torsdag, februar 28, 2013

Kva las du no?


Første bokrapport i 2013! Hva leser dere for tiden? Jeg leser ferdig ei bok jeg begynte på tidligere, Woody Allens "Mere anarchy" som jeg kjøpte i Roma for noen år siden. Den krever full konsentrasjon, for den er så spekket av Woody-formuleringer som man lett går glipp av hvis det er antydning til bakgrunnsstøy. Ikke minst fordi man må høre for seg Woodys stemme som forteller alt sammen. Han skriver som han snakker.

27 kommentarer:

Anaruh sa...

Jeg leser stadig på Anna Karenina, og har kommet ca halvveis. Men ingen hast - jeg liker den så godt at den gjerne må vare lenge.

I tillegg leser jeg Silent spring av Rachel Carson - historien om hvodan bruken av sprøytemidler førte til massiv fuledød på midten av forrige århundre. Synes det er interessant og skremmende på samme tid.

Hermia Says sa...

Jag läste precis ut Regnspiran av Sara Lidman (1923-2004) som jag tyckte väldigt mycket om. Som tur är kan jag fortsätta följa huvudpersonen Linda Ståhl i Bära mistel som jag började läsa sent igår.

Dahlia sa...

Leste Tsjekhovs Onkel Vanja i helgen, og så teaterstykket denne uka. Interessant tematisk og overraskende morsomt - med en strålende Sverre Anker Ousdal som aldrende, selvsentrert professor.

På bussen leser jeg den lille debutromanen til Kjersti Annesdatter Skomsvoll, "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg" - en liten perle av en bok om livets mening og meningsløshet. Ikke så ulikt temaet i Onkel Vanja.

Og på sengekanten leser jeg - inspirert av slektsprogrammet på NRK - det jeg har av litteratur om slekta - fint å ha en onkel som er historiker og skriveglad.

koristen sa...

Har akkurat lest Kald som døden av Louise Penny - tips for den som vil ha kosekrim til påske. Herlige karakterer, språk som matcher og passe med spenning.

Dessuten den fantastiske ungdomsromanen Faen ta skjebnen (The Fault in our Stars) av John Green. Sterkt, rørende, trist og utrolig nok også morsomt om to kreftsyke 17-åringen som forelsker seg.

1Q84 av Murakami holder jeg også på med fremdeles, men den egner seg ikke på t-banen, så jeg håper å få tips til en passende t-banebok her idag :-)

Ingerid sa...

Å, nå fikk jeg lyst å sjekke ut Sara Lidman! Selv leser jeg for n'te måned på rad Jevgenij Grisjkovets. Ble nylig ferdig med Asfalt - for en velskrevet og artig bok! Den handler om Misja, en mann med eget veimerkefirma i Moskva. Han er midt i 30-årene, gift, har to barn og ca tre kompiser, hvorav en er en noe eldre dame, en storesøster til en kamerat. Hun dør tragisk, og boken handler om Misjas liv etter hennes død - bare den første uken, men veldig gripende og humoristisk. Jeg har sjelden kjent meg sånn igjen i en hovedperson. Skulle gjerne ha oversatt den til norsk hvis det var jobben min. Nå leser jeg Grisjkovets' "Rubasjka" (Skjorten), ikke ulik Asfalt, men i en annen stil som jeg ikke liker så godt. Skjønner på russiske venner at det er en del humor i stilen der som går meg litt hus forbi... Ellers leser jeg fag.

Maren sa...

Jeg har nettopp lest siste setning i The picture of Dorian Gray, og skal begynne på John Greens The fault in our stars. Har hørt så mye fint om den, så jeg håper det stemmer for min del, også.

Stine Arkeologine sa...

Er i en travel periode på jobb og leser mest faglitteratur for tiden. Men jeg leser alltid et dikt før jeg sovner, nå fra Paul Celan-antologien "Etterlatt". Det er mørkt stoff, men også utrolig vakkert. Og Siri Hustvedt "The sorrows of an american" ligger klar på lesebrettet!

Jorunn sa...

Jeg har akkurat lest Guy Delisles tegnede roman «Jerusalem. Chronicles from a holy city». Hovedpersonen har en kone som jobber for Leger uten grenser i Gaza, og boka viser hvordan livet er i Jerusalem det året de bor der. Veldig fint fortalt bok. Anbefales!

Trude sa...

Har akkurat begynt på boka til Vigdis Hjort "Tredve dager i Sandefjord" som handler om en yrkesaktiv og respektert kvinne som får en promilledom og må sone 30 dager i fengsel. Den virker lovende og vil definitivt gi innblikk i en fengselshverdag som jeg gudskjelov har sluppet unna ;-)

Frøken Desibel sa...

Jeg innser nå at jeg har en drøss med bøker som jeg har begynt på og noen også kommet ganske langt i, men uten å fullføre noen. Som vil si at jeg "for tiden" leser; Oliver Twist, Mr. Whichers mistanker, Shantaram, On the Road, The Perks of Being a Wallflower og Vente, Blinke. Kanskje på tide å fullføre? Fint påskemål:-)

Anonym sa...

Jeg ble akkurat ferdig med Den usynlige broen - en sterk bok. Om ungarske jøder før og under 2. verdenskrig - Hovedpersonen studerer arkitektur i Paris da krigen bryter ut, så store deler av boken foregår der.

