lørdag, mai 19, 2012

Hagevandring

En liten hagevandring kan vi jo ta oss tid til på en lørdags ettermiddag i mai! Det skjer endringer her nesten hver dag nå. Spennende!

Løytnantshjertene har kommet langt! I år får de selskap av den hvite varianten også - den skal jeg plante om få minutter.

Spireaen er også fin. Jeg plukker inn i små vaser og setter på nattbordet. 


Pinseliljene holder seg nok til pinse!


Tulipanene ser ut som syrlige drops (noen som husker den dropsblandingen man kjøpte i poser?)


Disse vokser langs kanten til magnoliabedet. 


Hurdalsrosa vi planta på søndag blomstrer allerede. Nydelig! 

Min flinke mann har snekret og støpt en trapp i det bratteste berget i hagen. På den ene siden har vi plantet et epletre. 


Fjellflora! 

Snart kommer det blomster på det japanske kirsebærtreet vi plantet for et par uker siden! Blomstrende trær er noe av det fineste jeg vet, som dere sikkert har skjønt. Da skal jeg sitte på benken dere skimter i bakgrunnen, som min snekrende mann satte opp på en-to-tre her om dagen. 


Epleblomstene er i gang!


Og tuer av forglemmegei spretter opp overalt. Hjertelig velkommen! De er så nydelige. 

9 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Så fine bilder, og utrolig vakker Hurdalsrose - ser ut som den trives godt! Her sludder det, men det er fint å være inne og se på hager på nettet, og så er jeg er så hoppende glad for å ha fått kjøpt billetter til operaen i dag - hurra! :-)

Synne sa...

Så mye fint som spirer og gror hos dere! Jeg har kunnet glede meg over blant annet blomstrende rabarbra og knallrosa kirsebærtrær på postrunden i dag! Resten kan jeg ikke navnet på, men omtrent hele Pilestredet Park står i flor. Herlig!

HildeSofie sa...

Nydelig! Og så heldig du er med hage som har kommet så langt - her i Innlandet har vi fortsatt en stund igjen :)

Glamourbibliotekaren sa...

Stine Arkeologine: Oi, sludd, håper ikke det kommer hitover - jeg har plantet ut masse småtterier jeg har sådd inne i dag... Grattis med operabilletter!

Synne: Ja det er herlig nå!

HildeSofie: Takk! Ja, jeg er heldig, det er kommet langt her! Gleder meg aller mest til peonknoppene springer ut om noen uker.

Kjersti sa...

Så nydelig! Og så deilig at det har kommet så langt. Hos meg har løytnanshjertene bare kommet noen cm opp av jorda foreløpig. God søndag!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk det samme! :)

koristen sa...

Åååh, så mye vakkert! Bildene dine gjør godt i sjelen :-)

Snåta sa...

Hei! Så nydelig en hage du har! Vi skal i gang med å planere hagen nå etter drenering og vi har blanke ark. Har du noen gode tips til en nybegynner? Vi må ha en lettstelt hage som blomster fra mai-september, gjerne en blanding av prydbukser, stauder og løkblomster.

PS! Hva heter de rosa staudene på disse bildene?

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for det! De rosa på det øverste bildene er løytnantshjerter (kjempeenkle å ha med å gjøre!), de rosalilla lenger ned husker jeg ikke navnet på. Spireabusker er fine og uproblematiske. Skjærsmin er nydelig, men det kan ta noen år før de blomstrer, og de får ofte svarte lus. Du må plante noen trær! Et epletre og en syrin for eksempel. Georginer/dahlia er flotte, bare husk å grave opp rota og ta den inn i en kjeller e.l. før frosten kommer. Sett ned en drøss med tulipan- og påske/pinseliljeløk til høsten, så blir du glad til våren når de kommer. Krokus også, og snøklokker! Flere stauder: Akeleier! Kjempesøte og gammeldagse, og de frøsår seg selv. Og ymse primula, de er så koselige om våren. Kjøp et par hagemagasiner og bli inspirert! "Norsk hagetidend" er jo en klassiker, og "Hagen for alle" er også ok. Lykke til!

Populære innlegg