mandag, juni 11, 2012

Kva las du no?



Hva leser dere for tiden?
Jeg har lest mest hageblader og -bøker i vår, men holder i allefall på med Sigurd Hoels "Møte ved milepelen". Vi har funnet fram hengekøya nå, så jeg satser på mange hyggelige lesestunder i sommer!



34 kommentarer:

Sulvis sa...

Hei!

I går leste jeg Hamsuns Sværmere, i dag leser jeg Predikanten av Läckberg. For øvrig lytter jeg til Orkideens hemmelighet av Lucinda Riley når jeg gjør hagearbeid, reiser alene eller trener. Har ellers en bokhylle med mange bøker som venter, så jeg gleder meg til en lang leseferie!

God bok!

Glamourbokhandleren sa...

Jeg leser The Hare With Amber Eyes! Fin!

Anonym sa...

Jeg leser I en og samme person av John Irving, liker den. Skal straks begynne på Utespillets kunst av Chad Harbach, som i følge anmeldelsen i Dagsavisen er bedre enn Irving. Så da er det vel bare å glede seg!

Charlotte sa...

Jeg leser 1Q84 Bok 3 av Haruki Murakami. Jeg hadde veldig høye forventninger til desse bøkene, og må si jeg er noe skuffet. Bøkene er rett og slett for spesielle for meg, jeg blir ikke revet med inn i Murakamis univers på smame måte som jeg vanligvis blir. Bok 3 er dessuten noe langdryg og foreløbig forutsigbar for min smak.

Kathleen sa...

Jeg har nettopp blitt ferdig med Josefine Klougarts 'Stigninger og fald', i løpet av en dag. Det er fordi, ja, nettopp jeg har sommerferie!

Elisabeth sa...

Jeg har nettopp lest ferdig 'Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant' av Jonas Jonasson - mest fordi jeg fikk den da jeg var på reise og ville ha noe lettlest. Underholdende bok, men veldig lik (inspirert av?) Arto Paasilinna sine bøker og sånn sett nesten forutsigbar i sine elleville sidesprang.

Nå skal jeg forsøke å fullføre 'Herre' av Niels Fredrik Dahl, som har ligget litt på vent. Deretter ... vel, jeg har en bunke i hylla, så noe blir det nok i løpet av sommeren!

barnebibliotekaren sa...

Jeg leste ferdig Mikael Niemis nye ungdomsroman "Bomb dem!" i går. Det ble en sterk leseopplevelse. Boken spinner en historie rundt hva som kan ligge bak såkalte skolemassakrer. Hvor tilfeldig disse vonde følelsene kan oppstå hos ungdom, og hvor galt det kan gå når de ikke har noe støtteapparat som fungerer. Bør leses av voksne også!
I lesebunken fremover ligger en del krim, noe som passer meg bra. Jeg begynner nemlig på ferien min neste uke :-) I tillegg gleder jeg meg til John Irvings I en og samme person,- satser på at jeg får den i hende før ferien.

koristen sa...

"Someplace to be Flying", en av de fine Newford-romanene til Charles de Lint, kongen av urban fantasy :-)

LaCatte sa...

Jag läser Mons kallentofts Höstoffer. Bra, men inte så bra som jag förväntat mig. Nästa bok blir nog Jo Nesbö, Rödhake.

LaCatte sa...

Jag läser Mons kallentofts Höstoffer. Bra, men inte så bra som jag förväntat mig. Nästa bok blir nog Jo Nesbö, Rödhake.

Stine Arkeologine sa...

Jeg har akkurat lest "Half broke horses" av Jeannette Walls ("Ville hester" på norsk). Det er livshistorien til forfatterens bestemor, som var en skikkelig eventyrer. En fantastisk historie fortalt av en glitrende historieforteller!

