tirsdag, august 13, 2013

Popsongar / Frode Grytten. - Oslo : Det Norske Samlaget, 2001. - 230 s.


Det slo meg plutselig at jeg ikke hadde lest denne. Den hadde havnet i kategorien "stått i hylla så lenge at jeg tror jeg har lest den for mange år siden", men det var ikke tilfelle. Det måtte jeg definitivt endre på, så en vakker solfylt dag i forrige uke leste jeg de 24 novellene, som alle er skrevet akkompagnert av låter som er sirlig listet opp bakerst i boka. En egen spilleliste! Sånt gleder en musikkbibliotekar. Ryddig og ordentlig og inspirerende! Alt fra Curtis Mayfield til Nick Drake. Jeg er nok ekstra glad i litteratur som kan kobles til musikk, og Grytten er jo selvskreven i så måte. Novellene handler ikke direkte om musikk, men referansene er der. Les den om dere ikke har gjort det før! 

5 kommentarer:

Anaruh sa...

Har du lest Bikubesong?
Personlig synes jeg den er enda bedre :)

Jeg er velidg glad i Grytten - han har forresten en veldig fin Twitterfeed som er verd å sjekke ut. Mikronoveller med uendelig mye mellom linjene. Elsker!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, leste Bikubesang for mange år siden. Kanskje på tide å plukke den fram igjen. Twittermeldingene hans er veldig fine!

Hermia Says sa...

Han är en intressant, fin författare Grytten! Och den här låter ju också riktigt bra. Har läst Bikupesång men gillade nog Flytande bjørn (eller som de heter på svenska Sommaren är inte att lita på) bättre. Och hans noveller utifrån Hoppers konst! Har några kvar att njuta av. Kul koncept - utgå från låt eller konstverk!

Ska kika på hans twitter, tack för tips! Anaruh - visst skulle du se (har redan sett?) Bikupesong som teater?

Anaruh sa...

Ja, Hermia - jeg og Sulvis (www.sulvis.com) skal se Bikubesong på Drammens Teater i september. Jeg gleder meg kjempemye, og tenker at jeg må få tid til å lese boken på nytt før den tid. Og høre på The Smiths ;)

petit sa...

Jeg hadde ikke fått med meg konseptet for den boken, skal se om biblioteket har den, nå når jeg er her :)

Populære innlegg