fredag, mars 08, 2013

Glamorøs fredag


God morgen på kvinnedagen!
Her på glamourkontoret går det i te og Roberta Flack, og utsikt mot en blå himmel og morgensol. Det er deilig med fredag! Glamorøs fredag begynte egentlig i går kveld med en så overjordisk vakker konsert at jeg får lyst til å bryte opp og følge ensemblet på turné bare for å kunne høre dem jevnlig - de trenger kanskje en bibliotekar til å holde orden i notene?

Dagens glamoureffekter er perler i ørene, rødprikketestripete skjerf og røde lepper, og duften har jeg rappet av min elskede - Acqua di Parma Bergamotto de Calabria. To bursdagsselskaper blir det i helgen, men ellers har jeg tenkt å ta det helt med ro og kanskje sove litt mer enn fem-seks timer per natt. Det har vært en travel og jobbmessig utfordrende - men morsom og svært musikalsk - uke.

Og best av alt: I dag slippes det nye Bowie-albumet. Regn med å finne meg i en platebutikk i ettermiddag!

Ha en fin dag alle sammen! Og fortsett å kjempe for likestilling - hver dag, ikke bare i dag. Og for kvinners rettigheter over hele verden - dere som ikke er medlem av Amnesty kan jo benytte anledningen til å melde dere inn i dag.


mvh
Glamourbibliotekaren

p.s. Alle fredagsrapporter er velkomne! Særlig dere som ikke har våget dere frampå før!

29 kommentarer:

berlinløvinnen sa...

Bowie er et av helgas høydepunkter, videre venter kjølig vårvær til å bevege seg ute i, italiensk aften og avslapning med venner. God helg,- og gratulerer med dagen, damer!

Karri sa...

Flott fredag på skulejobb i lag med finfine elevar :)
I helga vert det bursdagsselskap og kos med kidsa. Akkurat slik det skal vere i helga.
Elles er eg nok ingen Bowie-fan, men eg lovar at eg skal gje plata ein sjanse.
God helg til alle gilde folk.
Og glamouren i dag, det må vere at det er sol :)

S sa...

God fredag! Her er det sol og blå himmel, og man kjenner at man vekkes til live igjen etter en lang og mørk vinter. Ellers har jeg ikledd meg skjørt i dag, og føler meg passelig fin. Har droppet et møte på morgenen, og har en klar plan for resten av dagen. Deretter blir det helgekos med familien og et lite middagsselskap i morgen. Har stort sett bare hyggelige planer for denne helga. Det er deilig å kjenne at man begynner å få overskudd igjen etter flere uker med en syk og sliten kropp.

Ha en fin dag og ei flott helg!

Ina sa...

God kvinne-Bowie-fre-dag!
Solen varmet godt i ryggen på vei til trikken i morges.
Jeg har lånt min kjæres lavendelduftende "Pour un homme de Caron" og ved å legge ekstremt stor godvilje til kan jeg kjenne blaff av sommer og Sør-Frankrike til stede i Oslo i mars. På kontorpulten har jeg en eske med diverse te, som jeg skal nyte gjennom ukas siste arbeidsdag. Lite planer i helgen, som i seg selv er en følelse av luksus.

Alt godt sa...

God morgon, og gratulerer med dagen, flotte kvinner! Eg sit i ei seng eg søv i eit par gongar i året, eit lite stykke utanfor Trondheim. Her er eg for å fotografere mi neste kokebok saman med mi namnesøster og favorittstylist GundaM.

Glamouren er nettopp det, å få jobbe med det gøyaste eg veit, med ein utruleg fin kollega. Forøvrig er eg framleis ikkje heilt påkledd, ein treng ikkje stresse, gjer ein? Men eg finn nok ei parfymeprøve i toalettmappa, så litt glamour blir det nok i løpet av dagen.

Eg ynskjer alle som er innom, og Elisabeth i nord spesielt, ei strålande fin helg!

Kristin sa...

Gratulerer med dagen! Fin fredag! Sol i Bergen er glamorøst i seg selv, og jeg har svart- og blåstripete minikjole og røde lepper, fredagsfølelse med nrkjazz og te på kontoret mens jeg oppsummerer uken. Fine planer for helgen også - jazz i kveld, Ulrikentur i morgen og årets første havpadletur på søndag med verdens fineste mann.
God helg alle!

koristen sa...

