lørdag, februar 11, 2012

La Boheme på radio i kveld!

(Foto: Erik Berg, Den Norske Opera og Ballett)


Opptaket av forrige lørdags forestilling av La Boheme kan i kveld høres i P2. Mange fikk den med seg på kino, og noen gikk glipp av den pga teknisk trøbbel. Men nå får vi sjansen igjen!


Forrige lørdag hørte jeg på La Traviata fra Wien, med Natalie Dessay i rollen som Violetta. Jeg kan virkelig anbefale disse operakveldene, hver eneste lørdag, hvor vi får presentert flotte forestillinger med verdens beste solister. Å la tvn være avslått, tenne stearinlys og fylle stua med vakker musikk fra radioen er mildt sagt stemningsfullt!


Og i kveld tror jeg det blir enda bedre. Et utdrag fra duetten "O soave fanciulla" som ble sendt på Kulturnytt i går ettermiddag var nok til at mine øyne ble fylt av tårer (og jeg skal ta med en gigantisk pakke kleenex den 2. mars når jeg skal i operaen selv).  Marita Sølberg har virkelig en av de vakreste sopranstemmene jeg noensinne har hørt, kanskje den aller vakreste. Og jeg har hørt mange. 


NRK P2 kl. 19.03, her er nettradioen for dere som befinner dere i utlandet (eller ikke har radio)!

4 kommentarer:

fru winther sa...

Du var ikke den eneste som fikk tårer i øynene,nei! Det var et helt fantastisk øyeblikk.Her blir det nok stearinlys og hulking i kveld. Har vært så heldig å delta i oppsetninger med Maria Sølberg,og hver gang har hun sunget så vakkert at jeg har vært mo i knærne,litt kvalm, totalt rørt og hatt et fårete smil om munnen.

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, hun er magisk. Jeg har fulgt hele karrieren hennes, helt fra hun var tenåring, så det er morsomt at hun nå spiller en av de aller fineste operarollene! :)

fru winther sa...

....og der var man på grinern allerede ;) Herregud så vakkert!

Glamourbibliotekaren sa...

Aldri har jeg hørt Mimi vakrere! Tårene er på plass her også.

Populære innlegg