fredag, januar 11, 2013

Glamorøs fredag


Vær hilset!
Donny Hathaway synger "Misty" og jeg brygger Prince Vladimir-te. Dagens glamoureffekter er av den klassiske arten - kasjmircardigan, perler, røde lepper og negler - og duften er "After Midnight" fra The Different Company. Årets første platehandletur står for tur i dag, det gleder jeg meg aller mest til! Ellers er planen for helgen å rydde bort julen, jobbe litt, og lese et par hundre sider.

Nå vil jeg høre hvordan deres fredag er! Alle rapporter er velkomne! Og ha en riktig fin dag.

mvh
Glamourbibliotekaren.


P.s. Duftrapporter mottas også i parfymebloggen hver eneste dag, husk det!


39 kommentarer:

KariM sa...

Endelig husket jeg på å legge inn fredagsrapport. Det er første gang siden jeg begynte å jobbe i februar i fjor...

Fredagen er tung og trøtt, men jeg sitter nå på jobb. Jeg har innført kjolefredag blant (de kvinnelige) kollegene mine, for det er ikke mye glamor å spore her til vanlig, men i dag klarte jeg ikke å følge opp selv. Men jeg har iallefall på meg skjørt! Ellers føler jeg meg veldig lite glamorøs. Er så lei av ullstrømpebukser og ulljakker. Er det virkelig 3 måneder til våren??

I helgen skal jeg forsøke å få litt dagslys og frisk luft. Kanskje vi skal pakke sekken med kakao og matpakke og oppdage en ny og lang akebakke.

God helg alle sammen!

Karri sa...

God glamfredag :) Sit på jobb,og framfor meg ligg ein finfin dag i lag med herlege elevar og kjekke kollegaer.
Dagens glamour består av ---- at det er fredag :) sølv i øyrene og Chloè bak øyret.

HildeSofie sa...

Oi, for en trøtt fredag morgen! Her startet vi med å sove oss gjennom minst en halvtime morgennyheter på radioen, før vi registrerte at det kanskje var på tide å våkne og stå opp :)

Nå er jeg på plass på hjemmekontoret, sitronte i koppen og en laaaang gjøreliste som jeg håper å få tatt et solid grep om iløpet av dagen. Utenfor har det plutselig blitt 15 minus, så det er fyr på ovnen og ullsokkene er på. Glamouren for øvrig er Essie Bordeaux på neglene, og ny ørepynt i sort og sølv.

Planer for helgen: kjærestekveld i kveld, og lesehelg resten av helgen - metode og statistikk til vårens prosjektoppgave. Satser på en tur ut langs en skogsvei også, og på søndag kommer kanskje en kollega innom :)

God helg til alle!

Kathrine sa...

God morgen! Supertrøtt på jobb, ullcardigan og perler her også, helgen skal tilbringes med oppussing, tegning og lese denne boken: http://www.amazon.co.uk/The-Goddess-Experience-Custom-made-You/dp/0007274718. Noen som kjenner til den? Fikk den i gave. Omslaget er fristende!

Martine sa...

Her er det skjørt i dag, selv om jeg bare sitter hjemme og arbeider ;) I tillegg til god te, og et ekstra ryddig hus ;)
I helgen blir det bare kos, med lesing, strikking og kanskje et glass hvitvin med samboeren :)

Line sa...

2. fredag i januar, forholdsvis rolig på skolebiblioteket, men jeg har en haug nye ungdomsbøker å gjøre klar, og kanskje sniklese litt i. Jeg liker igrunn ungdomsbøker best, enden de er skrevet i 2012 eller 1930. Jeg har kjole i dag, og øredobber til og med. Godt fornøyd med fredagsglamouren i klesveien. Skal i bursdag til broren min i morgen, men ellers blir det en rolig helg.Jula er ryddet bort, og jeg er bestemt på å nyte vinteren med mulighetene den gir.
God helg til alle ukjente venninner her, særlig vertinnen

Kristine sa...

Trøtt morgen i dag! Hadde middagsgjester som ble til to timer over midnatt, litt lite søvn for enkelte...

I dag består glamouren i å møte forhenværende veileder for å diskutere publisering av masteroppgave (i artikkelform, selvsagt), samt kjøring over fjellet vestover. I helgen blir det forhåpentligvis skigåing, det er fint :)

God helg!

