smak=)

mokath sa...

Jeg leser One day av David Nicholls, og har nettopp lastet ned Before I go to sleep av S.J.Watson som lydbok.

Anbefaler begge.

Mrs Bergit sa...

"Min kamp 6" og "Selected stories" av Alice Munro. skal endeleg få lest Gaute Heivolls "Før jeg brenner ned" etterpå. Høyrer så mykje forskjellig om den, så spent på kva eg syns sjølv.

Populære innlegg