mandag, oktober 07, 2013

Kva las du no?Nå, kjære lesere, hva leser dere for tiden? 

Jeg er godt i gang med "What I loved" av Siri Hustvedt, en av de få av henne som jeg ennå ikke har lest. Det tar litt tid - jeg har ikke hatt så mye lesetid i det siste, men liker den godt og savner å fordype meg i bøker. Kanskje jeg rett og slett skal sette av et par timer i dag!

Ok, deres tur!

34 kommentarer:

Hilde sa...

Hei! Du inspirerer meg med lesingen din, altså! Takk for gode tips og inspirasjon:) Jeg holder på med "Stalins kyr" av Sofi Oksanen.I tillegg til mye faglitteratur i jobben..

Maje sa...

Jeg holder på med litt av hvert nå:
1. Vel møtt, vedmod (F. Sagan) - etter tips fra denne bloggen
2. The unlikely pilgrimage of Harold Fry (R. Joyce)
3. Mr. Darcy`s noble connections (A. Reynolds).

Tre veldig forskjellige bøker. Nr. 3 er en av mange variasjoner på Pride and prejudice, og jeg er svært glad i god Austen fanfiction (guilty pleasure). Bok nr. 2 går sakte fremover. Jeg kommer ikke helt inn i den, for jeg klarer ikke å bry meg om hovedpersonen(e). Hmm.. Nr. 1 har jeg bare såvidt begynt på, men den virker lovende. Liker skrivestilen.

Anaruh sa...

Det går i Brobyggerne av Jan Guillou i papirform og Saganatt av Frode Grytten på lydbok. Liker begge to veldig godt.

Hermia Says sa...

Igår läste jag ut Fyrsten av Langeland (på norsk!). Kjempebra! :)

Bytte sedan Olso mot Helsingfors när jag började på Hägring 38 av Kjell Westö.

Elisabeth sa...

Jeg leser 'Jack' av Ulf Lundell. Har holdt på med den ei stund; det varierer litt hvor mye tid jeg har til å lese. Har vært lite lesetid ei stund nå, men håper det kommer seg utover høsten!

glamnovisen sa...

Uff jeg har startet på en bloddryppende fæl historie "Dark Places" av Gillian Flynn; et hastekjøp på flyplassen som gjør meg litt småkvalm. Men nå må jeg jo finne ut hvordan det går!

Glamourlektoren sa...

Nedstörtad ängel av PO Enquist (i anledning oppsetningen på Nationatheatret)og De usynlige av Roy Jacobsen. Begge bøker anbefales på det varmeste - ulike som de er!

Anonym sa...

Jeg leser Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Og andre bok av Historien av Elsa Morante.

Anonym sa...

Jeg har lest Helga Flatlands første av tre: "Bli hvis du kan, dra hvis du må." Fint at det er to igjen, for dette er bra språk, god vinkling, sårt og nært! Så har jeg lest Marianne Kaurins "Nærmere høst", ei ungdomsbok om jødedeportasjonen under krigen. God skildring! Men kva eg les nett no? "Mississippi" av Hillary Jordan. Ei bok jeg ikke helt vet hva jeg synes om... Innholdet er varmt, tragisk, opprivende, men noe forteller meg at jeg har vært borti denne litteraturtypen før... Så nå blir det å ellemelle i haugen av uleste bøker etterpå. :-)

Anonym sa...

Holder på med "Kleopatra - et liv", ikke helt my cup of tea. Kjemper meg imidlertid gjennom, med små avbrudd av Haruki Murakamis "Norwegian wood". Mye bedre!

Anonym sa...

Hei, høsten er fin lesetid ;) I tillegg til fag i videreutdanning blir det litt annet. Leser den litt rare "Hässelby" av Johan Harstad. Om den voksne Albert Åberg som det ikke går så strålende med. Litt rart å lese den vanlige Albert for treåringen på senga samtidig.

Karin

Kristin sa...

Akkurat pløyd kjapt gjennom Syndere i sommersol - Sigurd Hoel og Om amor og andre demoner- Gabriel García Márquez. Tilfeldig valgt grunnet tykkelse, av en stor pose bøker fra loppemarked <3.

Likte spesielt godt Syndere i sommersol, og skildringene av mellommenneskelige misforståelser! Noe var komisk, noe var tragisk, og alt var på kornet.

Anonym sa...

Jeg er akkurat ferdig med xeroxdager av Caroline Kaspara Palonen(likte den godt), og nå har jeg begynt på A storm of swords, del 1 av george r r martin. Dessuten er jeg halveis i Jane Eyre på kindlenen, men den har ikke fristet så i det siste. Leselysten er virkelig til stede for tide og det er så godt. Før orket jeg kun å lese pensum, men nå koser jeg meg med andre bøker også.

Anonym sa...

Hører to lydbøker: Stolthet og fordom i bilen, i stua leser Vesaas selv Fuglane mens jeg strikker. Sengelektyre er Khaled Hosseinis siste.. Og leste nettopp ferdig Jan Kjærstads Normanns område.

Anonym sa...

Jeg tok litt mindre tid til å lese fordi opptatt i dykking gamle tekst bønner for mine begynnelsen års obligasjoner. og nå er jeg på en mild galskap navigere lesing blant pre-sokratiske (anonym Iamblichus). og tekst på to språk for å bedre lytte til "el orlando furioso" Arioste .. noen fancy i radiolytting og lesing sider av Proust var pa det helg . som jeg anbefaler exellent bok fra "Julia Kristeva "(Proust and the sens of time ). og jeg tok i det nordiske bibliotek "-line Nyborg" du vet ikke hvem jeg er ). skrev til min evne til å lese norsk, og morsomt. god lesing uke . bruno

.mette sa...