Anonym sa...

Har akkuratt lest om igjen Tre kamerater av Remarque.
Fantastisk bok, morsom og sterkt
om tre venner som kjemper for å overleve i 20-tallets Berlin.
Ja, og en gripende kjærlighetshistorie er det også - anbefales!

Glamourlektoren sa...

Grand Mal, novellesamling av svenske Linda Boström Knausgård. Bitteliten pocketutgave på svensk, veier lite i veska, men ingen lettvekter litterært sett! Man får en følelse av noe uklart illevarslende fra første linje, faktisk.

Oda sa...

Eg har også nettopp lest ferdig sorrows of an american av fantastiske Siri hustvedt. Noko som kjennast ut som heilt nødvendig litteraturiske avbrekk blant alt psykologi- pensum. Eg har akkurat byrja på Klougart sin veldig vakre én af os sover, samtidig som eg i dag formiddag fekk eit veldig fint gjensyn av vente.blinke av gunnhild øyehaug som eg hadde heilt glømt av kor herleg var.

Anonym sa...

I tillegg til alt for mye pensum, leser jeg Bikubesong av Frode Grytten. Foreløpig liker jeg kjærlighetserklæringen til enka på hotellet best. Har heldigvis en god del igjen før jeg er ferdig!

Kjersti sa...

Jeg holder på med "Hvis du får dette brevet" av Sarah Blake. Handlingen foregår under 2. verdenskrig, og veksler mellom flere forskjellige personer. Noen er i London og opplever blitzen der, mens andre befinner seg i USA og hører om tilstanden i London og Europa for øvrig på radio. Etter hvert begynner USA å sende soldater, andre reiser frivillig til Europa for å gjøre en innsats - og dramatikken bygger seg opp. Velskrevet og fengende!

Leserinnen sa...

Jeg er akkurat ferdig med å lese "Fornuft og Følelse" av Jane Austen! Jeg koser meg virkelig med bøkene hennes! Nå er jeg akkurat kommet i gang med "Emma", av samme forfatter. Virkelig vakre bøker! Jeg har deretter planer om å lese "Stormfulle Høyder", og deretter "Pickwick-klubben" av Charles Dickens. Må virkelig si at jeg elsker å lese og jeg har nå satt opp en liste på hvilke bøker jeg har planer om å lese.

Må virkelig si at jeg liker bloggen din, er blitt en ny, fast leser denne uken!

Bibliotekarspira sa...

Eg har akkurat lese ferdig "Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar" av Bjørn Sortland. Tittelen hekta meg! Både morosam og vemodig på same tid. I tillegg til fin, fin tittel - så har han tidenes flottaste cover på boka!

Har også lese Arnfinn Kolerud "Kom ikkje inn i mitt hus", nummer to av Vassbygdatriologien. Kolerud skriv om den siste bygda som bruker nynorsk og dei interne kranglane kring a / i - endingar. Eg ler høgt og godt av påfunna hans. Kan verkeleg tilrå serien hans!

Flagre sa...

Jeg leser Helle Helle "Dette burde skrives i nåtid" og Lars Amund Vaage "Syngja". Begge veldig fine. Står på venteliste på biblioteket for å få Siri Hustveds "Den skjelvende kvinnen" Gleder meg.

berlinløvinnen sa...

Jeg er akkurat ferdig med Sarah Salamehs Support our troops, leser stadig i "10 på topp i Lisboa" og er i gang med Kjempenes fall (m påfølgende Vinter over verden)av Ken Follett.

Tuva sa...

I disse hestekjøtt-lasagne-tider leser jeg Den hemmelige kokken av Mats-Eric Nilsson. Skumle greier!

Anonym sa...

Eg les Vinter over verden av Follett, spennande sak som eg les sakte slik at eg kan ha den lenge. Tippar eg les den ferdig i helga..

namnam sa...

Jeg leser Just Kids av Patti Smith og elsker hver setning!

Anonym sa...

Jeg likte meg selv i en dukkert i "Euripide" :(Andromaque) og "Racine":(Andromaque) rundt en god idé teatre representasjon av "den franske komedien". Jeg er fortsatt leser Ibsen: "gegangere" godt norsk automatisk avlesning for meg selv. kanskje være mer underholdende på våren, les (mange folk snakker til) beskrivelser av "inntrykk Crusoe" (Patrick charmoiseau) ., eller dikt av "édouard glissant."

Kristina sa...

Jeg leser Freedom av Jonathan Franzen!

Lise B sa...

Akkurat nå leser jeg The Enchantress of Florenze av Salman Rushdie. Helt utrolig flott bok! Har nylig lest Svar på brev frå Helga, en nydelig bok av Bergsvein Birgisson. Tynn bok, stor historie. Og så har jeg lest Kain av Saramago. For ikke å forglemme Rose Tremain sin fortreffelige bok Merivel, som er en fortsettelse av Restoration. Alt dette de siste to uker, har vært så "heldig" å være sykmeldt i to uker

Ane sa...

Jeg leser "Et godt liv" av Ann Heberlein, hekta på henne etter å ha lest "Jeg vil ikke dø, jeg vil bare ikke leve" (etter å hørt Ane Dahl Torp lese en bearbeidet versjon i radioteatret) Sterkt og modig. Anbefales!

Populære innlegg