mandag, mars 18, 2013

God bless you, Dr. Kevorkian / Kurt Vonnegut. - New York : Seven Stories Press, 1999. - 92 p.


Lørdag hadde jeg en time å slå ihjel før jeg skulle i operaen, og gikk innom en bokhandel i sentrum og fant denne tynne flisa av ei Vonnegut-bok. Perfekt! Jeg gikk til nærmeste tehus og gikk løs på boka over en kopp silver needles-te. 

Det er Kurt Vonneguts fiktive intervjuer med kjente døde personer som han møter på sine reiser til himmelen, via en viss tunnel, hjulpet av Dr. Kevorkian (kjent dødshjelper) som kaller han tilbake til livet igjen etter hvert intervju. Han intervjuer Shakespeare, John Brown, Mary Shelley, Isaac Newton m.fl. - samt en høyst levende (!) person, selvfølgelig Kilgore Trout. 

Anbefales herved. Jeg blir aldri lei av Vonneguts stil, og fryder meg over at det fremdeles er noen bøker jeg ikke har lest. 


6 kommentarer:

Anaruh sa...

Er det noen sammenheng mellom denne og God bless you, Mr Rosewater utover tittelen?

Glamourbibliotekaren sa...

Nei, kan ikke se noen umiddelbar sammenheng.

Mari sa...

Nå ble jeg i godt humør og i god vårstemning etter å ha lest/sett på de siste blogginnleggene dine. Det var lenge siden jeg var innom sist, altfor lenge. Stress-skuldre er ikke særlig glamorøst, men nå gleder jeg meg til å finne fram påskemusikken og malerskrinet. Og jeg kan jo si Vonnegut også, siden jeg valgte å kommentere på akkurat denne posten he, he.

Synne sa...

De har så mye godt på Tehuset!

Glamourbibliotekaren sa...

Mari: Så bra! Ned med skuldrene, inn i bloggen, fram med pasjonsmusikken! Og Vonnegut, såklart.

Synne: Ja! Veldig mye god te.

Glamoursjefen sa...

Og Silver Needles er en av mine største favoritter! Godt valg (som alltid).

Populære innlegg