Fredag, kvinnedag og i kveld årsfest i koret - er ikke det glamorøst så vet ikke jeg! Jeg har kaffe og en himmelsk sjokolademuffin for å feire. Antrekket er svart kjole og svarte støvletter, uglesmykker og rosa neglelakk. Duften er Diptyques Philosykos.

Idag blir det fest med tapas, rødvin og sang, imorgen bytur og krimfestival med venninne, resten av helgen er foreløpig planløs.

Fint at du skriver om kvinnedagen og Amnesty - det er viktig at vi ser ut over grensene til vårt eget miniunivers. God helg og gratulerer med dagen til deg, Glamourbibliotekar, og alle andre glamorøse!

Cecilia sa...

Gratulerer med kvinnedagen!
Jeg fikk vårfornemmelser i dag, så glamoureffektene er deretter: Fargerikt chiffonskjørt fra Spania, hvit vintagetopp, blomstersmykker i sommerfarger som var bursdagsgave fra favorittanten, elegant brun skinnveske fra loppis, og de fineste dameskoene med blomstermønster og slingback. Duften er Flowerbomb La Vie en Rose.
Gleder med til å høre på Bowie, ellers blir det også nordafrikansk konsert på Cosmopolite som jeg har tenkt å få med meg, etter lunchbesøk i morgen.
Ha en fin dag og helg alle sammen!

HildeSofie sa...

God glamorøs kvinnedag!
Et seint møte i går førte til siste toget hjem fra Oslo, så det er litt trøtt stemning på hjemmekontoret - men flagget er heist utenfor, jeg har te i koppen og ull på kroppen, og akkurat passe mengde jobb foran meg. Ute skinner sola og inne brenner det i ovnen (innlandskulda sitter lenge). Neglene har fargen Essie Bordeaux og duften er White Linen.

Planer for helgen: Ikveld blir det kvinnedagsarrangement og feiring av stemmerettsjubileet på det lokale biblioteket (!), og kanskje litt vin etterpå. Resten av helgen er åpen, noe som nok betyr bok, film, te, en tur ut i kulda, musikk, kjærestetid og alt som er fint.

God kvinnedag og helg til alle - og har dere ikke lest kronikken til Sigrid Bonde Tusvik i VG ennå, gjør det!

Frøken Desibel sa...

Gratulerer med dagen alle fantastiske kvinner!

Jeg hadde en superkvinnekettlebelltime på morgenen og spanderte på meg en stor kopp med påskekaffe på vei til jobb i anledning fredag og kvinnedag.

Jeg har på meg kjolen jeg hadde da jeg var på jobbintervju til jobben som jeg fikk for 3 år siden på dagen. Hadde nylakkerte negler i går kveld, men det flasset visst av under trening, samt at jeg har tatt på litt Lemon Sorbet fra Etro. Kjenner det bobler litt av vårfornemmelse i kroppen:-) Tror jeg må kikke etter noen vårsko i helga.

Jeg tok oppfordringen og meldte meg inn i Amnesty, hvilket jeg i grunnen har tenkt på i mange år nå. Sannelig på tide!

Håper alle får en flott helg:-D

Anonym sa...

Goddag goddag! Solen skinner, det er 8. mars - Kvinnedagen, fredag og lønningsdag - hva mer kan en kvinne ønske seg? Jeg har på uniform, men perlene er på plass og en ny gigantisk rød Gant herreklokke på venstre arm.Veldig trendy har jeg hørt. Ha en strålende fredag! .mette

frk Frydefull sa...

God kvinnedag! Fanen holdes dog ikke så høyt i dag grunnet sykdom i kroppen - type forkjølelse og feber. En dårlig kombonasjon med hektisk jobbdag.
Vel, i andre enden venter en slakk helg med full tekanne og kanskje et par filmer. Toåringen er også syk så det blir hjemme og innetid.
Fullstendig fravær av lukses i dag altså … kommer garantert sterkere tilbake!

barnebibliotekaren sa...

Fredag! Solskinn! Herlig!

