fredag, juli 27, 2012

Glamorøs fredag


God morgen! 
Pukkas kamille-vanilje-te i Library Hotel-kopp, Eric Tagg-LPen "Dreamwalkin'" snurrer, jeg dufter av Laura Merciers "Ambre Passion", himmelen er i ferd med å bli blå etter morgendisen, og mine planer for dagen er omtrent slik: 
*Lese Morgenbladet og Dagsavisen på framsiden av huset (morgensol)
*Spise frokost
*Lese bøker på verandaen eller i hagen (sol hele dagen bortsett fra om morgenen)
*Lese bøker i hengekøya (delvis skygge)
*Gruble på om jeg skal lakkere neglene i Essies "Cute as a button" (korallrosa) eller en metallisk sjøgrønn sak fra H&M
*Gå på butikken bare for å kjøpe is
*Lage noe veldig veldig lett og lite tidkrevende til middag
*Sitte i hagen utover kvelden til lysene tennes i treet og jeg nesten sovner. 

Sistnevnte er en perfekt aktivitet (passivitet?) nå på sensommeren. Kveldene er mørkere nå, men ikke nødvendigvis kaldere, så det er så fint å være ute, tenne lys, drikke te, prate. Sette på en fin LP inne i stua og la musikken strømme ut. Myse ut i skumringen, ta det hele inn. 

I morgen hører jeg det blir dårligere vær, så alt av husarbeid utsettes herved til da. En ting jeg har lært de siste årene, er at man må utnytte til fulle de godværsdagene som finnes. Ligge på magen i gresset og lese Donald når man kan. 

Ha en fin dag alle sammen, og kom med fredagsrapportene deres samme hva dere driver med!

Her kan dere også høre Eric Tagg, forresten: 

20 kommentarer:

sommerfriskusen sa...

Det høres fantastisk ut med så mye kos og lite må-ting på lista - slike innlegg får meg til å drømme om hage (det er ikke alltid like fristende med tanke på stell)!

Her er det befriende uglamorøst - en fin kontrast til å være glamorøs og pynte seg senere! Slitt olabukse, ikke noe sminke og hår som er oppsatt, etter at det endelig har blitt langt nok til det kjennetegner starten morgenstellet... Grønn te gir velvære akkurat nå, og plan om å besøke svigerforeldre på fjellet i helga vet jeg vil gi velvære senere. Men ikke litt velvære uten at det skal jobbes litt - vi skal hjelpe til å sjaue i hage og hus. Det blir fint. Så venter kanskje litt OL på tv...

God helg alle sammen! Med - eller uten glamour!

Ina sa...

Har tyvlånt min kjæres Pour un Homme de Caron, og dufter av deilig lavendel. Minner meg om solfylte dager i Sør-Frankrike i juni. Ooh la la!

I helgen er det gjenforeningsfest med musikklinjeklassen fra videregående. Så nå snikdigitaliserer jeg en VHS på jobben. Den inneholder "flotte" opptredner fra våre tre år på vgs.
("Slipp mine fløyter fri" med tilhørende kleine bevegelser, Dido og Aeneas i lakenbekledning og nesten- groovy afrorytmer med så stive hofter som bare 16årige korpsgutter kan ha.)

Håper det blir godt mottatt, og at ingen kollegaer oppdager dette pikante arkivmaterialet.

God helg til alle glamorøse!

Alt godt sa...

God føremiddag! Vi er i Patras, Hellas' tredje største by, og bur på det beste hotellet i byen for nesten ingen pengar. Å vere hotellturist i Hellas i juni/juli kan eg verkeleg anbefale! I august kjem dei av grekarane som framleis har pengar på ferie, så då vert det dyrare, faktisk.

Dagens glamour består av gjensyn med ein kjær venn, Beautiful Sheer, som eg ga bort til ein slektning som gjerne ville gifte seg i den, og som eg har sakna sidan. No fann eg den for ein billig penge, og har kjøpt den til meg sjølv i gåve.

Kjæresten har funne billig leigebil til oss, så dagen går med til å sjå områda rundt patras. Eg ynskjer alle, og vertinna især, ei fin helg, og sender ein varmande klem til Elisabeth i nord, som kanskje frys i dag?

fru winther sa...

