lørdag, september 08, 2012

Dagens glamourtips: Salg hos gartneren!

Nå kan man virkelig gjøre et varp hos blomsterhandleren. Min lokale hadde sin siste dag for sesongen i dag, og solgte ut alt billig. Jeg kom hjem med en fargerik pose blomster! Høsten er jo fargerik, så jeg venter litt med Ericablomster til alt annet er dødt. 


Asters er fint i trappa som går opp til klesstativet og grønnsakshagen! 


Lillatoner på trappa, for å holde den stakkars flittiglisen i bakgrunnen med selskap. Kanskje den kvikner til? Den fikk litt gjødsel i dag.


Tagetesen er i allefall en fargeklatt fremdeles. Den har stått i en krukke ved inngangen i hele sommer og overlevd regn og vind så fint som bare det. 


Begoniaen jeg kjøpte matcher funkis-annekset vårt, så den får stå på trammen der!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hagestell for dummies ønskes; Jeg har nettopp flyttet inn i mitt første hus - med enorm hage. *lykke* Hagen er alldeles i ulage, og jeg har mye jobb der fremover. Hva er lurt å gjøre nå på høsten? Jeg har overgrodde buskvekster, og solbær- og bringebærbusker som holder på å dø ut, samt overgrodde blomsterbed som jeg vil ruske helt opp i...for å ta noe... *puh* *hjelp* Hilsen fra Stine

Glamourbibliotekaren sa...

Aller først: Skaff deg en real hagebok! Dernest: Ikke gjør så mye det første året - det kan hende det finnes fine vårblomster og stauder i bedene, og disse vil du jo ikke røske bort. Det er lurt å la det gå et år før du gjør noe drastisk. Er det en gammel hage kan det f.eks. være fine gamle peoner, akeleier og løytnantshjerter der. Jeg tror bærbusker helst skal beskjæres tidlig på våren. Hageselskapets forum "Hagepraten" er fin å lese, der får du mange gode tips. Det du kan gjøre nå, er å sette noen løk her og der - tulipaner og påskeliljer for eksempel. Lykke til!

Anonym sa...

Takk for tipsene, og for god hageinspirasjon her på bloggen! Jeg må nok lese meg opp på det meste. Og spørre meg fram hos familie, naboer, og det lokale gartneriet. Gleder meg!

Populære innlegg