Dagens jobbantrekk er nye sorte jeans, bluse med vårlig blomstermønster og varm cardigan (det er ikke akkurat sommertemperatur her ennå :-)) I ørene henger røde hjerter, dagens duft er Daisy. Øvrige glamoureffekter er litt tidlig avmarsj fra jobb og tanken på en helg uten planer. Nesten. Jeg har en kjempebunke bøker som jeg gleder meg til å kaste meg over ...

God og solfylt marshelg til gjester og vertinne, og gratulerer med dagen!!!

Ingerid sa...

Roer ned her etter særdeles glamorøs uke. Champagne og tre retter til lunsj igår, i vakre omgivelser, i anledning festlig avslutning på arbeidslivet for min mor. Dagen før kvinnedagen var det en passende påminnelse om hvilken kamp dagens bestemødre har kjempet for rettigheter og likeverd - ikke bare på barrikader, men dag etter dag på jobb og hjemme. Det er en generasjon der feminisme var en nødvendighet for mange, som gikk utenpå ethvert (parti)politisk valg. Og nå får de hverdagen til å gå rundt for neste generasjon - trår til for syke barn med stor glede. Det er bare å la seg imponere, og fortsette å lære av dem. Det er nok å gjøre for kvinner hjemme og ute, takk for påminnelsen, Glamourbibliotekar!

Jeg feirer kvinnedagen med Ambre fra l'Occitane bak øret, som jeg fikk til bursdagen min denne uken fra mann og barn (!) En skjønn duft, tung og lett og full av kvae. Antrekket er helt og rent mer enn noe annet, men med rutete miniskjørt - da er det vår! Ønsker alle en god helg, med vår eller vårvinter alt etter som man ser det.

Frk Justitia sa...

Fridag, kvinnedag, Bowiedag - og jeg har fått ny jobb i dag!

Sitter uglamorøst nok fremdeles i pysjen, men jeg er brun etter ferietur og har vårlige Chanel Distraction på neglene. Korrekturleser en spennende artikkel for en venninne og skal snart gå tur på Bygdøy i sola. I kveld skal jeg på bokklubb og i morgen på innflytningsfest med flotte kolleger.

Jeg tror ikke det kan bli så mye bedre egentlig. God helg til alle sammen!

Anonym sa...

Solskinn og fredag! Praktfult utgangspunkt for helga. Jeg har startet dagen glamorøst med trening og telefonmøte. Jeg har solgt en leilighet (ja, min egen da) og selv om kjæresten min er noen mil unna er det ingenting å si på den allmenne gleden.

Helga skal jeg bruke på meg selv og gode venner - og kanskje fjerne litt av kaoset hjemme (som snart ikke er mitt hjem lenger. Vemodig, men riktig!). Håper alle får en strålende helg og får markert Kvinnedagen på sin måte. Gratulerer!

Marit sa...

Glamorøs fredag uten glamoreffekter for min del i dag. Dobbel jobbedag og hotellgjester som ikke tåler parfyme betyr fornuftige sko og ingen godlukt. Dette er egentlig helt greit, for i morgen bærer det til Oslo for en liten hotellweekend med opera og god mat.

Nyt kvinnedagen, kjære søstre!

Sofie sa...

Glamoureffekt er et halssmykke av sodakitt og syrinparfyme fra Yves Rocher. Nå kan helgen bare komme!

Rosenhufsa sa...

Fredagsglamoren består av røde negler og røde pumps :) Og røde tulipaner i stua!
Gratulerer med dagen til alle flotte kvinner :)

Anonym sa...

Arrangementsansvarleg for 8.mars på jobb medfører skjørt og raude strømper (!). Passar i dag, kjenner eg.

Skal pynte meg ekstra med neglelakk, ny favoritt Chanel Rose confidentiel eller vakre Chanel Lotus rouge. Beste luksusen ein kan unne seg! I tillegg har eg på Georg Jensen Daisy- smykket og ringen, henhaldsvis morgongåve og trulovingsring :)

God fredag!
Bibliotekarspira

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra vinterlige Bodø! Her starta dagen med våt hundesnute mot kinnet - slett ikke verst :) En totimers morgentur med den firbeinte og gjesten hans var en perfekt start på dagen. Etterpå ble det dusj og mer glamour; Max Factor på vippene, Chanel på leppene og India Hicks Island Living på halsen. Klærne er mer varme enn glamorøse pga vær og aktiviteter.

