mandag, januar 07, 2013

Dagslys


I januar er det mørkt når man drar hjemmefra om morgenen, og det er mørkt lenge før man kommer hjem. Hvis man er lur, tar man en tur ut midt på dagen for å få dagslys. Har man det travelt på jobb, er dette ikke alltid så lett å få til. Derfor er det alltid et gledelig sjokk i helgene når sola plutselig skinner inn i stua med en lysstyrke så kraftig at man nesten blir blendet. Julegleden min blir enda mer intenst rosa. Om et par uker skal jeg begynne å kjøpe tulipaner igjen, hver fredag, sånn som jeg har gjort i mange år.  Det er noe av det beste jeg vet i januar. Da er allerede dagene lysere!5 kommentarer:

Synne sa...

Det er så sant - lurt å ta en tur ut og myse litt midt på dagen, i det lille lyset vi faktisk får! Her i Paris varer dagen i flere timer lenger; det var en gledelig overraskelse å komme tilbake til etter juleferien hjemme. Likevel synes jeg det er noe intenst koselig ved vintermørket - det er en eneste stor oppfordring til å tenne på sterinlysene og peisen og finne andre lyspunkter innendørs! For de som synes det blir litt i meste laget, er det jo fint å tenke på at solen har snudd. Nyt lyset, mørket og tulipanene fremover, hihi.

koristen sa...

Stuen min er prydet av deilige, rosa tulipaner allerede - midt oppi julepynten, for den har jeg ikke tid til å ta vekk før imorgen, men pytt-pytt! Vårlig er det uansett.

Mammadamen sa...

Jeg trenger en slik påminnelse! Takk!

Jeg gleder meg så mye til våren nå,at jeg nesten ikke klarer å tenke på det!

Karianne:)

Glamourbibliotekaren sa...

Synne: Det er absolutt koselig med vintermørket, jeg koser meg glugg med peis og lys. Jeg går liksom litt i hi! Nettopp derfor er det viktig for meg med dagslys tror jeg :)

Koristen: Mmmm... rosa tulipaner..

Mammadamen: Ja.. hjertet brister nesten ved tanken på de første krokusene i bedet! Åh!

Librarybeth sa...

Ja, tulpanerna är räddningen i januari. Jag har redan börjat införskaffa!!!

Populære innlegg