onsdag, desember 26, 2012

Kva las du no?
Nå vil jeg høre hva som er julens lektyre! Fikk dere bøker til jul? Jeg fikk "Grayson" av Lynne Cox, "When it happens to you" av Molly Ringwald (!!) - og "Jeg er ingen engel" av Joan Collins, haha! Den gleder jeg meg til å lese. Men akkurat nå leser jeg "Mansfield Park" av Jane Austen. 

Leserapporter mottas herved!

33 kommentarer:

Elisabeth sa...

Jeg fikk bare fagbøker til jul - glad for det, men høyst uvanlig. Jeg leser ellers 'Bernhard Hvals forsnakkelser' av Lars Saabye Christensen. Etterpå tror jeg at jeg skal gå løs på Kjetil Bjørnstad.

Karina sa...

Fikk desverre ingen bøker til jul i år. :(
Men med mammas utømmelige lager gjør det ikke så mye. Er akkurat startet på bok nummer tre denne jula " Det gule huset" av Patricia Falvey.

Hermia sa...

Inte en enda bok fick jag i julklapp men jag har laddat med läsning från biblioteket. Igår läste jag ut Världen av igår av Stefan Zweig, mycket stark och fint skriven, mitt under brinnande världskrig.

Och idag började jag på Ian McEwans Sweet Tooth.

Vilka vackra skyar i inlägget nedanför!

Önskar god fortsättning!

Stine Arkeologine sa...

Jeg fikk de to siste bindene av Hoems Bjørnson-biografi og "Syngja" av Lars Amund Vaage, som jeg gleder meg til å lese! Men først skal jeg avslutte "Villette" av Charlotte Brontë. Den er helt fantastisk, men ikke god å sovne til så på senga leser jeg "Peverel Papers" av Flora Thompson som er en naturdagbok fra 1920-tallet. Anbefaler begge to!

Randi sa...

Fikk heller ingen bøker til jul, men kjøpte meg julebrevpikene av Karin bjørset Persen på lille julaften. Morsom og lettlest bok:)

Anaruh sa...

Ingen bøker i gave her heller. Men biblioteket mitt er allerede stappfullt, så kanskje like greit.

Jeg har siste kapitlet i Dickens A Christmas Carol igjen, det går med nå i kveld. Ellers har jeg så vidt fått begynt på Anna Karenina på engelsk, og hun kommer til å være vinterens store leseprosjekt. Må nok spe på med litt andre bøker underveis, men hvilke er foreløpig uvisst.

Driver dessuten å lukter på Kjøkkenbenkrealisme av Olaug Nissen, tror jeg tilhører kjernemålgruppen til denne og har hørt at den er sånn passe interessant

Kultursnobb sa...

Jeg fikk The Woman in White av Wilkie Collins, The Tiger's Wife og en krim. Har begynt på The Woman in White og er begeistret!

Marikari sa...

Fekk kokebok til jul, men det er jo ikkje akkurat den lektyren ein tek med seg på senga. Eg les heller Guds venstre hånd - Paul Hoffmann. Skikkeleg dysterbok, men du verden så spennande.
God jul til alle lesehestar :)

Anonym sa...

Ingen bøker til jul, men har planer om å lese Kjersti Annesdatter Skomsvolds "monstermenneske" og "jo fortere jeg går, jo mindre er jeg". etter det står Agnes Ravatns "stillstand . Sivilisasjonskritikk på lågt nivå" for tur (for 2. gang). svært fornøyelig lesning. anbefales!

Maren sa...

Jeg leser Med bind for øynene av Siri Hustvedt. Og til jul fikk jeg Det usynlige barnet av Tove Jansson, Sorgens dagbok av Roland Barthes og The unabridged journals of Sylvia Plath (den leser Rory!). Bok, te, pledd og jul er den ultimate kombinasjon.

Ine sa...

Jeg er straks ferdig med Heartburn av Nora Ephron, som er veldig morsom! Kan anbefales! Har tatt med meg et lite utvalg av bøker, men tror neste jeg skal lese blir Tolkiens Letters from Father Christmas, som jeg fikk til jul av min kjære.

Kjersti sa...

