søndag, oktober 20, 2013

It never entered my mind

Det hersker vel liten tvil om at jeg har en forkjærlighet for låtskriverne fra første halvdel av 1900tallet. Cole Porter, Jerome Kern, Hoagy Carmichael, Jule Styne, George Gershwin - og Richard Rodgers. Sistnevnte skrev "It never entered my mind" til musikalen "Higher and higher" i 1940. Det er altså en av de aller fineste melodiene jeg vet, og det finnes så mange fine innspillinger. Her er Julie London sin fra 1955, akkompagnert av Barney Kessel på gitar - fra hennes debutalbum "Julie is her name". 


  


Miles Davis legendariske innspilling fra 1956 med Red Garland på fint, fint pianospill. Albumet er "Workin' with the Miles Davis Quintet" (1959) og bør befinne seg i ethvert hjem. 
Og en litt nyere versjon, Stacey Kent sin fra 2002 - med ektemann og Stan Getz-tilhenger Jim Tomlinson på sax. 
Jeg vil med hele mitt hjerte anbefale dere å høre på disse (opprinnelig show-) låtene som skulle bli standardlåter innen jazzen i mange mange år (og fremdeles er det). Kjøp gjerne gamle plater, med Jo Stafford, Peggy Lee, Frank Sinatra, Benny Goodman, Nelson Riddle orchestra, Tommy Dorsey orchestra, hvem som helst fra den tiden. Les om dem på nettet. Sjekk ut "if you like this, you might like.."-linker. Spotify er også en fin researchkilde. Men det beste er naturligvis å snurre en gammel LP. Stemningsskaper! Det gir så inderlig mye glede, og denne nydelige musikken er ekstra ekstra fin om høsten. 

Hvis det er interesse for det, lager jeg gjerne en spilleliste. Men det er ikke et substitutt for the real thing. 
Hilsen deres musikkmisjonær. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid takk for de fine, avslappende musikk - så velvalgt du tilbyr til oss . bruno

Stine Arkeologine sa...

Så morsomt, denne har snurret rundt i hjernen min i hele dag! Noe som er helt i orden fordi den er så vakker. Musikk som føles varm, trygg og lun, akkurat det en trenger om høsten. Nydelig versjon med Julie London!

Karrimarri sa...

Eg fekk ikkje med meg dette innlegget før i dag, og det høvde igrunnen bra, for dette var super musikkinspirasjon på ein regntung tysdag :) Eg starta forresten dagen med Frank Sinatra, så eg var i 50-tals modus frå starten av:)

Glamourfilologen sa...

Gjør allerede det du foreslår. Godt vi er flere i den yngre garde som digger gamle jazzlåter og -komponister!

Populære innlegg