mandag, juli 16, 2012

To Rome with love







Denne har jeg også sett forlengst, naturligvis. Årets faste kinohøydepunkt er når Woody kommer med ny film! Jeg elsker New York-filmene hans, og jeg elsker Europa-filmene. Denne gangen er location lagt til fine Roma, og Woody spiller selv - det er jo en bonus. Dessuten: Jeg synes han finner riktige skuespillere så å si til hver eneste film. De ikler seg Woody-rollene med gestikulering og veiving med armene, måten å snakke på, kroppsspråket - og samtidig vet vi fra kinodokumentaren tidligere i sommer at han egentlig ikke instruerer dem så mye. Jeg tror man bare sklir inn i hans univers også som skuespiller. 


Det er mange morsomme scener i denne filmen - men min favoritt er nok når gravferdsagenten og dusj-amatør-operasangeren som blir oppdaget av Woodys karakter, faktisk er avhengig av å stå i dusjen for å synge bra - og derfor gjennomfører sin hovedrolle i Pagliacci dusjende - splitter naken og med vannet på - til og med knivstikkinga. I et dusjkabinett på lasteplanet til en av teatertrupp-vognene. Ingen andre enn Woody Allen ville ha gjort noe sånt. Bravo!



13 kommentarer:

Jacta est alia sa...

God mandagsmorgen!

Så filmen for noen dager siden, jeg også. Og den er jo bare så skjønn. Må nok inrømme at jeg liker nok best Europa filmene til Allen. Likte den scenen med dusj/operasangeren aller best jeg og. og det faktum at imbecile er synonymt med "Forut for sin tid" er jo bare herlig!

Ha en fortsatt fin mandag:-)

Dez sa...

Riktig god mandagsmorgen : )

Entusiasme er en sterk kraft - må innrømme at jeg hittils ikke har brydd meg så mye om Woody Allen og hans filmer, de har ikke tiltalt meg. Fikk derimot utdrag din entusiasme lyst til å sjekke filmer ut allikevel : )

Glamourlektoren sa...

Herlig feelgood-Woody! Og som alltid best på Gimle kino, for oss som bor i noenlunde nærhet av Oslo-gryta.

Synne sa...

Denne har jeg ikke fått sett ennå, men jeg gleder meg!
Hyggelig med blomsterkrans og instasummering siden sist, forresten. Håper du har hatt en fin helg!
----
Ny blogg: www.etdrysskanel.wordpress.com

Hermia Says sa...

Tack för förhandstitten! Här får vi vänta en stund till på att filmen ska gå upp på kino.

Indianna sa...

Jeg gleder meg veldig til å komme hjem og gå på kino. Er stor fan...elsker karakterene, stemningene og ikke minst dialogene i filmene hans. Har en drøm om at Diane Keaton gjør comeback som leading lady igjen...

Marta sa...

Kjenner eg gler meg litt til å koma heim frå isolasjonen eg og :) Noterer meg denne filmen, i tillegg til at eg nok må få med meg Istid 4... Så lenge Otto Jespersen og co framleis dubbar må det vel vera bra? ;)

Ine sa...

Gleder meg masse til å se denne! Spesielt siden vi har kjøpt flybilletter til Roma i oktober :)

Bibliotekarspira sa...

Åh, er superklar! Har venta på den ei stund no, og må vente litt til sidan eg vil sjå den på Gimle, men ikkje bur i Oslo.

Ut i frå stemninga i "Midnight in Paris" har eg høge forventningar til denne filmen. Også er det ekstra stas med Roma då, giftar meg der i september.

Anna sa...

Denne må jeg se! (Jeg så forresten Moonrise Kingdom på søndag og elsket den. Anbefales om du ikke har sett den!)

Glamourbibliotekaren sa...

Ah, Roma er så romantisk! Dere gjør helt rett i å legge bryllup og bryllupsreiser dit, kjære lesere!

Anonym sa...

sa goy du likte "Roma" w Allen,min menning er at filmen er bra medium tipisk " Allen"; jeg onsket a vaere alle protagonist en etter en! synes utrolig bra fantasi! sa fint du sette pris pa "zeilig", et must... jeg anbefaler ogsa den utmerkede"shadows and fog".. bruno

Glamourbibliotekaren sa...

Bruno: "Shadows and Fog" er suveren, på tide å se den igjen snart! Jeg har sett nesten alle hans filmer, så det er repriser jeg driver med nå i sommer. Woody er min favoritt-regissør!

Populære innlegg