Annette sa...

God fredag!
Her på ingeniørkontoret er det mors strikkede genser og morgenkaffe som gjelder. Glamorøst for meg :)
I kveld er det duket for venninnegjengens årlige restaurantbesøk og det gleder jeg meg til. Pyntede, flotte og hyggelige venninner er topp.
Helgas planer ellers består av lang skitur i morgen, spillkveld med gode venner og lindy hop på søndag.
Ønsker dere alle en flott fredag og en herlig helg!

Anaruh sa...

Har startet dagen med en treningsøkt (fotodukumentert på Instagram, naturligvis!) og en lang, varm dusj. Har trukket på meg en maritim sommerkjole, og holder varmen med Madame Butterfly-te fra Kremmerhuset og en god og varm cardigan.

I ettermiddag tar vi turen i svømmehallen, og til kvelden blir det Anna Karenina og Prins Valdimir-te på meg også.

Ha en super fredag alle sammen!

koristen sa...

Til ære for fredagen og for å lyse litt opp i vintermørket er genser og skjerf sommerlig turkise. I ørene nydelige gulløredobber med knøttsmå diamanter, på fingeren arvet ring med akvamarin. Philosykos bak ørene. Vinterens forkjølelse har kommet, men den prøver jeg å ignorere. Planer for helgen: Bytur med venninne imorgen, forhåpentligvis en tur i dagslys og frisk luft på søndag. Jobblesing, annen lesing og strikking, husarbeid til fin musikk :-)

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra nordlige kyststrøk! Sola kom tilbake i går, så da gjør det ikke noe at det er overskyet i dag - vi vet hun er der likevel. Heldigvis.

Det kjentes både glamorøst og godt å være opplagt og ha god tid til frokost i dag, brødskiver med brunost og en kopp Sticky Toffee Pudding-te fra Whittards. Høres veldig klissete og søtt ut, men det er ikke det; bare svart te og karamelliserte makadamianøtt- og eplebiter. Lunende og godt på en dag med mye vind ute.

Dagens glamour blir et fødselsdagsselskap i kveld, hjemme hos bursdagsbarnet sammen med masse bra damer. Det ser jeg frem til!

Stor klem til Alt Godt, og god fredag til både vertinna og gjestene her inne!

Trekkoppfuglen sa...

Første gang jeg rapporterer, og det fins vel knapt en mindre glamorøs dag for min del enn denne. Har tre syke unger hjemme og jeg skal trekke ei visdomstann. Urk!
Men vi har nettopp kjøpt nytt hus, og er snart ferdig med oppussing, hurra! Det er ganske glamorøst spør du meg.

God helg til dere alle, og en spesiell hilsen til vertinna. Du har en super blogg som jeg har lest i mange år.

Ine sa...

Dagen starta bra med pannekakefrokost sammen med min kjære. Vi har begge mulighet til en litt treg start i dag, og utnytter det til det fulle! Snart skal jeg en tur på Blindern for å lese noen timer, før vi skal på kontraktsmøte hos eiendomsmegler i ettermiddag. Vi blir med andre ord offisielt huseiere/gjeldsslaver i dag, og det skal vi feire med pizza på Hell's Kitchen :) Ellers er dagens glamoureffekter yndlingsskjørtet med Orla Kiely-mønster og rød cardigan. God fredag og god helg!

Frøken Desibel sa...

God fredag!
I dag var det en økt med kettlebells på morgenen. Super trening!

Har den første av to frihelger på en stund, så skal bli godt gjøre det jeg vil. Hvilket innebærer litt trening, øving, film, god mat og et besøk til tante for å hente min ferdigstrikkede Mariusgenser:-D

Har tatt på en kjole, flettet håret og pyntet med blomster. Tok også på en Gucciparfyme av et eller annet slag som passer godt til vinteren. Glamfølelsen er så absolutt til stede.

Håper alle får en flott helg, og sender en ekstra hilsen til Annette:-)

Alt godt sa...

God føremiddag! Det er ikkje så mykje futt i meg i dag, ei influensavaksine tidlegare i veka ser ut til å ha slått meg ut litt, så eg sit her med ulltøfler og morgenkåpe, med lett feber, muskelvondt og elles det som høyrer med til ein influensa light. Men det er ikkje "originalutgåva", då hadde det nok vore langt verre, så eg står han av, som fine Elisabeth i nord ville sagt.

