onsdag, mai 29, 2013

Rabarbra!
I år har vi rabarbra! Vi plantet den i fjor, så nå er første stilker klare til innhøsting.  Vi begynner med syltetøy! Rabarbrabiter og sukker, kok!


Avkjøl og hell nedi et lite norgesglass e.l. 
SLURP!

Neste rabarbrastilk skal brukes til pai. Kanskje allerede i kveld! Det passer fint i regnet som er meldt. 10 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

Med litt ingefær i syltetøyet er ofte lykken komplett

Ine sa...

Rabarba er godt, det! Min favoritt er smuldrepai med rabarbra, men rabarbragrøt er også veldig godt. Med vaniljeis til, mmm :)

Stine Arkeologine sa...

Mmmm, så godt! Springe barbeint i gresset, knaskre rabarbrastilker dyppet i sukker, rabarbrasyltetøy, rabarbrasuppe, rabarbrapai, gigantiske rabarbrablad som skjørt og hatt... rabarbrabarndomsminnene strømmer på! :-)

Hermia Says sa...

nam nam

Anonym sa...

Jeg må vente litt til før jeg kan høste de første stilkene her hos meg, men jeg skal ta opp en boks med biter fra fryseboksen slik at jeg også kan koke syltetøy i kveld :-) Det er sååå godt! /Stine

Anne sa...

Flyttet rabarbraen i fjor til en mye bedre plass, og det ser ut til at den trives riktig bra! Her hadde pai prioritet før syltetøy; årets første rabarbrapai med vaniljeis og hvitvin til ble servert på verandaen i går kveld. Stor stas! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Mange rabarbrafans her, det er bra! :)

fru winther sa...

...rabarbra dyppet i sukker...verdens sureste og søteste ting. Samtidig! Her skal rabarbraen til pers i morgen den dag-fredag holder jeg forsinket bursdagsfest, med rabarbratema!!! Og søndag morgen vil jeg ha rundstykker med rabarbramarmelade.

Ingrid Tunheim sa...

Rabarbra er vårens vinner...hver vår. Mmmm..nydelig.

Salome sa...

Rabarbramuffins her!

Populære innlegg