lørdag, februar 16, 2013

ØyenskyggefunderingerNoen av dere der ute er kanskje over middels interessert i sminke? Jeg har hatt en fascinasjon siden jeg var ca ti, og jeg har gjort noe drastisk nå i vinter. Jeg innså at de aller fleste øyenskyggene mine var omkring ti år gamle... Stila og Mac, kjøpt på ferier i utlandet før de var mulige å få tak i her til lands (sier litt om hvor gamle de faktisk er) - og etter hva man hører om bakterier og smådyr som lever glade og fornøyde i slike pudder-esker, antar jeg at disse forlengst hadde dannet bystater og oppfunnet demokratiet og var i full fart inn i renessansen. (Glad jeg ikke har mikroskop. Jeg har sett det på Oprah, og det var heslig.) Jeg synes også konsistensen på disse skyggene har endret seg, og de er vanskeligere å legge pent nå enn før - hvilket igjen har ført til at jeg bare bruker noen få av dem. Resultatet av alt dette: Jeg kastet nesten alle sammen. Og nå er jeg midt i den lykkelige prosessen det er å kjøpe inn nytt! Men ikke dyre produkter. Jeg har forstått at øyenskygger er forbruksvare, og hvis jeg vil ha mange forskjellige farger er det rett og slett umulig å holde seg til Chanel og Mac og denslags. Jeg går for billigere merker som jeg kjøper på nettet, nemlig NYX og E.l.f, som koster bare et par-tre dollar stykket. Mange lovpriser kvaliteten til lavpriskosmetikk å være, så nå er jeg spent på hvordan jeg vil like dem. 

Sminke er nok ikke det man bør tviholde på i årevis. Man må innse at man kanskje bør kaste ting før man har brukt dem opp, rett og slett av hygieniske årsaker. Noen år er sikkert greit, men ti-tolv år er for lenge. Bruk-og-kast er vanligvis ikke meg, men dette er kanskje det området hvor det er "lov". 

Noen tanker omkring dette? Tips til gode og billige merker? Fyr løs, så kan vi utveksle erfaringer!

Bildet over er for øvrig av min splitter nye øyenskyggekvartett, kjøpt i et sjeldent anfall av impuls i dag av min indre fjortis som falt pladask for fargene. Muligens påvirket av filmene jeg har sett de siste dagene. 


Oppdatering: Her skrev jeg noe om mine grønne øyenskygger for ganske nøyaktig ett år siden - og her er en post om mine favoritter i 2008 - samtlige overlevde kastesjauen! De er stadig mine favoritter. Den IsaDora-skyggen er den mest anvendelige jeg noensinne har hatt, og selvfølgelig gått ut av produksjon. 

14 kommentarer:

Dez sa...

Freshe og lysende farger - ble inspirert av den nye paletten din : ) Liker selv å leke med øyenskygge, og passer på at jeg ikke tar vare på sminke langt utover holdbarhetstiden.

Sjelden jeg benytter én farge - det blir som oftest flere for å lage spennende og fine skygger : )

Ha en stylish weekend!

Anne sa...

Har akkurat tenkt tanken selv at det er på tide å gå gjennom sminkeskuffen for å ta en massiv rydderunde. Det er veldig mye impulskjøp som bare blir liggende liksom.

Kanskje man burde skrive dato på emballasjen på sminke når man begynner å bruke det - så har man litt peiling liksom.

Josefine sa...

Det er utrolig viktig å passe på sminken man har på seg, man skal jo ha ansiktet sitt hele livet så personlig tenker jeg kvalitet når jeg kjøper sminke. Øyenskygge er ingen forbruksvare hos meg da jeg kun bruker det til fest (dette har da også resultert i at jeg ikke er så flink til å legge den...).

Et godt tips er å kjøpe gode sminkekoster. Med en god kost kan du legge hva som helst og det vil se fint ut. Men det er viktig å rengjøre kostene, det samler seg jo mye bakterier og smuss der også etter hvert. Jeg bruker ansiktrens når jeg vasker mine, for de behandler hårene på kosten på en skånsom måte.

Fortsatt god, glamorøs helg!

Beady sa...

Jeg har ikke Oprah-klipp til deg, men ett fra Good Morning America:
http://youtu.be/2jE5m79Sngw

BeautySoClean kjøpes enklest fra ebay, og jeg kan anbefale denne selgeren:
http://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&_osacat=0&_armrs=1&_ssn=makeupemporium1&_trksid=p2046732.m570.l1313&_nkw=BeautySoClean&_sacat=0&_from=R40

Shamini sa...

Jeg er faktisk litt uenig med deg, for det skal ikke mye jobb til for å desinfisere pudderproduktene sine (her snakk om øyenskygger) jevnlig og dermed holde dem fine og ufarlige i lang, lang tid.

Nå nevner du jo at noen har endret konsistens, og da er det nok på tide å kaste dem, men samtidig kan det være fordi du kanskje bruker koster som ikke blir vasket og desinfisert ofte noe? Oljer og andre ting fra huden overføres jo til produktene med kostene, så det er vel så viktig å ha rene koster som rene produkter.

Unngå å bruke våte koster rett i produktene, IKKE putt fingrene i produktene (bruk ren kost om du skal swatche), skaff deg eksempelvis BeautySoClean og hold produktene dine rene. Vask koster regelmessing, og "spot clean" gjerne ofte.

Jeg har MYE sminke, det legger jeg ikke skjul på, men jeg er også manisk når det kommer til å holde dem rene. Jeg kaster ingenting med mindre det endrer konsistens, ikke oppfører seg som det skal, eller begynner å lukte rart - og syns det er en grei regel. :)

Lykke til iallfall, uansett hva du velger å gjøre fremover.