Den er Walls andre bok og hører sammen med "The glass castle" ("Krystallslottet") som hun skrev først om sin egen barndom. Den leser jeg nå, og jeg vil egentlig anbefale denne "omvendte" rekkefølgen om en vil lese begge. Den positive livsholdningen og stemningen fra Half broke horses gjør det lettere å takle den brutalt realistiske skildringen av en tøff oppvekst. Som samtidig inneholder mye humor! Jeg gråter og ler om hverandre. Dette er virkelig fine bøker.

glamouringeniøren sa...

Med lyse og varme kvelder blir det mye lesing på balkongen. Er nå langt inne i siste boka i IQ84 av Murakami (har den engelske versjonene med alle tre i en hardback). Å runde 750 sider etter så lang tid føltes veldig deilig!

Har samtidig startet på Paul Auster "New York Stories", min første av han. Lover bra.

Ingerid sa...

Nå ligger det mange bra bøker på vent. Men den jeg holder på med, og nærmest forsvinner helt inn i når jeg har tid, er Ljudmila Ulitskajas "Zeljonyj sjatjor" - Det grønne teltet. Ulitskaja er og blir en stor forfatter. Denne tror jeg ikke er oversatt til engelsk ennå, men om noen har muligheten til å lese noe av henne i oversettelse, slå til! Denne siste boken handler om oppvekst i Moskva på 1950-tallet, en gjeng gutter og deres forhold til den inspirerende læreren. Det er sånne bøker Ulitskaja skriver, og som med alle de store forfatterne er det samme tema, på ny måte, som man leser det for første gang. Ellers gleder jeg meg spesielt til å lese Virginia Woolfs essays om litteratur - The Common Reader - i sommer. Og så må jeg ta fatt på Erika Fatlands Englebyen, om Beslan etter terroren. Gruer meg til innholdet, ser frem til velskrevet og relevant lesning. Den har ligget på vent siden jul, for det er ikke egentlig lesning for småbarnsforeldre.

Dahlia sa...

Just Kids, velskrevet selvbiografi av Patti Smith. Blir helt fascinert av denne kvinnen som i ungdommen reiste alene til NY uten et øre og startet karrieren med å bo på gata. Så sterk vilje, så selvbevisst!

Og så har jeg akkurat begynt på Mesteren og Margarita av Bulgakov (for andre gang, denne gangen skal jeg komme gjennom den)

Anonym sa...

Helle Helle sin bok Ned til hundene. Nydelig.

ingrid

Anonym sa...

"Blå kvelder" av Joan Didion. Hun skriver så vakkert om tap og sorg. Men her er mye annet også - jeg lengter etter lyset i California når jeg leser de fine beskrivelsene av huset der den lille familien først bodde.

Trude sa...

Jeg leser "Charlotte Isabel Hansen" av Tore Renberg - morsom, rar og litt vemodig.

HildeSofie sa...

Jeg har omsider lest ut Anarchy Evolution, en veldig fin selvbiografisk bok fra vokalisten i Bad Religion: Greg Graffin, som i tillegg til å være punkrocker er doktor i zoologi, og som underviser i evolusjonsteori ved bl.a UCLA.

Neste på lista er enten Frode Gryttens Saganatt, Sofi Oksanens Stalins kyr eller John Irvings I en og samme person :)

Glamourlektoren sa...

"Vinterreisen" av George Perec - svært interessant og "tankestrekkende" om kunst og kunstens kopi og ...

Marta sa...

Akkurat no har eg plukka fram noko gamalt og trygt; At Bertrams Hotel av Agatha Christie.

Anonym sa...

Må korrigere meg selv litt. Boken av George Perec som jeg leser, består av to fortellinger - "Vinterreisen" og "En privatsamling" - slank bok, perfekt veskepocket. Ble av en eller annen grunn veldig oppslukt av denne boken - satt alene på lunsjrestaurant og leste forrige helg, og kelneren måtte riste i meg for å spørre om jeg ville ha kaffe! Tema kunst og kunstens kopi (og kanskje enda flere kopier igjen) finner man i fortellingen "En privatsamling" - blir som da jeg var liten og så et maleri av en gutt som holdt opp et bilde av seg selv i nøyaktig samme positur. Jeg ble helt svimmel av å tenke på alle de kopiene.. Jeg har igjen noen sider som jeg må finne fred og ro til å lese - ikke lett for en lektor i disse tider. Men gleder meg til bøker på vent til en lang sommerferie! Glamourlektoren

Flagre sa...