Ingen bøker i julegave her heller. Litt trist, egentlig - da jeg var liten fikk jeg alltid noen bøker. Jula er ikke likedan når man er voksen, men fin på en annen måte :)
Men jeg har flere uleste bøker på lur, og nå er jeg godt i gang med "Nede i himmelen" av Tove Nilsen. Det er en av ungdomsbøkene hennes - altså ikke for ungdom primært, men om henne selv da hun var ungdom. Vakker og sår bok om oppvekst.

Dahlia sa...

Fikk to bøker til jul av min kjære som jeg ønsket meg: Jon Michelets nye sjøroman og Hilary Mantels Ulvetid. To tykke bøker - jeg har begynt på den siste, og fryder meg fra første stund. Så er spørsmålet, skal man være sosial og snakke med storfamilien eller stikke seg unna og sluke bok. Ja takk til begge deler :-)

L sa...

Jeg holder på med Jan Guillous Brobyggerne, og har startet på årets lokalhistoriebok, som jeg får til jul hvert år.
Julen foreløpig har bestått mest i fine og sosiale dager sammen med storfamilien, men nå kommer nok noen roligere dager med tid til å kose seg med gode bøker, te og julegodter.

koristen sa...

I vesken ligger en antologi, "Steampunk" med noveller av bl.a. Cory Doctorow og Holly Black. Veldig mye bra her, muligens litt sært :-)

Ellers har jeg akkurat begynt på "Leve posthornet" av Vigdis Hjorth. Det er lenge siden jeg har lest noe av henne, men jeg ble inspirert av at hun fikk Neshorn-prisen. Også har jeg 1Q84 av Murakami liggende, yummy!

Eneste boka jeg fikk til jul var en kokebok, "Vennefest" av Wenche husker-ikke-etternavnet, tror den er fin, også fikk jeg forkle til :-)

Cecilia sa...

Jeg fikk Sluk av Lars Saabye Christensen, en forfatter folk vet jeg er glad i. Den andre boka jeg fikk er en fin vegetarkokebok.

Akkurat nå leser jeg Mornings in Jenin av Susan Abulhawa.

Jorunn sa...

Jeg leser Leve posthornet av Vigdis Hjorth. Anbefales! Fikk Jeg nekter av Per Petterson, så den blir neste bok på lista.

frumorell sa...

Eg fekk Per Pettersons siste. Gler meg til å ta fatt på den når eg har lest ferdig "Outsider" av Torbjörn Flygt - som er ganske bra.

Anonym sa...

Biografier Jagger og Young på Kindle. I papirform Kaja Skjerven Mollerin: "sammen hver dag". Hasselnøttkaffe i koppen og masse stearinlys rundt omkring etter en liten yogaøkt. Fint med fri. .mette

HildeSofie sa...

Jeg fikk The Casual Vacancy til jul, JK Rowlings eventyrbok for voksne, og den er såvidt påbegynt - regner med å få lest mer i løpet av de neste dagene.

Fikk også den nydelige Utøya-boka til Trond Giske og JoStein Moen, men den er en bok som blas i nå og da, ikke leses fra begynnelse til slutt.

Ellers er også Brobyggerne på leselista mi, eventuelt Himmelens fange av Carlos Ruiz Zafón.

Og til Koristen: Bra bokvalg! Hadde gleden av å arrangere bokbad med Vigdis Hjorth og virkelighetens Ellinor, og det var veldig artig! :)

Unknown sa...

Jeg fikk Agnes Ravatns "Stillstand: sivilisasjonskritikk på lågt nivå" av min kjære, og jeg ler og ler og ler. Hun skriver fantastisk!

Britt Åse sa...

Jeg fikk ingen bøker til jul, men jeg har myye i hylla, og har plukket fram "Historien om Pi" . Den er betagende !

Glamourbibliotekaren sa...

Hei dere som leser Ravatn: Jeg er også kjempefan! Har blogget om hennes bøker flere ganger her.

Kristin sa...

Jeg fikk heller ingen bøker til jul (første gang på åresvis, rart!). Men har nettopp begynt på Freedom av Jonathan Franzen, virker lovende.