Det mest glamorøse i mitt liv i dag blir derfor at det kjem ein mann i firetida og leverer ti sekkar ved til oss, då er vi sikre på å ikkje gå tomme før sommaren. Eg får sjå om eg klarer å kreke meg til Bohemen i kveld, mannen stiller i allfall til quiz-dyst.

Eg ynskjer alle som er innom, og vertinna især, ei fin og fredeleg helg.

barnebibliotekaren sa...

God formiddag!
Travel jobbfredag med forberedelser til de neste ukenes aktiviteter i barneavdelingen, som blir slitsomme og veldig morsomme.

Jeg har kaffe i koppen, varmt og mykt skjerf rundt halsen, ugler i ørene (igjen) og dufter av Burberry London.

I helgen skal jeg ikke gjøre noe annet enn å lese, spise, se på tv og kose meg sammen med kjæresten. Perfekt oppladning til neste uke :-)

God helg til alle,- i særdeleshet vertinnen!

Camulen sa...

Dagens glamour består av nykjøpt brukt ulltopp fra Karen Millen og diamanter i ørene. Jobber litt hjemme i dag, men skal om litt unne meg kaffe på den lokale kaffebaren.Fin fredag!

Siri sa...

Velsignede fredag - dette har vært en seig uke! Etterslep etter juleslappheten og forrige ukes mini-influensa har gjort at arbeidsdagene har sneglet seg avgårde, og det til tross for at det har vært altfor mye å gjøre til å kunne late seg noe særlig. Men nå er det snart helg, og neste uke satser jeg på at alt går mye bedre.

Har i likhet med flere andre her inne hjemmekontor i dag, og det har faktisk vist seg å være ganske effektivt. Så nå skal jeg straks ta lunsj med god samvittighet etter ENDELIG å ha fått ferdig to av de mange artiklene som har deadline om kort tid.

Nyklippet sveis drar opp glamourfølelsen, og petroleumsblå hverdagskjole er akkurat passe myk og behagelig for å subbe rundt hjemme i.

Helgen byr på en middag hos noen venner i morgen kveld, og så må man vel komme seg på kino og se noen av de Oscar-nominerte filmene man ennå ikke har fått sett. Håper Glamourbibliotekaren snart drar i gang Oscar-bloggingen igjen!

God helg til alle!

Elisabeth sa...

I dag er glamouren en rosa flanellspysj med blondekanter, resten av julekaffen og utsikter til en helaften på byen med kjæresten min. Hvis ikke det blir en bra fredag vet jeg ikke.

Ina sa...

Har tuslet rundt i min japanske, rosa, krepp-pysjamas til nå. Herlig med turnusfri på fredager! Nå venter svømmehallen (som er bra folketom på dette tidspunktet) før bytur med bestevenninna og lønningsfeiring med gode kollegaer. En perfekt fredag! Antrekket er klassisk, franskinspirert med et lite sort skjørt og en smalstripet sort og hvit genser over. Kåpe og lue på snei. I svømmebagen ligger en rød leppestift klar, sammen med dusjsåpe, bodylotion og parfyme i reisestørrelser. Det går i - hold dere fast - White Musk fra The Body Shop. Et blast from the past, som jeg kjøpte av ren nostalgi forleden dag. Men hvilken komplimentsutløser! For meg lukter den teatergarderobe på nittitallet, eller den lune stemningen på mormors badeværelse. Diskret, ren og sofistikert.

I helgen har jeg date med Alice Munros noveller, en liten innflytningsfest og baking med stesønn på programmet. Herlig!

God helg!

Glamourlektoren sa...