Akkurat ferdig med Øyvind Ellenes "Fire hundre franske fornærmelser! Anbefales på det varmeste. Språket er så fint, og stemningen så spesiell. Ja, i morgen skal jeg hente "Stuepiken" som endelig er kommet til biblioteket der jeg bor. Tenk, alle eksemplarene var utlånt sist jeg var innom. Blir litt glad når en -for meg- nyoppdaget forfatter ikke står å støver ned, men leses av flere. Ellenes fortjener det!

Tina80 sa...

For tiden Major Pettigrew's Last Stand av Helen Simonson.

Line sa...

Jeg har desverre hatt det for travelt til å få lest noe annet enn Pondusblad og aviser en stund, selv om jeg har en påbegynt Paasilinna-bok liggende på soverommet. I går tok jeg med Kurt Kurer(av Erlend Loe)med fra jobb. Så langt virker den som en slags parafrase over Tsarens kurer. Jeg skal lese litt til likevel. Men ingenting er som originalen der. Forøvrig hører jeg 1.s t ladies detective agency " Saturday big tent wedding" når jeg ikke har tid å lese, men har tid å høre. Lydbøker er en bra ting i travle tider:-) Gleder meg til sommerferien med potensielt mye lesetid. God bok!

Anaruh sa...

T. Singer av Dag sSOlstad på lydbok mens jeg pusser opp kjellerstuen og Kron og Mynt av Kjartan Fløgstad når jeg bare slapper av. To fantastiske, norske forfatteres som gir meg feriefølelse, selv om ferien er noen uker unna ennå.

namnam sa...

Akkurat nå leser jeg The Savage Detectives av Roberto Bolaño. Er ikke så veldig revet med så langt, men håper jo at den tar seg opp. På vent står To Kill a Mockingbird av Harper Lee og et nytt forsøk på Eichman i Jerusalem av Hannah Arendt. Riktig lystig sommerlektyre, tenker jeg ;)

Anonym sa...

Hei.

Leser Peter Nadas, Parallelle historier, første bind. Ganske spesiell forfatter, men en særegen måte å skrive på. Skal lese erindringens bok når jeg er ferdig. :-)

Elisabeth

Anonym sa...

På min Kindle har jeg boka om Steve Jobs. Utrolig spennende. Skjønner plutselig hvorfor vi ikke har lyst til å kaste apple-emballasjen. .mette

Bibliotekarspira sa...

Eg les mi fyrste bok av Ragnar Hovland, Sveve over vatna. Spesiell stil, leikent språk - gler meg til å lese meir.
Neste prosjekt vert antan Castle Rock noveller av Alice Munro, Roma av Simen Ekren eller rett og slett Tintin..Har altfor mange bøker liggjande på nattbordet..

Anonym sa...

Jeg leser Lilly Dahls fortryllelse av Siri Hustvedt og Englemakersken av Camilla Läckberg. Liker begge godt! :)

Hermia sa...

Himmel under Berlin av Jaroslav Rudis. En del musik i den faktiskt.

Eli sa...

Jeg leser Rabandranath Tagores: Gitanjali fra 1913
Tro om det var den han fikk Nobelprisen for...
Min datter har skaffet den gjennom et antikvariat. Den boka brukte min oldemor å lese i søvnløse netter. Mangt å tenke over her!

frumorell sa...

Eg les andre del av Hungerspelen - "Fatta eld". Tenkte eg skulle sjekke kva ungdomen les;) og eg blir rive med sjølv om det kanskje ikkje er fantastisk.

Anonym sa...

Yrsa Sigurdardottirs Jeg vet hvem du er. Veldig spennende bok fra Island, dog avslutningen kunne vært bedre..

Populære innlegg