Anonym sa...

Hvor lenge skal man ha slike øyeskygger egentlig? Jeg har vel en palett som er et par år gammel. Jeg bruker så lite, det går egentlig mest i rouge/blusher, og jeg tar da det også over øynene liksom...

pastellpaletten var jo helt nydelig da, det sies jo at pasteller er in igjen nå så da er det vel bare ut å handle da :)

Jeg kjøper helst billigmerker, gjerne HM. Men en ting jeg ikke gidder å kjøpe billig av er negleakk, der må jeg ha CHANEL. Kjøpte en periode mange små som kostet kr 25,- Depend, men fy jeg likte de ikke, verken farger eller kvalitet.

:)

Glamourbibliotekaren sa...

Dez: Ha en fin helg du også!

Anne: Lurt!

Josefine: Absolutt, man må holde børstene rene også.

Beady: Takk for eBay-tips! Har ikke våget å se på den andre ennå..

Shamini: Takk for gode tips! Jeg rengjør børstene regelmessig, men sannsynligvis ikke ofte nok. Det krever nok en ganske stor innsats å holde alt i tip top shape, både skygger og børster. Skal definitivt sjekke ut Beautysoclean.

Glamourbibliotekaren sa...

Koselig koselig: Den paletten din holder sikkert en god stund til!

Julia sa...

Er veldig glad i sminke, men mindre flink til aa bruke det på daglig basis, noe som dessverre også har resultert i at mye har endret konsistens før jeg har rukket å tømme innholdet. For en del år siden fikk jeg en god del "gift with purchase"-sminke fra USA, og dårlig kvalitet på spesielt øyenskyggene (og da ser jeg på dere, Lancome, Estee Lauder og Clinique!) førte til en real, frustrerende kasterunde ifbm flytting forrige sommer. Interimsløsningen min har bl.a. vært en fargerik palett fra Hennes, som man kan oppnå svært gode resultater med hvis man påfører primer og bruker koster. En annen sak som jeg sverger til er øyenskyggene fra to tyske produsenter som heter Essence og p2, som nå finnes i mange, mange butikker over hele Europa - hett tips i tilfelle neste glamourferie legges til feks. Tyskland eller Italia. Latterlig billige, og utrolig gode produkter. Av litt dyrere kaliber (men likevel langt unna Chanel et al.) kan jeg anbefale spesielt TooFaced og Urban Decay, som jeg var så heldig å få tak i til billig penge under årets juleferie i USA. TooFaced har blitt en favoritt på noen få uker.
Ellers kan jeg også nevne at den norske skjønnhetsbloggen hildechristina.com har mange gode anbefalinger av produkter og rutiner, og temptalia.com har en solid liste over "dupes" - så hvis man gidder å sette seg litt inn i saken, er det mye penger å spare på litt dyrt vs. billig-research (E.l.f har feks. en tro kopi av Nars' Orgasm-blushen, til en tiendedel av prisen). Lykke til med jakten, og god fornøyelse med fangsten!

Glamourbibliotekaren sa...

Julia: Takk for tips! Hehe, den Nars-blushen tror jeg ble med i forrige kasterunde her i huset - den feiret nok sine ti år i mitt eie, uten å ha blitt brukt særlig mye. Syntes den hadde for mye glitter! Det samme med Urban Decay egentlig, jeg svermet rundt UD-hylla på Sephora på Times Square for 9-10 år siden og holdt på å kjøpe en lekker palett, men det var for mye glitter. Jeg føler at alt glitteret havner inni øynene mine, det samme med alle slike løse pigment-mineral-skygger. Takk for tips om tysk makeup, skal til Tyskland i juni! :)

Julia sa...

Sminke er gøy! Jeg må si meg enig i glittersaken. UDs glitterprioritering har jeg et noe anspent forhold til, men primeren deres demper heldigvis effekten, og selv om jeg nok også hører til de som ikke er helt frelste av merket og noe kritisk til hypen, vil jeg likevel mene at dette kan man godt kjøpe/beholde dersom man får det i gave. Hører også rykter om at The Balm er en het kandidat som beste MAC-etterfølger, men har ikke testet selv. (PS: fordelen med E.l.f.s blush er at de har spart på glitteret og prioritert samme fargenyanse, det kan vi like!)
Hurra for glamourferie til Tyskland, ved såpass konkrete reiseplaner kan jeg tilføye at Essence og p2 finnes hos drogistkjedene dm og Rossmann, som forøvrig også fører mange grønne, glamourøse produkter. Jeg sverger som sagt til neglelakkene og øyenskyggene deres, og ikke la deg skremme av tilsynelatende høy glitterfaktor - det skimrer kun intensivt i det øverste laget. Prismessig ligger tingene under to euro, bare sånn i tilfelle noen lurte på hvorfor IsaDora anses å være et "dyrt" merke i deler av Europa...

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for gode tips! :)

syv5 sa...

I tyskland får man tak i nokså billige produkter som er helt greie.
jeg liker f.eks. øyenskyggen "warm vanilla" fra alverde. et annet merke med en del gode øyenskygger er catrice.

Det er en del tyske bloggere som bruker disse merkene så det er lett å google seg fram...
Men jeg foredrar å bruke mac eller thebalm når det skal gå fort om morgenen, bare fordi de er mye enklere å legge.

syv5 sa...

(angående Tyskland)
det er veldig mange som liker pudderet av Manhattan. En blog som skriver veldig mye om sminke fra drogeri (oftest dm-markt) og som er veldig omfattende er denne: http://www.innenaussen.com/

Populære innlegg