Hadde fridag i går og fikk pakket jula ned i esker og "vårpyntet" litt, så selv om en del av helgevasken gjenstår, gleder jeg meg til å komme hjem. Koblet til og med fra belysningen i utejuletreet midt på dagen i går - i yr glede over solsnu og januarlys. Ble riktignok veldig mørkt på gårdsplassen da ettermiddagen kom..! Fikk også kjørt et gammelt Oslo-fjord-kart til glassmesteren for innramming - så ser mot lysere tider! Riktignok viste det seg å bli en stiv pris, da kartet er stort, så kan være litt farlig å ha fri midt på dagen i januar når lyset er der og får en til å bli driftig :)Planene for helgen er ektemannens forføreriske vegetarpizza i kveld, og Kon Tiki på dvd (hurra - norsk Oscar-nominasjon!)Middag med naboer i morgen kveld blir koselig. Ellers skal jeg støvsuge, rydde, vaske, strikke og lese.. For meg betyr det at det er en frihelg uten retting - deilig! God helg, alle sammen!

studinen sa...

En fin fredag på lesesalen i grunn, dog jeg føler meg ikke så veldig glamorøs i klesveien. Men nye gulløredobber og Chanel Chance bak øret hjelper på. Det samme gjør lefse og en skikkelig god kopp kakao fra kaffebaren.

Det er også deilig med en rolig helg i vente, kanskje litt vasking, utrydding av julen, lesing, tv og noen turer ut med mann og barn. Det er tross alt deilig sol!

God helg til alle!

berlinløvinnen sa...

Glamouren er fredagsavisene, (se Magnus Marsdals fornøyelige kommentar om Kroghs utspill og påfølgende kommentarer av andre, Aftenposten s.6), sol som skinner, lewisbukser, finstrikket, grå genser og hårtopp ,hender som foretar arkeologiske utgravinger på den private arbeidsplassen med diverse skattefunn som belønning. God helg!

Stine Arkeologine sa...

God fredags ettermiddag! Jeg har planlagt godt at denne fredagen skal bli fin. I går kjøpte jeg tulipaner til kontoret, la fram skjørt og fin bluse og fant en solid veske til å ta med min flunkende nye digitalradio til jobben (har bare unntaksvis musikk på når jeg skriver fordi det lett blir for mye for hodet, men i dag skal jeg kose meg!). Tulipaner gir vårkriblinger, og parfymevalget ble deretter: liljekonvall! (Yardley, den lukter friskt og grønt av liljekonvall og bare det). Små gleder, fin dag. :-)

Riktig god helg alle sammen!

salome sa...

En særdes lite glamorøs fredag. Vasker doer (både menneskesr og katters) og gulv. Utrolig hvor lite glamorøst det kan bli etter 5 mennesker (++) og to katter (+). Misunner Marte Krogh (finnes det noe bedre ord, jeg mis-unner henne jo ikke. Eller gjør jeg det+ "because you are worth it?"). Men ble litt inspirert av alle de fillipinske jentene som låser seg inn rundt meg, borte fra barna sine, som de betaler skolegangen for (Oslos vestkant) Til Gamorbibliotekaren. det var dette jeg mente med kritiske innlegg! God hel til alle!

Synne sa...

Solglimt i Paris! Åh, noe så herlig. Etter mye grått og vått vær i det siste, er det deilig med lys - det blir dagens glamoureffekt nummer én! Nevner for ordens skyld at jeg har kjole på, og at jeg har knallrøde lepper. Veeeeldig klar for helg etter mange tidlige morgene; det er alltid tøft å finne tilbake til hverdagsrytmen etter ferien! God, glamorøs fredag til alle!

Anonym sa...

Fin fredag så langt, selv om dagen startet med tur til gynekologen... Da er det praktisk med kjole, og valget falt på en enkel sort, med en cardigan over for å dempe det hele. Perler i ørene. I kveld skal jeg overraske mannen med Trollkrem, bytter ut tyttebær med blåbær, og krysser fingrene for at den blir "mormor-god". Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold blir helgens fine prosjekt:) Det er forøvrig en fryd å lese fredagsrapportene her inne!

instance sa...

Særdeles uglamorøs fredag her i gården. Er influensasyk på niende dagen og begynner å bli mektig lei! Er dog litt bedre, så jeg satser på at dagens glamourtiltak skal bestå av en dusj og hårvask senere i kveld. Og har sendt mannen ut for å kjøpe årets første hvite tulipaner - men for at de skal kunne komme til sin rett må det gjøres en innsats for å få ned julepynten. Den har blitt værende litt for lenge pga nevnte influensa. Satser på å komme sterkere og mer glamorøst tilbake neste fredag! God helg, jenter!

tonemor sa...

Hvor i Oslo by kjøper man plater?