Ah, fantastisk! Du vet å nyte! Jeg jobber til 14 i dag, etterpå skal jeg kjøpe inn noe peppermyntete, litt reker, legge vin på kjøl, og åpne pakke fra Parfumerie! For en dag! At sola skinner,jeg har treskosandaler på og vi får supert sommerbesøk i morgen gjør ikke ting verre!Dette blir herlig! God helg til alle!

koristen sa...

To og en halv time jobb, så er det ferie! Antrekket er lyseblå piratjeans med snøring på leggene, sandaler og en gammel, men søt og flagrende blåblomstret topp. Smykker fra Snö, Philosykos bak ørene.

Ca kvart over to sitter jeg på bussen til Gjøvik, der skal det nytes god mat, hyggelig selskap og Sommerslagere med Trond Nagell-Dahl og co. Pangstart på ferien, jeg gleder meg! God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse :-)

Anonym sa...

Den lille sorte.Sorte ballerina. oppsatt hår. Bortsett fra hårfarge, høyde og vekt er jeg i dag prikk lik Audrey Hepburn!Ha en strålende helg! .mette

Glamourlegen sa...

Sommerforkjølet, hjemme fra jobb et par dager. Slitsomt, men har da klart å dusje og å skifte febersvett sengetøy; da er det ikke såå dårlig stelt. Og deilig å være akkurat så syk at man definitivt ikke kan være på jobb, men kan sove og lese og sove litt mer i eget tempo.

Skal i bryllup i morgen et par timer fra hovedstaden, så etter innsjekking i kveld får de andre bli-kjent-mingle uten meg. Tenker bok i sengen og tidlig kveld, brudeparet er fine folk så i morgen skal det feires etter beste evne!

Viktigste glamoureffekter i dag: tights, vann, vann, vann, halspastiller, bokser og pakker med kleenex, bok, seng og kanskje en dusj.

God siste juli-helg alle sammen!

barnebibliotekaren sa...

Er tilbake på jobb denne uken, og har derfor måttet nøye meg med små lengselsfulle blikk ut av vinduene. Men jeg har planer om å "stikke av" litt før fra jobb :-)

Antrekket er kort jeanskjole og tights, blomster i ørene,- ingen parfyme pga skrankevakthensyn.
I kveld er jeg og kjærsten invitert til venner på mat, quiz, lek og moro. Da skal jeg innvie sommerens duftinvestering,- Burberry London Woman.

Resten av helgen har vi minst mulig planer. Heldigvis.

God helg, med allslags vær, til alle der ute!

Glamourlektoren sa...

Frisør i morges, hagearbeid så svetten siler, te i skyggen under et epletre og brødskive med bringebær fra hekken toppet med sukkerdryss mens jeg betraktet mine nyrensede rabatter - sommerfølelse! Nå bærer det til fjells for noen dager - været tar vi som det kommer. God helg til alle glamorøse sommernytere!

Malin a sa...

Jeg E.L.S.K.E.R alle bildene av Audrey som du poster hver fredag. Fantastisk at du klarer å lete frem det ene bildet etter det andre :):) GOD fredag til deg. Her mangler fredagsglamen og fredagsfølelsen. Håper den kommer litt når jeg skal ut for å spise sushimiddag med noen gode venninner i kveld.

Anonym sa...

Dagens glamour er å lese posten "glamorøs fredag", samtidig med en liten pust i bakken. Resten av dagen har gått til, og går til husoppussing. God helg ønskes fra Stine

Synne sa...

For en flott fredagsplan! Selv er jeg på svipptur sammen med familien, for å spille golf og spise god mat. Jeg har funnet frem en sommerlig topp med en diiiger kattepus på, kjøpt i Kina, som får glade blikk og smil på gaten. Jeg smiler tilbake med plommerød leppestift på. Måtte ut i et hasteærend i morges, og endte opp med vindtørket hår som lever sitt eget liv - en morsom og velkommen bieffekt av å gjøre en god gjerning med dårlig tid! Riktig god helg til alle!

Maren sa...

