søndag, mars 11, 2012

Påskeadvent

Solfylte søndager i mars gir meg påskestemning. Jeg er glad i påska! Man burde jo egentlig ha en slags påskeadvent også, en nedtelling til påskeferien. Vips, så er den forbi. Derfor begynner jeg tidlig i år. Johannespasjonen er i gang her i stua (neste søndag skal jeg høre den i domkirka med bl.a. Andreas Scholl!), Matteuspasjonen kommer nok fram snart også, og de små påskeliljene har begynt å blomstre. Men jammen står de tett. Man burde kanskje skille løkene og sette dem i hver sin lille potte. Dette blir jo nesten litt klaustrofobisk. 
Fargerike tulipaner som nesten ser ut som godteri hører ialllefall hjemme i påskeadventen!12 kommentarer:

Ine sa...

Jeg er også veldig glad i påska! De siste årene har jeg stort sett vært på jobb alle dagene, men det blir fin påskestemning likevel. Påskeadvent synes jeg høres fint ut! Ha en god søndag i solskinnet!

Drama Queen sa...

Jeg tror påskeadvent heter fasten, som begynner med bollemandag.
Og hvilke vakre blomster. Kjøpe en haug med påskeliljer på torvet i går, og de er som en sol i stuen. Og så blir jeg lykkelig av mine aller første egne snøklokker i balkongkassen min.

Marta sa...

"Påskeadvent" høyres ut som eitt fint konsept! Her ligg tåka dessverre, men veldig lenge er det heldigvis ikkje til påske og vårsol.

Anonym sa...

Vi HAR jo allerede en "påskeadvent", det kalles Faste ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Faste er noe helt annet enn det jeg kaller påskeadvent :D

Stine Arkeologine sa...

Påskeadvent er en fin ide! :-) Det minnet meg om at jeg har lovt meg selv en ny Mattheuspasjon-innspilling til påska, og at det er på tide å bestille! Så jeg gikk inn på MDT, og der var det jo massevis av tilbud. Jeg lurte på om jeg kan spørre om litt hjelp. Jeg har funnet fram til flere innspillinger av de fire årstidene, men greier ikke å bestemme meg. Har du noen du vil anbefale? Du har fortalt at du er glad i Magdalena Kozena, så jeg lurte også på om du har hørt hennes Lettere Amorose og om den er fin?

(hvis dette kommer to ganger så er det fordi PC'en min er i tullehumør i dag)

Glamourbibliotekaren sa...

Klart jeg kan hjelpe! Når det gjelder Årstidene (regner med det er Vivaldi du tenker på), synes jeg Il Giardino Armonicos innspilling holder seg godt. Den er det motsatte av romantisk; de bruker originalinstrumenter og forsøker å være relativt autentisk (sånn som mange tror Vivaldi selv ønsket det, men dette diskuteres alltid).

Den Kozena-platen du nevner er flott. Jeg synes hun gjør renessanse/tidligbarokk fint. Tror nok jeg kommer til å kjøpe denne en gang. Aller best liker jeg Bach-innspillingene hennes, som "Bach arias" og "Lamento". Med det samme du jakter på Matteus, kan jeg jo anbefale McCreesh-innspillingen som jeg skrev om i musikkbloggen (link fra dette innlegget), der Kozena er en av solistene. Vær dog forberedt på at korpartiene er annerledes enn man er vant til. Men fint! Deborah York og Mark Padmore er også med; suverene sangere.

Forøvrig går jeg og venter på denne plata for tiden; påskeoratoriet med Carolyn Sampson og Iestyn Davies. Vidunderlig musikk, flotte solister. Og aktuell nå i påskeadvent! God shopping! :)

Stine Arkeologine sa...

Tusen takk! :-D Nå har jeg brukt halve dagen der inne, så det var fint med hjelp til å skjære igjennom.. McCreesh høres spennende ut, og siden jeg har den über-romantiske Joshua Bell-versjonen av Årstidene fra før (kjempefin den også) høres det ut som innspillingen du anbefaler passer fint å supplere med. Den siste platen - påskeoratoriet - havnet også i kurven, den så uimotståelig ut!

Det er så koselig å bestille musikk, glede seg til den kommer og finne små pakkeoverraskelser i postkassa på helt vanlige hverdager. <3

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, MDT er en super butikk! Jeg handler ofte der, særlig nå når det snart ikke er et eneste sted å kjøpe klassisk musikk her i Oslo lenger. Kult at du slo til! Jeg sitter imidlertid og lytter til utdrag fra platen Kjell Hillveg skrev om i Dagsavisen her forleden - Mozart-divertimenti i en gammel monoinnspilling fra Vienna Octet. Kanskje den dumper ned i postkassa en dag..

Alt godt sa...

Å, så nydelege påskeliljer! Husk på at dei kan plantast ut i hagen til hausten. :-) Eg samlar slike løkar frå alle pottene eg kjøper om våren i ei luftig korg i kjellaren, dei er ikkje så glade i fukt.

Til hausten, uti september ein gong, kan dei gravast ned i hagen, eller i ein park nær der du bur, såkalla gerilja-haging. Neste år står dei så fine, kanskje eitt par månader seinare, men desto meir velkomne.

Glamourbibliotekaren sa...

Geriljahaging høres ut som en perfekt høstaktivitet!

koristen sa...

Åh, nå fikk jeg lyst til å løpe hjem og lage påskeadvent der - men må nok jobbe litt først. Da skal jeg spille Radio Glamourbibliotekaren vol 17 til :-)

Populære innlegg