Vinterens store prosjekt er Mannen uten egenskaper av Robert Musil, men må ha andre bøker innimellom så det ikke blir for tungt..

Line sa...

Jeg leser "Faen ta Dostojevski" av Atiq Rahimi. Forbrytelse og straff i Kabul på 1980 tallet. Jeg er ikke kommet så langt ennå. men hovedpersonen har student en stund i Russland og har der lest Forbrytelse og straff. Vedkommende befinner seg plutselig selv i samme situasjon i Kabul. Jeg fikk boka i julegave, og den sto på bokønskelista mi. Jeg har lest forbrytelse og straff, for en del år siden. Jeg er fornøyd så langt. Før jeg begynte på denne leste jeg Anne De Graafs triologi " Ut av den røde skyggen" om kristne i Øst- Europa under kommunismen. Det neste på lista er enda en bok av Anne De Graaf. Jeg hadde bestilt feil fra Nasjonalbiblioteket da jeg skulle bestille triologien, og når den først er her kan jeg like godt lese den. og så har jeg A Christmas Carol og Julebrevpikene på lista. og hjemme har jeg noen flere juleblader igjen, her skal det leses. Kos og kos...

berlinløvinnen sa...

God jul! Per Pettersons Jeg tenker, Isabel Allendes Maya og J.K. RowlingsThe Casual Vacancy er på menyen her når kuldegradene er blitt så mange at lufta ute ikke egner seg til hurtige bevegelser. Takk for tips til alle!

Linn Mich sa...

Hei :)
Jeg leser Peter Robinson - "All The Colors of Darkness - er veldig fan av eng krim :)

Ha en fortsatt fin jul...
Linn

Tove sa...

Jeg er halvveis i Jenny av Sigrid Unset - etter tips fra deg tidligere i høst. Synes den er veldig god!

Emma sa...

Jeg leser egentlig Mandarinene av Simone de Beauvoir -jeg trodde den skulle være tunglest men det er den ikke. En fin blanding av intellektuelle kvaler og fri kjærlighet med tilhørende komplikasjoner. Dessverre er den sporløst forsvunnet, og siden jeg ikke har tenkt å tilbringe julas eneste rolige kveld (mellom besøksmaraton og arbeidshelg) med totalopprydning av leilighet har jeg tenkt å gå igang med JK Rowlings casual vacancy som jeg fikk til jul. Fin fredagskveld!

Salome sa...

Ingen bøker til jul, bare en kokebok, som på senga kanskje kan kalles husmorporno! Men egntlig bra, bokhyllene er fulle.Deichman er min leverandør. Jeg på samtidslitteraturkjøret! rttopp ferdig med Leve posthornet (Vigdis Hjort bli blir stadig bedre!) Nå leser jeg Heidi Lindes Agnes i senga (kjedelig), Downtown Abbey : et samfunn i endring (interessant) og Uteligger (interessant på en annen måte). På vent ligger Alt må vike for natten av Delphine de Vigan (spennende forfatter). Også må Svermere leses til lesesirkelen.

Anonym sa...

jeg leser for tiden, "Ikaros" (Axel Jensen) innhold plager meg litt, etter prudishness min, men vokabularet godt sett og progressive, fremme meg i norsk språk. Jeg også leser: "Rainer Maria Rilke" poesi og teater, dette er stor kunst! godt jula ferie . bruno

Mademoiselle karamell sa...

Jeg fikk en signert novellesamling av Lahlum til jul, men må lese de andre krimromanene hans først. Nå leser jeg Tje curious incident with the dog that night, lover godt etter 30 sider!

Maje sa...

Først av alt: Ja! Mansfield Park! En av mine absolutte yndlinger selv om E.N.A.S.U.T.H. (Edmund needs a slap upon the head - som de sier på Pemberley.com)

Jeg holder på med en gammel reiseklassiker: Den store togbasaren av Paul Theourux og "For myself alone" (Jane Austen fanfiction) av Shannon Winslow.

Og så benytter jeg muligheten til å ønske Glamourbibliotekaren og hennes lesere et riktig godt nytt år! Denne bloggen er en god kur mot Vinter-blues:)

Populære innlegg