Min fredag var jobb med kjole på, og ettermiddagen og kvelden skal brukes til å lese og se An american in Paris. Og drikke flere kopper te mens tegnet trommer på ruta. God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! I Bodø har dagen vært fylt av fryd og glæde siden det for en gangs skyld ikke var regn og vind i dag, bare sol og mild vind. Hurra! Jeg har rosa tånegler (Water melon fra Essie) og er i ferd med å få grønne fingernegler, og jeg dufter av India Hicks Island Living fra Crabtree&Evelyn. Iført tights, singlet og halvgjennomsiktig strikkegenser har jeg nyss spist middag, og nå skal jeg ta meg ei økt med admin-jobbing for Parkenfestivalen før jeg etterhvert nyter et glass med noe godt. Enn så lenge nyter jeg te (Söderte fra Stockholm) i min mummikopp, som jeg oppdaga er helt lik glambib'en sin. Jeg fikk den i blodbanken etter endt dyst for en måneds tid siden.

God glamorøs fredag til hele gjenget, og ekstra varm klem til Alt Godt, som nyter greske forhold noen dager til :)

Anonym sa...

Det høres helt nydelig ut! Selv er jeg sengeliggende med svangerskapskvalme..

S sa...

Siste fredag i ferien har vært nokså glamorøs, med sol og oppholdsvær hele dagen. Første dag uten nedbør på over ei uke. Har nytt sola med Morgenbladet, men også foretatt mer rydding, sortering og kasting. Nå er flere områder i huset rensket, og akkurat det gir meg en god følelse. Har ellers fått vaksinert vår lille firbeinte i dag, så kan krysse av nok en ting på lista.

Det kjipe med dagen har vært at jeg har fått en uventet baksmell på skatten, og den svir skikkelig. Men fordi penger ikke er alt, har jeg bestemt meg for å ta dette som en utfordring og fremover finne lure måter å spare penger på. Så kanskje glamoubibliotekaren kan lage et innlegg med lure tips for hvordan være glamorøs og økonomisk på samme tid?

Ønsker alle ei glamorøs helg før august setter inn.

Anaruh sa...

Litt sen rapporat fra meg, men slik har min dag sett ut:

* rundstykker til frokost
* sykkeltur biblioteket med gulljenta i sykkelsetet
* skravlet med naboene i timesvis
* slumret på et teppe under epletreet, med lydbok på øret
* bestilt billetter til Nøtteknekkerballetten
* jordbær, blåbær og cottage cheese til kveldsmat.

En deilig, deilig dag!

Kaisa sa...

I dag har min kjære, junior og jeg besøkt min farmor i Tønsberg. Super dag, vi kunne være masse i hagen, og i hagen til to naboer.

Hermia Says sa...

Här kommer en sen fredagshälsning (eller tidig lördagshälsning) från Berlin där jag tillbringat de senaste dagarna! Imorgon packar jag väskan och åker hem men innan dess ska en skön natt och frukost avnjutas på Circus Hotel (Tack för tips!!). Att resa, se nya platser, lockas att tänka nya tankar och se saker ur andra vinklar - det är glamour som räcker långt!

Glamourbibliotekaren sa...

Sommerfriskus: Velvære = min definisjon av glamour, så da er det ingenting som heter "befriende uglamorøst", haha!

Ina: Plant livets tre!! God fornøyelse!

Alt Godt: Hellas høres deilig ut!

Fru Winther: Oo, pakke fra Parfumerie, heldiggris!

Koristen: God ferie! :)

Mette: Høres bra ut!

Glamourlegen: God bedring og god fornøyelse!

Barnebibliotekaren: God helg til deg også!

Glamourlektoren: Perfekt sommerfølelse der.

Malin: Fotogen var hun jammen!

Stine: Ah, spennende. Lykke til med hus!

Synne: Kattepus-topp høres ut som en bra fredagseffekt!

Maren: Ååå, fin film :)

Elisabeth: Så fint med finvær! Og söderte...

Anonym: Uffda, det hørtes litt ubehagelig ut. Men det kommer heldigvis noe godt ut av det :)

S: Baksmell ja, jeg vet hvordan det kjennes. Her er noe jeg skrev om å spare penger en gang. Håper du kan finne inspirasjon der!

Anaruh: Høres veldig deilig ut!

Kaisa: Hageliv er fint!

Hermia: Berlin og Circus Hotel, så herlig! Skulle gjerne vært der nå! :)

Populære innlegg