Helgas glamour bestå av mye tid ute i sneen, litt tid i sofaen med ei god bok og ikke minst: God mat! Noe jobbing blir det også, men etter at jeg i går var flink og fikk satt i gang for alvor med et lenge utsatt prosjekt, er jeg strålende fornøyd uansett.

Stor klem til AltGodt og varme fredagshilsener til vertinna og alle andre!

Marta sa...

Gler meg til tett program i helga, med litt avslapping innimellom forhåpentlegvis. Sola skin, så sjølv om det er kaldt er det fint å vera ute. Framleis litt trøtt etter snøholeskituren tidlegare i veka... Gratulerar med dagen, jenter!

Synne sa...

Wohoo! Fredag og kvinnedag - for en kombo!
Jeg har tatt på meg den fineste kjolen min, og jeg glemmer det jevnlig, så hver gang jeg ser i speilet, blir jeg glad!
Det regner i Paris i dag, men det skal klarne opp til kvelds, og jeg har alenekos-planer. Skal ut for å kjøpe et godt magasin og et granateple etterhvert, haha, for det er hva jeg har aller mest lyst på akkurat nå.
Gratulerer med dagen og god helg til alle!

Karina sa...

God fredag!
Dagens høydepunkt ble å karre til seg noen billetter til Royal Shakespeare Company sin oppsetting av Richard II i London. Ah!! Gleder meg!(selv om det ikke er før i desember..) :)
Sol og ein diger pakke fra iherb full av ny te gjorde dagen komplett.

God helg!

Koselig koselig sa...

Gratulerer med dagen alle sammen.
Dagen er vår :)

Vi feiret med kake i dag på jobben, laget av flink kollega! :)
Jeg glammet meg opp med nytt vårlig skjerf og knalloransje cardigan, det var digg med farger.
Farger har jeg pøst ut i bloggen min i dag også, candy ones.
GOD HELG :)

L sa...

Fredag med nydelig solskinn og kvinnedag! Har feiret med kake, og nå nytes en mojito før det blir pizzanight i heimen. Og i morgen skal jeg rett i platebutikken og skaffe meg et etterlengtet Bowiealbum. Ventetiden har vært lang :-)

Glamourlektoren sa...

Fredagsrapport på tampen av kvinnedagen. Glamoureffekt: Kledd i lyseblått til kollegenes overraskelse - blir altfor mye sort på vinterstid.. Dagens nedtur: deltakelse på nedslående møte som tillitsvalgt. Dagens opptur: Sigrid Bonde Tusviks kronikk i dagens VG - ser den er nevnt her av andre. Tøft og direkte språk (men intet sjokkerer en norsklærer, ifølge Dag Solstad..) og hardtslående innhold. Helgens planer: kjøpe tulipaner, gå tur i sola, rette en masse norskstiler.. Jobbehelg, altså, men godt med helg likevel så en kan få jobbet litt ordentlig og systematisk i ro og fred..! God helg til alle lesere av denne flotte bloggen og til hun som står bak den!

Kjersti sa...

Dagen i går gikk så fort at rapporten får komme i dag. Den store glamouringrediensen var å dele en flaske prosecco med en venninne som kom på besøk. Jeg er gressenke i langhelga, og benyttet sjansen til å ha overnattingsgjest: bød på quiche og prosecco, og etterpå full avslapning i stua med et kvart øye på stemmerettsjubileet og de faste fredagspostene på tv - men mest skravling.

Glamourlegen sa...

Gjør som Kjersti og henger meg på dagen derpå :)

Fredagen var deilig glamorøs fordi morgenknekken hos kiropraktor gjorde susen, det var frisk, klar luft, fikk jobbet hardt og effektivt på jobb, og mannens klemmer er ekstra velgjørende og gode for tiden. Men det beste med dagen var at det til slutt ble helg. Skal bli nydelig å få hentet seg litt inn igjen, det tar på å aldri få mer enn maks tre timers søvn i strekk. I kveld blir det innflyttingsfest hos gode venner, og ellers skal helgen brukes til praktiske gjøremål og massiv kos og avslapning.

Deilig helg alle sammen!

Populære innlegg