Stine Arkeologine sa...

Jeg ville bare legge til at for meg er Glamorøs fredag å lete etter fine ting som det går an å glede seg over selv midt i de utfordringer og bekymringer som alle på ulike måter har i livene sine. Og så dele dem her inne, selv om de ikke alltid er spesielt imponerende eller storslåtte. Det er fint å være med på, og gjør selv potensielle tunge dager litt mer glamorøse! :-D

Anonym sa...

Hei og takk for ein fin blogg! Eg hører Keith Jarrett spele piano, etter å ha blitt tipsa på P2, vart umiddelbart frelst. Elelrs har eg på meg unik heimstrikka genserkjole som var julegåve frå mor mi - skikkelig glamørøst spør du meg. Så blir det morgenbladet på bussen og fredagskveld på klatreverket. Og imorgon skal eg være usedvanlig glamorøs til meg å være og trekke til byen i klipsøredobbar!

Glamourbibliotekaren sa...

Tonemor: Nye plater kjøper jeg hos Big Dipper i Møllergata, brukte hos Ringstrøms i Ullevålsveien/Wesselsgate.

Stine A: Det er helt riktig. Look for the silver lining whenever a cloud appers in the blue, synger Chet Baker. Amen.

Anonym sa...

Fin fredag, rolig på jobb, nå: noen stop og Dagsrevyen.... Nydelig bakgrunn på bloggen om dagen!!!

Anonym sa...

O salige fredagskveld! Her slækker vi foran peisen, mannen min og jeg. Uka har vært masete og glamournivået lavt, men alt tar seg opp når helgen setter inn!! Få planer de neste to dagene, ser for meg turer ut i det klare, vakre, kalde været og så inn igjen til kakao og lesing ved peisen. I tillegg skal jeg på kino et par ganger og treffe noen venninner.

Flagre sa...

God aften. Glamourfaktoren i heimen er heller laber etter et par uker med sykdom (vi tar det på omgang alle fem i familien, så minst to er syke på likt) men mannen løftet helgen flere hakk da han kom hjem med en diger flatskjerm kjøpt på salg. Så i kveld blir det film :-) han skal bare prøve den til Playstation, mens jeg leser litt blogg, drikker Jacobs Earl Grey og smugspiser sjokoladekjeks. Er så enig med Stine - disse rapportene er lyspunktinspirasjon, i tillegg til at de gir gode tips om te, duft, neglelakk og bøker. Selv har jeg akkurat lest ut Heidi Marie Kriznik "Du kan sove her" og den anbefales! God helg alle sammen.

Jacta est alia sa...

God glamorøs fredag!

Min glamorøse opplevelse for dagen i dag. jeg har fri og har fått løn og skal ut og shjoppe! Ny fin vinterjakke:-D + litt nye basic klær og ny bokhylle.

Meget deilig:-D

Ina sa...

Dette har jeg verken vitenskapelig bevis eller annet belegg for å hevde, men jeg tror ikke noen noen gang har tatt skade av å fokusere på de små, fine tingene i livet. Min dag forgylles alltid av å lese rapportene her, folk med forventninger, mellommenneskelig glede, evnen til å nyte en deilig duft på håndleddet, eller en god bok. Det er da ingen som tror at det ikke finnes kjipe ting i livet. Men jeg har ikke inntrykket av at denne bloggen har som formål å gi et balansert og nyansert speilbilde av verden. For meg fungerer den som en oppmuntring, en påminnelse om alle de fine tingene man kan glede seg over selv om det kan butte litt her og der. Samfunnskritikk kan jeg finne andre steder! Jeg kjøper ikke Elle når jeg vil lære mer om Syria, jeg går ikke til glamourbibliotekarens blogg for å reflektere over ressursfordelingen i verden. Denne bloggen er en vidunderlig adspredelse for mange ulike lesere, som på hvert sitt vis helt sikkert konfronteres med de mørkere sidene av tilværelsen på andre måter. Håper den fortsatt vil være det! Hilsen en lykkelig eskapist og trofast leser.

Ina sa...

Ref. Salome, Stine Arkeologine og vertinnas innlegg.

Glamourbibliotekaren sa...

Ina: Takk for hyggelige ord! Glad for at du opplever bloggen på den måten!

Populære innlegg