Akkurat ferdig med Siri Hustvedts Livet Tanken Blikket. Første del var fantastisk - de to siste delene var krevende. Roy Jacobsen: De usynlige - fantastisk og nå står Tore Renbergs: Vi ses i morgen for tur. Elsker å lese og idag finnes så utrolig mye fin og variert litteratur. Akkurat nå er jeg søvnløs i Oslo og skal derfor lese Renberg i en nattestille blokk. .mette

Renate sa...

'Markens grøde' av Knut Hamsun. Innså at den var obligatorisk nå som jeg bor på småbruk. Bruker god tid på den og nyter hvert sekund av Hamsuns språk.
Takk for nydelig blogg!

koristen sa...

Ååh, "What I loved" er fin!

Jeg leser meg opp på høstens barne- og ungdomsbøker, har akkurat begynt på "En flåte av gull" av Aslak Dørum. Rocker blir guttebokforfatter, moro!

Stine Arkeologine sa...

Jeg ville lese noe enkelt, morsomt, romantisk og til å drømme seg bort i, så jeg googlet rundt etter bøker som mange har likt og fant Jojo Moyes "The last letter from your lover". Den var egentlig alt dette og ganske godt skrevet. Men jeg blir GAL av dårlig korrekturleste bøker! Det skjer stadig vekk på Amazons e-bøker, enten det er nyutgivelser eller klassikere, HVORFOR? Tror de ikke folk som bruker lesebrett bryr seg om ortografien eller om det mangler ord eller om setningene overhodet ikke gir mening som f.eks. "her hair was still wet after the shower she not had"? (og nei dette var ikke en bok som la opp til dobbeltbunnede, kryptisk innbakte meninger). Jo vi gjør det! Jeg faller iallefall helt av selv om jeg prøver å blunke og late som jeg ikke har sett det og lese videre. Arrgr!

Nå blir det Kindle-pause, jeg går over til Erik Bjerck Hagens "Livets overskudd" om Bjørnstjerne Bjørnson, den virker fin!

Maritasin sa...

Jeg har akkurat begynt på Sylvia Plath sin Bell Jar. Har hatt lyst til å lese den lenge, så i dag lånte jeg den på biblioteket :)

Trude sa...

Jeg holder på med Tove Nilsens "Skyskraper sommer". Har selv vokst opp i drabantby i Oslo og gjenkjennelsesfaktoren er høy. Humrer mye, samtidig som det er mye vemod i den.

Alice sa...

Hei! Eg har nett byrja på Song for Eirabu av Kristine Tofte. Den ser lovande ut og det er eit stort pluss at den er skrive på nynorsk. Er nettopp ferdig med ei Vemun-bok av Gunnar Staalesen, eg måtte berre lesa den sidan handlinga skjer i gata me bur i. Det er artig. Ellers har mannen fått dilla på Vince Flynn (nymotens spionkrim) og har snart høvla over16 bøker (!). Kva gjer de med pocketbøker? Eg er ikkje så gira på å dei i bokhylla... ;-)

Johanne sa...

Jeg holder på med A visit from the good squad av (Jennifer Egan). Strålende så langt! Deretter venter mye omtalte Gone girl (Gillian Flynn).

.mette sa...

Er det Robert Taylor som sitter der med pipa? Waterloo Bridge.... svart/hvitt.mette

Glamourbibliotekaren sa...

Mette: Det er Gregory Peck! :)

Miss Golightly sa...

Er akkurat ferdig med "Fugletribunalet. Det var boken sin det!!

.mette sa...

Uff - det var pinlig! Staute karer begge to både Taylor og Peck..mette

Anonym sa...

Hei, første gang jeg skriver noe her. Jeg er på gale-svensker-sporet for tiden. Har akkurat lest ut Carl-Michael Edenborgs "Mitt grymma öde", en fiktiv biografi om Händels privatliv. Vi kan vel trygt si at den står i tradisjonen etter Marquis de Sade... Jeg anbefaler den varmt for de som har sansen for barokke, sanselige esksesser. Nå har jeg begynt på August Strindbergs "Inferno", og på skrivebordet ligger Ola Hanssons "Sensetiva amorosa" i 1957-utgaven på vent. Glad höst, som de sier i nabolandet. Kan bare skrive under på det. Jeg <3 høsten!

Anonym sa...

Er over halvveis i "Gone girl" av Gillian Flynn. "Spectacularly sneaky" står det på omslaget. Neste bok blir "Enkel vakker øm", boken om Monica Zetterlund av Klas Gustafson.
Hegepege

Marta sa...

Eg har akkurat lånt meg Kvelningsfornemmelser av Chimamanda Ngozi Adichie, herleg med noko sjølvbestemt litteratur i tillegg til alt pensum... Trur faktisk eg noterte den som ei anbefaling her frå bloggen ein gong for lenge sidan, så takk! :)

namnam sa...

Det er litt for travelt om dagen til at jeg rekker å lese mer enn to sider på senga før jeg sovner, men sengelektyren er "Når du ser meg" av Siri Hustvedt. Fin bok som funker bra å lese i små porsjoner.

Glamourlegen sa...

Leser og leser...de bøkene som ligger halvleste rundt omkring er for tiden Harens år (Paasilinna), Norwegian Wood (Murakami) og Madame de Pompadour (Lindqvist).

Glamourkunstneren sa...

Jeg har akkurat lest ferdig Det finnes en stor åpen plass i Bourdeaux av Hanne Ørstavik. Å så fin!

Spis, løp, les sa...

Jeg slukte Mad about the boy på en dag. Veldig fint gjensyn med min heltinne Bridget. Så ble gleden stor da jeg oppdaget at Liza Marklund er ute med ny Annika Bengtzon-roman, Lyckliga gatan, som leses nå. God bokhelg!

Populære innlegg