tirsdag, juni 05, 2012

Te: Munkete

Munkete har jeg alltid vært glad i. Tidligere lå det en tebutikk på Oslo City, og de hadde en veldig bra variant. Man kan sikkert få tak i den samme på en av byens nåværende tebutikker, men jeg kjøpte en pakke i tehuset i Haga (Göteborg) i fjor og den er helt ypperlig (og akkurat tom). Det er en svart tilnærmet Earl Grey med innslag av noe vaniljeaktig tror jeg, og urter. Anbefales herved!


Koppen har jeg fått av mamma, den er kjøpt i bruktbutikk og er helt nydelig med blomster både utenpå og inni.  10 kommentarer:

Hermia sa...

Mm Kränku har goda teer, Kalkstensdrömmar är en favorit. Har Glamourbibliotekaren varit på Gotland? Jag var senast där i maj förra året, lite off-season, Visby var lugnt och behagligt då utan myllret av turister. Vi åkte runt, till Fårö bl a. Under en morgonpromenad hörde vi en körövning i en av alla de ruiner som finns i staden, tror efter en kyrka. Nydeligt (tror jag ni säger)! :)

Synne sa...

Veldig pen kopp, og koselig tepose! Rart hvordan de beste teene alltid blir borte først, haha.

Marie sa...

å, mimrestund! Munkete var min første favoritt som femtenåring, og den fulgte trofast med opp gjennom studietiden. Men nå det er lenge siden jeg har hatt den. Nå ble jeg inspirert til å kjøpe den på ny! Jeg hørte en forklaring på hvorfor det heter munkete engang, og det var visst fordi blandingen kom fra et kloster, og var basert på urtene i hagen der.

Stine Arkeologine sa...

Nydelig kopp! Det er som om te og kaffe smaker enda bedre i fine, små kopper med asjett. (Selv om man da må drikke minst tre..).

Seema sa...

Te og fine kopper sprer glede - både ved å drikkes (av) og se bilder av. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Hermia: Nei, har ikke vært der, men lengter! :)

Synne: Ja, det er veldig rart!

Marie: Det står noe sånt på pakken min også, så det stemmer sikkert.

Stine Arkeologine: Helt sant! Man får bare bøtte innpå.

Seema: Helt enig!

Anonym sa...

Teblandingene fra Kränku er fantastiske! De har ogsaa en herlig "ekologisk, rättvisomerkad morotste", og mye annet godt. Anbefaler en tur til Visby paa det sterkeste - og slenger meg paa baade Kalkstensdrömmar- og arkeolog-trenden her i kommentarfeltet!

Natalia sa...

Hei. Den munketeen jeg kjøpte for noen år siden bestod av 50/50 svart og grønn te pluss jasminblomster. Supergod! Butikken sluttet å føre den. Noen tips i Bærum/Oslo?
Mvh
Nue

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Visby og Gotland har stått på ønskereiselista leeenge, skulle ønske man hadde flere enn fem ferieuker :) Hvis man først skal dit, bør man være der en stund tror jeg.

Natalia: Prøv tehuset i Grensen og det i Bogstadveien!

Julia sa...

Tilbringer dagen med å lese meg gjennom glamourarkivet, og fant igjen denne tråden som jeg kommenterte anonymt på (hun anonyme nederst), noe jeg jo har endret litt på siden. Jeg har faktisk bodd og studert et år i Visby, noe som lett kan beskrives som det mest pittoreske året hittil (vinteren var kjip, men likevel pittoresk). Det er så vakkert! Bak ethvert hjørne skuler det seg et postkortmotiv. Jeg anbefaler for det sterkeste å ta turen over, man trenger ikke stort mer enn en uke for å få en liten smak av gotländsk livskvalitet. Man rekker fint å spise seg mett på kortreist lokal vegetarmat og se et større antall middelalderkirker og mesteparten av ön på kort tid. Anbefaler at man drar tidlig i juni - innenfor sesongen, men likevel før turiststormen. Kan sikkert lage en liten guide hvis det skulle være av interesse :-)

Populære innlegg