torsdag, juni 21, 2012

Sommermusikk, del 1

 
Har dere spesielle plater dere hører mer på om sommeren enn resten av året? Jeg har mange slike. Jeg åpner hver vår med brask og bram og Marvin Gayes "What's going on" og Saint Etiennes "Good humor". Om sommeren befinner jeg meg gjerne i California omkring 1980. Al Jarreau er en sommerartist for meg, sikkert fordi vi hørte mye på han i bilen da vi var på sommerferie i min barndom.

Denne for eksempel, fra 1984. (Skulle bare ønske produsent Jay Graydon kunne være litt mer glad i å bruke ekte instrumenter istedet for å programmere alt)


Mer om sommermusikk kommer senere. Samt en spilleliste, såklart. Minst en.

6 kommentarer:

engelsk översättare sa...

Al Jarreau, finns det en mer romantisk sångare?
Älskar hans musik!

Stine Arkeologine sa...

Det jeg assosierer aller mest med sommer er viser av Evert Taube, Arvid Hanssen og Cornelis Vreeswijk. Dansen på Sunnanø, Kom sommarvind og så videre. Og Calle Jularbos "Drømmen om Elin".. hi hi! Pappa brukte å ta fram gitar eller trekkspill og synge om sommerkveldene, og det var så koselig. St.Hansbål, trekkspill og ut i nattkjolen for å plukke 7 sorter blomster til å legge under hodeputa er mine aller beste sommerminner!

koristen sa...

De Lillos av en eller annen grunn :-) Lars Lillo Stenberg har "min" sommerstemme. Også MÅ jeg finne og legge ut på fb "Mitt Sommarlov" med Anita Hegerland siste dag før ferien. Det skjer imorgen :-)))

salome sa...

De Lillos (Neste sommer er et must! og Siste sommerdag er veldig vemodig), Saint Etienne, Belle & Sebastian. Og Lillebjørn Nilsen, glemmer aldri da jeg satt mismodig på stambaren på Thassos like før avreise, og kelneren spilte Sommer i Oslo! (dette var ikke et veldig turistifisert sted)

Anonym sa...

Helt enig med good humor!

EWAF - After the love is gone og That's the way of the world = sommerkveld

Bo Kaspers - Amerika
Store deler av Steely Dans diskografi er også sommer for meg!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Jeg er 100% med på EW&F og Steely Dan :)

Populære innlegg